به گزارش نما به نقل از سایت طلا محمد کشتی آرای، رییس اتحادیه طلا و جواهر کشور، گفت: 300 تن طلا در کشور در گردش است و امسال 110 تن مصنوعات طلا تولید شده است.
وی از استان اصفهان به عنوان قطب تولید طلا در کشور یاد کرد و افزود: بیش از نیمی از طلای کشور در استان اصفهان تولید میشود .
مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد صنایع فلزی و انرژی سازمان ملی استاندارد ایران نیز در این همایش گفت: 4 هزار واحد طلاسازی در کشور کد شناسایی دریافت کردهاند که با اجرای طرح صدور کدشناسایی استاندارد برای مصنوعات فلزی گرانبها و اعمال نظارتهای سازمان ملی استاندارد، قاچاق طلا در کشور به حداقل ممکن رسیده است .
بلغاری افزود: در شش ماهه گذشته 14 کیلوگرم مصنوعات تقلبی طلا در کشور، کشف و 126 پرونده برای متخلفان تشکیل شد.
وی گفت: برای حمایت از صنعتگران داخلی عرضه مصنوعات طلای خارجی در کشور ممنوع شده است و مطابق این قانون عرضه آن قاچاق محسوب میشود .
مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد صنایع فلزی و انرژی سازمان ملی استاندارد ایران افزود: از ابتدای سال آینده پروانه کاربرد علامت استاندارد برای مصنوعات نقره و طلا اجباری میشود و گشتهای نامحسوس این سازمان در ساعات غیر اداری بر حسن اجرای کار نظارت میکنند.
شفیعی، مدیرکل استاندارد استان اصفهان نیز در این همایش گفت: هزار و 370 تولید کننده طلا در این استان کد شناسایی استاندارد دریافت کردهاند که در مجموع 150 واحد تولیدی دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد هستند .
بر اساس گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد استان اصفهان، وی استان اصفهان را نخستین استان در اجرای طرح استاندارد سازی طلا برشمرد و افزود: هیچ طلای ساخته شده خارجی در بازار قابل عرضه نیست و در صورت مشاهده، قاچاق محسوب شده و به نفع دولت ضبط میشود .