به گزارش نما،ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، از سوی دیگر این اقدام ممکن است شامل حال حملات پهپادها در پاکستان، محل رخداد اغلب این حملات، نخواهد شد.
حتی اگر که این تغییر سیاست اجرایی شود اوباما تمایلی به دست برداشتن از تاکتیکی که به گفته مشاورانش باعث تضعیف القاعده شده، ندارد.
دولت آمریکا در مواجهه با تقاضاهای فزاینده در کنگره این کشور برای نظارت بیشتر بر حملات پهپادها در حال بررسی این تغییر سیاست به منظور برطرف کردن نگرانیهای قانونگذاران آمریکایی و دادن اساس قانونی ثابتتر به حملات پهپادها است.
یک مقام آمریکایی که نام خود را فاش نساخت، به خبرگزاری فرانسه گفت: در حال حاضر تحقیقات جدی برای واگذاری برخی از فعالیت پهپادها از سیا به ارتش آمریکا در جریان است.
این مقام آمریکایی تاکید کرد: دولت آمریکا معتقد است این حملات قانونی و موثر هستند اما تغییرات اعمال شده در رابطه با شفافیت و برداشتها از مشروعیت این عملیاتهاست.
اگر ارتش آمریکا مسئولیت حملات پهپادها را برعهده بگیرد این عملیاتها تحت نظر علنیتری قرار میگیرد زیرا نیروهای مسلح باید تحت خط مشیهای قانونی عملیات انجام داده و پاسخگوی پرسشها در جلسات علنی کنگره باشند.
تاکنون کشتارهای هدفمند در حملات پهپادها اغلب در پاکستان، یمن و سومالی تحت اختیار سازمان سیا انجام شده و این حملات به طور رسمی به عنوان حملات مخفیانه تعیین شدهاند که به مقامها اجازه میدهند وجود آنها را انکار کنند. اما قانونگذاران و فعالان حقوق بشر اکنون خواستار بررسی علنی این عملیاتها توسط دولت آمریکا شدهاند.
جان نگل، کارشناس مرکز امنیتی آمریکای جدید که روابط نزدیکی با دولت اوباما دارد، گفت: اگر این امکان وجود نداشته باشد که به رد اینکه ما این عملیاتها را انجام بدهیم بپردازیم سپس عاقلانه است که دست کم برخی از این حملات را به طور بازتری انجام دهیم که در آنجا اجرای نظارت آسانتر باشد.