به گزارش نما به نقل از خبرآنلاین، جو بایدن که در نشست سالانه بزرگترین لابی حامی اسرائیل در آمریکا(ایپک) سخن میگفت، ضمن اذعان به قدرت ایران در منطقه گفت: چهار سال قبل، وقتی که باراک اوباما قدرت را در اختیار گرفت، ایران بر منطقه سلطه داشت.
ایالات متحده امریکا در چند سال اخیر با اعمال تحریم هایی به دنبال ضعیف کردن ایران بوده است. تحریم بانکی، کشتیرانی و صنعت نفت از جمله تحریم های غرب علیه ایران است. اما با وجود این شرکت های امریکایی و اروپایی به کرات این تحریم ها را دور زده اند. در آخرین مورد خبرگزاری رویترز دوشنبه، 14 اسفند گزارش داد که «آرچر دانیلز میدلند» که بهعنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تجاری غلات در جهان فعالیت میکند، در اسناد تنظیم مقررات آمریکا عنوان کرده که یکی از شرکتهای تابعه این شرکت ژوئیه سال گذشته یک کشتی را برای حمل غلات اجاره کرده است.
بنا بر خبری که رویترز از سخنان بایدن در آیپک منتشر کرده است، معاون رئیس جمهور امریکا سخنان باراک اوباما درباره استفاده از زور برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران در صورت شکست دیگر گزینهها را یک بلوف سیاسی ندانست و افزود: باید تمام گزینهها را در نظر داشت، چه گزینه دیپلماسی و چه مجازات ایران، و نیز باید اطمینان حاصل کرد جامعه جهانی در صورت لزوم موافق عملیات نظامی است.
او گفت: رئیس جمهور باراک اوباما بلوف نمیزند. ما در صدد جنگ نیستیم، بلکه آماده مذاکره به شیوهای صلحطلبانه هستیم، اما با این حال همه گزینهها، از جمله فشار نظامی را نیز از نظر دور نگه نمیداریم.
بایدن در ادامه سخنان خود خواستار یکپارچگی جامعه جهانی در برابر ایران شد و اظهار داشت: «اگر خدای ناکرده [مذاکرات به سرانجام نرسد]، آن وقت باید اقداماتی انجام دهیم. این برای تمام جهان بسیار اهمیت دارد که بدانند ما هر آنچه از دستمان ساخته بود انجام دادیم، هر کار قابل قبولی انجام دادیم تا مانع هر گونه تقابلی بشویم.»
او با اشاره تحریم علیه ایران گفت: «هدف از این فشارها مجازات نیست، بلکه قانع کردن ایران برای تن دادن به تعهدات بینالمللی خود است. اکنون ایران دو گزینه در پیش دارد. آنها یا میتوانند به تعهدات بینالمللی خود عمل کنند و جامعه جهانی را نسبت به صلحطلبانه بودن ماهیت برنامه خود خاطرجمع سازند یا اینکه میتوانند به مسیر کنونی خود ادامه دهند که به انزوای بیشتر و فشار بیشتر جهانی میانجامد.»
این سخنان معاون رئیس جمهور امریکا در حالی مطرح می شود که تا کنون اقدام عملی از سوی ایالات متحده برای اعتماد سازی انجام نشده است تا جایی که هفته گذشته سخنگوی فارسی وزارت خارجه امریکا در پاسخ به اینکه پرسش بی بی سی فارس درباره اینکه«شما درباره لغو تحریم ها سخن می گویید در حالی که اگر رئیس جمهور امریکا خواسته باشد تحریم های ایران را لغو کند نمی تواند چون مصوبه سنا و مجلس نمایندگان است» گفت: انعطاف پذیر هستیم. این تحریم ها وسیله است، هدف نیست.
جوبایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا در جمع یهودیان امریکا گفت: هنوز زمان برای یک راهحل دیپلماتیک باقی است.
در همین حال مقامات دولت آمریکا اعلام کردند که سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا قصد دارند روز پنجشنبه تشکیل جلسه دهند و درباره پیشنهاد آمریکا مبنی بر قطع دسترسی ایران به سیستم مالی مرکزی اروپا که اجازه تعاملات جهانی با یورو را میدهد، گفتوگو کنند.
مقامات آمریکایی از اتحادیه اروپا برای دادن اجازه به ایران به منظور انجام تعاملات مالی از طریق بانک مرکزی اروپا که به ادعای مقامات آمریکایی به تهران اجازه دور زدن تحریمهای اقتصادی غرب را میدهد انتقاد کردهاند.
به گزارش پایگاه خبری فری بیکن، این جلسه پس از آن برگزار میشود که کنگره آمریکا در نامهای که از حمایت دو حزبی برخوردار بود از سران اتحادیه اروپا خواستند که شکاف مهمی در تحریمهای مالی علیه ایران را که به ایران اجازه دسترسی به بانک مرکزی اروپا را میدهد ببندند.
منابع آگاه از مذاکرات در کنگره آمریکا گفتند که اگر اتحادیه اروپا شکافهای موجود را نبندد قانونگذاران آمریکایی آمادهاند دست به اعمال تحریمهای جدید و شدیدتری بزنند که موسسات مالی را که به نیابت از ایران با یورو تعامل انجام میدهند هدف قرار میدهد.