به گزارش نمابه نقل از ایسنا، پس از اظهارات غیرمعمول و تند حامد کرزای در انتقاد از همپمانان آمریکایی افغانستان، واشنگتن خود را آماده شروع احتمالی دور جدیدی از عملیات خشونتآمیز در این کشور کرده است. فرمانده کل نیروهای پیمان ناتو در افغانستان، ژنرال جوزف دانفورد در مورد احتمال افزایش حملههای تروریستی به نیروهای تحت فرمان خود هشدار داده است.
نشریه آمریکایی "نیویورک تایمز" پیشتر گزارش داده بود که چنین دستورالعملهایی برای نظامیان آمریکایی و فرماندهان نیروهای بینالمللی در سراسر افغانستان صادر شده است.
ژنرال دانفورد گفت که خطر اصلی از جانب نیروهای "نفوذی" احساس میشود. منظور او افراد وابسته به افراطیون است که در میان پلیس و ارتش افغانستان رخنه کردهاند و در ظاهرا با نیروهای ناتو همکاری میکنند.
در همین حال افزایش زودهنگام دمای هوا در منطقه، عبور شبهنظامیان طالبان از مناطق کوهستان در مرز پاکستان را سهلتر کرده است.
ظاهرا ژنرال دانفورد در ایمیلی که برای فرماندهان نظامیان مستقر در افغانستان ارسال شده تاکید میکند که پس از سخنان انتقادی حامد کرزای رابطه دو طرف به "نقطه دشواری" رسیده است.
به گزارش دویچه وله، رئیس جمهور افغانستان هفتهی گذشته آمریکا را به گفتوگوهای مخفیانه با طالبان برای دست یافتن به توافقی جداگانه با آنها متهم کرده بود. او پیش از این نیز چند بار دیگر مقامهای آمریکایی را به دلیل "تماسهای غیرشفاف" با نیروهای طالبان سرزنش کرده است.
سخنان کرزای که تندی و صراحت آنها بیسابقه بود، بلافاصله با واکنش مقامهای آمریکایی از جمله چاک هاگل، وزیر دفاع روبرو شد. او ادعای تماس مخفیانه با طالبان را "بیمعنی" خواند.
اکنون حامد کرزای میکوشد سخنان اخیر خود را تلطیف کند. دفتر ریاست جمهوری افغانستان میگوید هدف از انتقادهای کرزای تسریع روند اصلاحات بوده و او قصد ندارد به رابطه به آمریکا خدشه وارد کند.
ریاست جمهوری افغانستان خواهان "رابطه برابر دو کشور مستقل" با آمریکا شده است. مقامهای افغان از افزایش شمار قربانیان غیر نظامی در عملیات نیروهای ناتو گلایه میکنند و آن را نشانهی عدم احترام کافی به استقلال و تمامیت ارضی افغانستان میدانند.
کرزای روز یکشنبه در یک سخنرانی تلویزیونی مدعی شد دو حمله انتحاری تروریستهای طالبان که هفته گذشته ۱۹ قربانی برجا گذاشت، "در خدمت" به آمریکا انجام شده است. مطابق این نظر، این عملیات به مردم القا میکند که اگر نیروهای ناتو مطابق برنامه تا سال ۲۰۱۴ افغانستان را ترک کنند، وضعیت امنیت در این کشور به شدت وخیم خواهد شد.
کرزای مقامهای آمریکایی را متهم کرد که به طور منظم با نمایندگان طالبان در قطر ملاقات دارند و این گروه افراطی را دیگر نه دشمن که طرف مذاکره تلقی میکنند. آمریکا وجود تماسهای پنهانی با طالبان را رد کرده و ذبیحالله مجاهد، سخنگوی رسمی نیروهای طالبان نیز از سرگیری گفتوگوها با مقامات امریکایی را تکذیب کرده است.
ناتو قصد دارد تا پایان سال ۲۰۱۴ نیروهای خود را در افغانستان به حداقل برساند. در حال حاضر رئیس جمهوری افغانستان و مقامهای آمریکا و ناتو سرگرم مذاکره در مورد تعداد و چگونگی استقرار بخش کوچکی از سربازان خارجی در افغانستان پس از سال ۲۰۱۴ هستند.
رئیسجمهور افغانستان میگوید: ما تعیین میکنیم که "کجا و به چه منظور" به این سربازان نیاز داریم.
او تاکید میکند سربازان خارجی باید تابع قوانین افغانستان باشند و به استقلال این کشور احترام بگذارند.