به گزارش نمابه نقل از تسنیم، علیرضا نیکزاد رهبر در حاشیه دومین روز از برگزاری نمایشگاه هجدهم نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران درباره حضور هند در ساخت خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هند) گفت: با توجه به انگیزه به وجود آمده در هند به دلیل جدیت پاکستان در ساخت خط لوله صلح، دهلی نو در حال مذاکره برای مشارکت در این پروژه است.
وی افزود: خط لوله صلح در واقع ادامه خط لوله هفتم سراسری ایران است که بخشی از این خط لوله در خاک ایران و بخش دیگر آن در خاک پاکستان قرار دارد.
نیکزاد اظهار کرد: پیمانکاران ایرانی همانطور که ٩٠٠ کیلومتر از این خط لوله از عسلویه تا ایرانشهر را احداث کردند در حال ساخت ادامه این خط لوله هستند.
وی با بیان این که همه سعی و تلاش ما این است که با توجه به نیاز مبرم پاکستان به گاز و زودتر بهره مند شدن از این سوخت پاک، خط لوله صلح زودتر از موعد، به بهره برداری برسد.
ام ویرپا مویلی، وزیر نفت هند، چندی پیش گفته بود: دهلی نو در حال مذاکره با ایران و آمریکا درباره مسائل مرتبط با خط لوله صلح و تحریم های ایران است.
هند پیشتر علاقهمندی خود را برای مشارکت در ساخت خط لوله گازی صلح اعلام کرده بود، اما قیمت گاز و تامین امنیت مسیر این خط لوله گازی در خاک پاکستان، تنها موضوعی است که با وجود نیاز مبرم هند به انرژی، موجب تاخیر در انجام مذاکره و حضور این کشور در این پروژه گازی شده است.
دهلی نو سال ٢٠٠٧ گفت گوهای رسمی درباره خط لوله صلح را به دلیل نگرانی های امنیتی در پاکستان متوقف کرد و ایران و پاکستان توافقنامه ها درباره اجرای این پروژه گازی را به صورت دو جانبه امضا کردند.
دولت پاکستان بی اعتنا به تحریم های آمریکا علیه ایران، ٢١ اسفند ماه ١٣٩١ ساخت بخش پاکستانی خط لوله ایران-پاکستان را آغاز کرده است که با آغاز صادرات گاز ایران به پاکستان در سال ٢٠١٤ میلادی، این کشور پس از ترکیه، دومین دریافت کننده گاز طبیعی از ایران خواهد بود.