به گزارش نما به نقل از ايسنا، کامران باقری لنکرانی ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران کرمان هم چنین از برنامههای دولتی گفت که «شاید پس از انتخابات 24 خردادماه بتواند رییس آن باشد.»
وی «آرمانگرایی واقعگرایانه» را محور اصلی برنامههای خود عنوان و اظهار کرد: رییسجمهور آینده باید نقش منحصر بفردی در مسیر تاریخی مردم ایران طی کند.
وی افزود: در شرایطی هستیم که نظام تحت فشارها و تهدیدات شدید دشمنان قرار دارد؛ دولت یازدهم باید علیرغم این فشارها کارها را به پیش ببرد و مسیر تعالی را برای مردم هموار کند؛ اما این ضرورت تاریخی نباید با نادیده گرفتن آرمانهای انقلاب پیش برود.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: این ضرورت تاریخی باعث شده که عدهای گمان کنند راه رسیدن به اهداف، دست کشیدن از آرمانها و ارزشهاست. این یک تصمیم بسیار غلط است که حل معضلات را با دوری از ارزشها و یا نوعی گسست با آرمانها دنبال کنیم.
وی حاکم بودن اصول و ارزشها بر همه فعالیتها را اساس دولت احتمالی خود دانست و گفت: در عرصه اقتصادی، این ارزشها در قالب رسیدگی به وضع معیشتی اقشار ضعیف مورد توجه قرار میگیرد. علیرغم اینکه بودجه فعلی انقباضی بوده و اتفاقا کار درستی هم هست، منابعی را پیشبینی کردیم تا تولید را افزایش دهیم.
وی اظهار کرد: اما حل مشکلات کشور به صورت درمان سطحی امکانپذیر نیست، بلکه باید به صورت ریشهای این موضوع حل شود. ریشه این بیماریها اقتصاد مبتنی بر نفت، وضعیت نظام بانکی و وجود زمینههای فساد در اقتصاد دولتی است. این شرایط، امکان ویژهخواری را فراهم میکند.
باقریلنکرانی با بیان اینکه «باید از نگاه به گذشته حرکت را به سمت نگاه به آینده تغییر دهیم» افزود: برنامهریزی کشور باید به صورت منسجم باشد؛ برنامه اقتصادی، اجتماعی و سیاست خارجی مجزا داشته باشیم از اشتباهات مکرر است که باعث شده برخی از اقدامات، آثار سوء داشته باشد.
وی درباره طرح هدفمندی یارانه ها هم گفت: وضعیت در مرحله اول باید حفظ، تثبیت و اصلاح باشد و ما معتقد به پرداخت یارانه نقدی هستیم اما فاز دوم هدفمندی را به صلاح نمیدانیم. بعد از تثبیت معیشت اقشار ضعیف و ایجاد زمینه برای افزایش تولید، هدفمندی یارانهها را در چارچوب کل سیستم تحول اقتصادی میدانیم.
وی در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره ائتلاف با اصولگرایان دیگر نیز گفت: هر کس صلاحیتهای لازم را درخود میبیند باید به صحنه بیاید و حضورش به این معنا باشد که خودش را در مقابل سایرین اصلح بداند. اگر حرفهای متمایز از هم داریم باید حرف خود را به مردم بگوییم تا مردم خودشان انتخاب کنند؛ البته برداشتها این است که کاندیداهایی که فعلا در صحنه حاضر هستند، حرفهای متمایزی برای گفتن ندارند و وقتی این گونه است چرا چهرههای متعدد معرفی میکنند؟ من هم به صحنه آمدم چون ما پرچمداری برای گفتمان آرمانگرایی به صورت منطقی را در انتخابات دنبال میکنیم.
وي خاطرنشان کرد: جبهه پایداری یک جبهه گفتمانی بوده و از حزب شدن به طور جدی پرهیز میکند. ما حزبی عمل نکرده و نخواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره کاندیدا شدن یا نشدن هاشمی رفسنجانی گفت: ایشان در حال حاضر رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور مقام معظم رهبری است؛ اگر به همین عنوان و لوازم آن پایبند باشد و به نقش خود بپردازد قطعا در آینده انقلاب موثر خواهد بود. جامعه ایرانی جامعهای جوان بوده و نیروهای جوان کشور رییس جمهوری 79 ساله را نمیپسندد؛ رییسجمهور 79 ساله برای یک کشور جوان در واقع عدم تطبیق مدیریت کشور با بدنه اجتماعی آن است.
وی مدعی شد: در انتخابات 88 کاندیدایی که رای نیاورد در مصاحبه با تایمز اعلام کرده بود که میخواهد ساختار نظام و قانون اساسی را تغییر دهد؛ حالا این چه رویکردی است که افرادی که به هوشیاری سیاسی معروف هستند، همچون هاشمی رفسنجانی، پشت این ماجرا قرار میگیرند؟ بخشی از مشکلات امروز کشور هم به دلیل بوجود آمدن یک طبقه سرمایهدار و ویژهخوار است که در دوران دولت سازندگی با استفاده از رانتهای دولتی ثروتاندوزی کردهاند. این پیشینه باعث میشود هاشمی رفسنجانی علیرغم طرفدارانی که دارد، به هیچ وجه شانسی برای انتخابات نداشته باشد. مردم به هیچوجه او را انتخاب نخواهند کرد و او حتما رییسجمهور منتخب خردادماه امسال نخواهد بود.
لنکرانی در پاسخ به سوال دیگری، سیاست خارجی مورد نظر خود را «ارتباط دوستانه با همه همسایگان کشور» بیان کرد و گفت: اگر بخواهیم مناسبات بینالمللی داشته باشیم خومان و بدون واسطهگری نقشآفرینی خواهیم کرد. ما نیاز به تقویت نگاه در خصوص سیاست خارجی داریم. آنچه در گروه 5+1 در حال رخ دادن است، از اقدامات خوبی است که حضور فعالتر جمهوری اسلامی ایران را در عرصههای بینالمللی رقم خواهد زد.
وی مهمترین نقطه قوت دولت را تاکید بر آرمانها و ارزشهای نظام از سوی رییسجمهور دانست و خاطرنشان کرد: دولت آتی برای اینکه نقطه قوتی داشته باشد باید عدالت را مهمترین رکن برنامههای خود بداند و حاشیههایی که این مسیر را مخدوش میکند، از خود دور کند. باید توجه ما به آرمانها بیش از گذشته باشد. راه حل مشکلات فعلی ما نه دور شدن از ارزشها بلکه تشکیل یک دولت اصولگرایی وافعی است.
لنكراني همچنین انكار هولوکاست را هوشمندانهترین اقدام دولت فعلی دانست و اظهار کرد: بسیار متاسفم که عدهای این اقدام خوب سیاست خارجی را زیر سوال میبرند.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم درباره مشکل گرانی هم گفت: نظام پولی کشور ما نیاز به انضباط بیشتری دارد و چاپ اسکناس نباید بر اساس نیاز بلکه باید طبق اصول و ضوابط باشد.