متوسط سهم هزينه مسكن از كل هزينه خانوار در استانهاي مختلف بين 17 تا 45 درصد است.
علي چگني- مديركل دفتر برنامهريزي و اقتصاد مسكن وزارت راه و شهرسازي- در گفت و گو با ايسنا اظهار كرد:سهم هر يك از كالاها و خدمات در سبد مصرفي خانوار در هر كشور متفاوت از ساير كشورها است و مسكن نيز از اين قاعده مستثني نيست.
وي ادامه داد: در ايران بر اساس آمار منابع رسمي (بانك مركزي) متوسط سهم هزينه مسكن از كل هزينه خانوار در استانهاي مختلف بين 17 تا 45 درصد است كه اين سهم در استانهاي ايلام و تهران به ترتيب كمترين و بيشترين است.
مديركل دفتر برنامهريزي و اقتصاد مسكن وزارت راه و شهرسازي متوسط كشوري حدود 32 درصد اعلام و تصريح كرد: برنامههای متنوعی در وزارت راه و شهرسازی جهت تعدیل هزینههای مسکن در سبد مصرفی خانوار در حال برنامه ریزی و اجرا است که اساسی ترین راهکار در این راستا تولید و عرضه مسکن کم هزینه در مقیاس بالا است.
پيشتر ابوالفضل صومعلو- معاون امور مسكن و ساختمان وزارت راهو شهرسازي- درباره استاندارد بينالمللي اين شاخص گفت: اين شاخص در بعضي از كشورها 25 درصد است اما فاصله اين نرخ در كلانشهرها بيشتر است و به اين دليل است كه دولت به فكر افتاده كه به توليد مسكن با تزريق يارانه كمك و از دهكهاي پايين حمايت كند.
همچنين كارشناسان معتقدند در دنيا خانوارها با پسانداز 10 درصد درآمد خود طي 10 سال، ميتوانند صاحب مسكن شوند و اين درحالي است كه خانوارها در كشور ما اگر بيش از 50 درصد از درآمد خود را طي 10 سال پسانداز كنند به شرط ثابت ماندن قيمت مسكن ميتوانند صاحب خانه شوند.