تفاوت هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی

تحلیلگر سیاسی بی بی سی فارسی، از اهمیت مسائل اقتصادی در انتخابات ایران و تنفر اقتصادی 60% مردم ایران از دوران ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی سخن گفت و ایشان را با خانم تاچر نخست وزیر سابق انگلستان مقایسه كرد كه هنوز مردم از سیاست های اقتصادیش ناراضیند.

بی بی سی فارسی(BBC PERSIAN) که برنامه ای را به تحلیل "آمدن یا نیامدن" آقای هاشمی اختصاص داده بود با چند کارشناس از جمله آقای "علی علیزاده" استاد و پژوهشگر فلسفه از لندن به گفت و گو نشست.



علی علیزاده درباره به زندان رفتن "مهدی هاشمی" گفت: «به نظر من آقای هاشمی از پسرش خواست که به زندان برود برای این که وجهه خودش را ترمیم کند. این آخرین شانس آقای هاشمی پیش از بازنشستگی است. وی برای خود نقشی در تاریخ ایران قائل است که فکر می کند این نقش به او داده نشده است؛ بنابراین سال 79 و 84 وارد صحنه انتخابات شد اما شکست خورد.»



عنایت فانی



وی در بیان تفاوت میان آقای هاشمی و خاتمی گفت: «به نظر من تفاوت رفسنجانی و خاتمی این است که هاشمی خودش می خواهد بیاید؛ اما اطرافیانش نمی گذارند ولی خاتمی خودش نمی خواهد بیاید؛ اما اطرافیانش فشار می آورند که بیاید.»



علیزاده به جایگاه آقای هاشمی هم اشاره کرد و اظهار داشت: «در میان توده های انقلاب که مخلصانه به جمهوری اسلامی اعتقاد دارند ایشان هنوز پایگاه دارد؛ با وجود این 60% از مردم ایران، تلخی بلاواسطه ای از ایشان گرفتند مثل خانم تاچر در انگلستان. آن افراد این ضعف را فراموش نخواهند کرد. متأسفانه آن افراد در معادلات دوستان دموکراسی خواه به حساب نمی آیند.»



علیزاده



وی به حملات افراطیون اصلاح طلب به آقای هاشمی در دوران اصلاحات و حمایت امروزشان از ایشان و همچنین عدم توجه آقای هاشمی به سیاست های غلط اقتصادی دولتش هم کنایه ای زد و گفت: «از 76 به بعد و با رادیکالی شدن جنبش اصلاحات، بخش های رادیکال جنبش اصلاحات با عالیجناب سرخپوش از آقای هاشمی فاصله گرفتند. من فکر می کنم بخش های میانی جامعه می توانند عالیجناب سرخپوش را فراموش کنند و به سمت آقای هاشمی بروند؛ ولی در زبان آقای هاشمی هیچ نشانه ای از پذیرش خطاهای دهه 70 و عدم توجه به طبقات پائین نمی بینم.»



علیزاده با بیان جنبه اقتصادی پیدا کردن انتخابات در دو دوره قبل، افزود: «تنفر اقتصادی که آقای هاشمی به وجود آورد و آقای احمدی نژاد هم به شکل پوپولیستی از آن استفاده کرد، پتانسیل آن را دارد که این بار هم استفاده شود.»



وی بدون اشاره به عملکرد این سال های آقای هاشمی و مخالفت های مردمی، گفت: «ما تا به حال این توهم را داشتیم که آقای رفسنجانی به قدرت وصل هستند؛ در حالی که اگر این طور بود می توانست به نماز جمعه برگردد، از ریاست خبرگان حذف نمی شد و این قدر به حاشیه رانده نمی شدند.»

۱۳۹۲/۲/۱۸

اخبار مرتبط