گروه سیاسی نما :وی سابقه یک دوره ریاست قوه قانونگذاری کشور را نیز در کارنامه دارد، دوره ای که باعث انتقادات بسیاری نسبت به عملکرد وی شد. حدادعادل علاقه دارد که به جای واژه استادی دانشگاه از لفظ معلمی استفاده کند.
انتخابات ریاست جمهوری 24 خردادماه سال جاری برگزار خواهد شد و قطعا برای انتخاب گزینه اصلح، شناختن مواضع کاندیداها از جمله ملاک های اصلی است؛ به همین جهت عمده موضع گیری های کاندیداها و این بار غلامعلی حدادعادل را مطرح می کنیم:
ائتلاف: هر کدام از کاندیداها که براساس آمارها و نظرسنجیها رای قابل ارائهای داشته باشند، میتوانند وارد ائتلاف شوند.
مساله هسته ای: آمریکا و هم پیمانانش فشار هسته ای را کم نخواهند کرد و قطعا این مساله تا قبل از انتخابات به نتیجه نخواهد رسید؛ آنها بذری افشانده اند که تمایل دارند آن را در انتخابات درو کنند.
تعدد نامزدها: در دوره های گذشته تنها اصولگرایان و اصلاح طلبان به رقابت می پرداختند اما در حال حاضر اصولگرایان، جریان فتنه و انحراف در عرصه سیاسی حضور دارند؛ این موضوع مسئله انتخابات را پیچیده کرده و به همین جهت تعدد نامزدهای اصولگرا اصلا به نفع انقلاب نیست.
نقاط قوت رئیس جمهور: پرکاری ، پرتلاشی ، حضور در استانها ، داشتن زبان و بیان مردمی و انتخاب افراد سالم برای کابینه ؛ البته باید به این نکته توجه کرد که دولت زیر بار فشار اقتصادی شدید، کشور را اداره می کند.
نقاط ضعف رئیس جمهور: نقاط ضعف دولت در دو محور رابطه دولت و رهبری و همچنین سوءمدیریت و شیوه رفتار دولت دسته بندی می شود؛ برخی از تصمیمات دولت مانند تغییر وزرا در ماههای پایانی، اعتماد مردم را به منطقی و عقلانی بودن این تصمیمات جلب نکرده است.
تحریم: کشورهای خارجی با استفاده از سازمانها و اتحادیههای ساخته خود به بهانه انرژی هسته ای ما را تحریم کردند، قطعا تحریمها موثر بوده ولی با مدیریتی درست میشود از آنها گذر کرد.
ملاک انتخاب اصلح: یکی از معیارهای ما برای مشخص شدن کاندیدای نهایی نظرسنجی است که آن را به دستگاهی بیطرف و توانا محول میکنیم.
ائتلاف: حضورم در انتخابات مشروط است، زیرا ما سه نفر (ائتلاف پیشرفت) از چند ماه پیش اعلام آمادگی کردیم و گفتیم که از میان سه نفر، یک نفر کاندیدا شود. ائتلاف بنا دارد که از تکثر کاندیداهای اصولگرا جلوگیری کند؛ البته تاریخ دقیقی برای تعیین فرد نهایی معرفی نشده و علت این است که یکی از عوامل موثر در تصمیمگیری ما نظرسنجیهاست.
مشکلات اقتصادی: ما مشکل داریم و البته بحران بسته به این است که آن را چگونه تعریف کنیم. دنیا ما را محاصره اقتصادی کرده است و آن وقت توقع دارید که بگوییم مشکل نداریم. همانطور که در منطقه آدمکشی میکنند در ایران فعلا تحریم اقتصادی را در دستور کار خود قرار دادهاند.
راهکار حل مشکلات اقتصادی: رییسجمهور چه اقتصاددان باشد یا نباشد، باید از متخصصان درجه اول اقتصاد کشور استفاده کند. اقتصاد ایران احتیاج به تیم متخصص پاک دارد که باید پشتوانه تئوری و عملی کشور باشند. یکی دیگر از راه های حل مشکلات کشور جلوگیری از فساد اقتصادی دانست.
سیاست خارجی: معتقدم خط قرمز، استقلال کشور است و مادامی که هر دولت خارجی استقلال ما را به رسمیت بشناسد ما حاضر به مذاکره هستیم اما هر دولتی که بخواهد استقلال ایران را نادیده بگیرد، آمریکا یا هر کشور دیگری، آن را خط قرمز دانسته و در مقابل او میایستیم. بنابراین در آمریکا احترامی نسبت به استقلال ایران حس نمیکنیم.
هدفمندی یارانه ها: باید برنامهای تدوین شود که با مدیریت صحیح بتواند مشکل اقتصاد را مدیریت کند نه اینکه با پنج برابر کردن یارانهها مشکل اقتصاد کشور بدتر شود. باید ببینیم که چقدر یارانه را اضافه کنیم که به سود معیشت مردم است و الا صرف پول دادن از یک دست به دست دیگر کمکی به مردم نیست.
مشایی: من از مشایی دل خوشی ندارم و طرفدار او هم نیستم. انتقادم به دولت به خاطر تفکر مشایی است و این دلیل نمیشود که اگر یک فعال اقتصادی مثل امیر خسروی با رییس دفتر رییسجمهور ملاقات کند بگوییم که رییس دفتر رییسجمهور نیز شریک اوست و این مساله میتواند در مورد سایر افراد نیز مصداق داشته باشد.
جامعتین: از اول با این دو جامعه در تماس بودیم و اینها از علت ائتلاف ما آگاه هستند نظرات یکدیگر را شنیدهایم. اختلافاتی بین این دو جامعه وجود ندارد. و ما خودمان را از این دو جامعه جدا نمیدانیم و به نظر جامعتین اهمیت میدهیم و احترام میگذاریم.
هاشمی: بنده یک استنباط شخصی دارم، از مجموع آنچه از آقای هاشمی میدانم این است که بعید می دانم که آقای هاشمی در انتخابات شرکت کند.
حضور هاشمی و خاتمی در انتخابات: طبعا ورود هر یک از این دو نفر هاشمی و خاتمی ضرورت پرهیز از تعدد نامزدها را در میان اصولگرایان بیشتر میکند.
حاشیه های اطراف دولت: بنده فکر میکنم یکی از مصادیق بداخلاقی سیاسی همین است که صرف شایعات افراد را متهم میکنیم حالا چه این افراد در دولت باشند چه در مجلس و ..اظهارنظر در این نوع امور کار قوه قضاییه است و باید از طریق سازوکارخودش صورت گیرد و من نوعا اظهارنظر نمی کنم درباره این مسائل و صلاح نمیدانم از جانب هرشخصی و راجع به هرشخص دیگری گفته شود.
ارتباط با آمریکا: به عنوان یک شهروند استقلال کشور خط قرمز من است و با کشورهایی که استقلال ما را به رسمیت بشناسند ارتباط می گیریم. اگر روزی آمریکا خواست به ملت ایران احترام بگذارد و حق ما را مسلم بداند راه برای ارتباط با آنها باز است.
اشتغال: برای بیکاری باید تولید را افزایش داد. یکی دیگر از راه حل ها برای کاهش بیکاری ایجاد فرصت شغلی باید زمینه سرمایه گذاری را در کشور فراهم کنیم.
تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها: به عنوان یک مسلمان اعتقاد دارم در زمانی که اختلاط زن و مرد نیاز نباشد باید تفکیک صورت بگیرد. البته به همین اندازه که به تفکیک جنسیتی قائل هستم به اقدامات برای تسهیل ازدواج نیز معتقدم.