به گزارش نما به نقل از ایسنا، این رنگ با آرامکردن احساسات مرتبط است، میزان ضربان قلب و حتی فشار خون را کاهش میدهد و اشخاصی که در اتاقخواب آبیرنگ استراحت میکنند، شبها هشت ساعت کامل میخوابند.
همچنین افرادی که دیوارهای اتاق خوابشان سبز یا زردرنگ است، خواب تقریبا هفت ساعت و 40 دقیقهای آرامی خواهند داشت.
با این حال، باید از رنگ بنفش اجتناب کرد، زیرا به نوعی تحریککننده است و ساعات خواب شبانه را به کمتر از شش ساعت تقلیل میدهد. خاکستری و قهوهای نیز بیش از اندازه افسردهکننده هستند.
در این مطالعه دو هزار خانه به منظور بررسی تاثیر رنگ بر کیفیت خواب، مورد بررسی قرار گرفت.
دانشمندان حاضر در این پروژه دریافتند: افرادی که در اتاقهایی با رنگهای آرام مانند زرد، آبی یا سبز میخوابند از بهترین خواب برخوردار بودند.
به گفته «کریس ایزیکووسکی»، متخصص خواب مرکز خواب ادینبورگ، گیرندههای ویژهای به نام سلولهای گانگلیونی در شبکیه چشم وجود دارند که به رنگ آبی بسیار حساس هستند.
این گیرندهها اطلاعاتی را به بخش عمیقی از مغز که کنترل ریتم 24 ساعته را بر عهده دارد، ارسال میکنند. این بخش بر احساس و عملکرد فرد در طول روز اثر میگذارد؛ بنابراین، تعامل بین نور، خواب و بیداری از اهمیت بسیاری برخوردار است.
این مطالعه همچنین نشان میدهد انگلیسیهایی که در اتاقخوابهای بنفشرنگ میخوابند، فقط پنج ساعت و 56 دقیقه از شب را میخوابند.
رنگ بنفش از نظر روانی تحریککننده است و غیرفعال کردن ذهن را پس از یک روز پرمشغله دشوار میکند.
از دیگر رنگهای ناخوشایند، قهوهای و خاکستری هستند و سوژههایی که رنگ دیوارهای اتاق خوابشان قهوهای بود، به طور متوسط شش ساعت و پنج دقیقه و افرادی هم که رنگ اتاقشان خاکستری بود، شش ساعت و 12 دقیقه خوابیدند.
رنگ بنفش رابطهای قوی با تحریک خلاقیت و ذهن ناخودآگاه دارد و خوابیدن در اتاقی بنفشرنگ، رویاهای زنده یا حتی کابوس را به دنبال دارد که به نوبه خود، به خستگی فرد در صبحهنگام منجر میشود.
همچنین انگلیسیهایی که در اتاقخوابهای خاکستری رنگ میخوابند، افرادی هستند که بخش اعظم وقتشان را به خرید آنلاین در تختخوابشان مشغولند و اشخاصی هم که اتاقخوابشان نقرهای است، بیشتر ترغیب میشوند که در این اتاق ورزش کنند.