به گزارش نمابه نقل از خبرآنلاين، علي لاريجاني در نخستين نطق خود در سال 91، با تبريک سال نو به نمايندگان و مردم ابراز اميدواري کرد که آغاز سال نو سرآغاز تفکري نو باشد.
وي از عناصر بزرگ اقتدار در ايران در منطقه ياد کرد که شامل نيروي انساني متخصص، تنوع شرايط اقليمي، توان خودکفايي ملي و ... ميشد و در گرو حمايت از توسعه و توليد ملي و پرهيز از واردات بيرويه است.
رئيس مجلس با بيان اينکه مجلس هشتم در اين زمينه قوانين پيشروانهاي تصويب کرده است از مخالفت مجلس با واردات محصولات کشاورزي و افزايش سهم يارانهاي توليد در قانون هدفمند کردن ياارنهها ياد کرد و افزود: ظرفيت معدني کشور اميد بخش است و انشاالله که به بخش توليد صنعتي و کشاورزي توجه ويژهاي در راستاي فرمايش مقام معظم رهبري شود.
وي از گامهاي مجلس هشتم در زمينه افزايش زمينه کسب و کار و اجراي صحيح قانون سياستهاي اصل 44 سخن گفت و ادامه داد: انشاالله تا پايان مجلس هشتم اين روند ادامه دارد. اما برخي اشکالات مديريتي مانع از استفاده از ظرفيت صنايع کشور است و برخي ظرفيتها دچار رکود شدهاند.
لاريجاني با انتقاد از عدم اجراي دقيق قانون هدفمند کردن يارانه ها که به توليد ضربه زده است، تامل مجلس براي اجراي فاز دوم اين قانون را به همين دليل دانست و افزود: بايد با کارهاي کارشناسانه دغدغه افزايش تورم و رکود توليد مرتفع شود. اين در حالي است که اقدام جديد دولت جداي اينکه برخلاف قانون مصوب مجلس است، کمکي به حل مشکل تورم و بيکاري و رونق توليد و فضاي کسب وکار نميکند و افق روشني را تصوير نميکند.
به گفته وي، اگر اين اقدام دولت کمکي به حل مشکلات موجود ميکرد مجلس هم با آن همراهي مينمود اما با اين وضعيت مجلس نميتواند با طرحهاي غيرکارشناسي که توفان تورم ايجاد ميکند همراهي کند.
رئيس ديپلمات مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: اگر نگاه اجمالي به برنامههاي دشمنان داشته باشيم متوجه ميشويم که نقطه توجه دشمنان بر پيکره اقتصادي کشور است تا به توليد داخلي صدمه بزنند. آنچه که رهبر معظم انقلاب در طليعه سال نو فرمودند و بر حمايت از کارو سرمايه داخلي تاکيد کردند براي اين است که مانع از اين اهداف دشمن شوند.
لاريجاني افزود: اگر قواي سه گانه همکاري صميمانهاي داشته باشند، ميتوانند تحريمها را به فرصتي براي جهش از تورم و رکود تبديل کنند. توصيه وي به نمايندگان اين بود که در اين راستا، مجلس در ماههاي پاياني عمر خود، بويژه در تصويب بودجه 91 موضوع توليد و بهرهوري را محور توجه خود قرار دهد و هيچ مصلحتانديشي سياسي را در نظر نگيرد.
رئيس سابق شوراي عالي امنيت ملي از کنفرانس استانبول ياد کرد و افزود: وقتي انگليس 500 هزار پوند براي ايجاد اغتشاش در سوريه هزينه ميکند و آمريکا از آن حمايت کرده و با کمک نظامي قصد به هم ريزي منطقه را داشت، ميتوان به اهداف اين کنفرانس پيبرد. جمهوري اسلامي سالهاست با اين تخيلات آمريکا زندگي کرده و به کشورهاي منطقه هشدار داده که آمريکا به دنبال فروش سلاحهايش به آنها است.
او از اظهارات اخير هيلاري کلينتون که مدعي شده بود ايران به دنبال حمايت از شيعيان و اختلاف افکني با جوامع سني است، ياد کرد و گفت: خانم وزير تصميم مرموزانه خود را در لفافه شيعه و سني بسته بندي کرد، در حاليکه حمايت ايران از فلسطين و غزه و مصر، حمايت از سنيها بود نه شيعيان. چرا که ايران به دنيال حمايت از ملتهايمظلوم و مقابله با سياستهاي مداخله جويانه آمريکا و رژيم صهيونيستي است و فرقي نميکند که آنها شيعه باشند يا سني. بلکه يک روابط برادرانه را در پيش گرفته است.
لاريجاني خطاب به برگزار کنندگان کنفرانس استانبول ادامه داد: اگر نگران دموکراسي در منطقه هستيد چرا در مورد اوضاع ديکتاتورانه بحرين سکوت ميکنيد؟ مراقب باشيد با اين حاشيه رويها فضاي تنفس براي رژيم صهيونيستي ايجاد نکنيد. مساله شما اصلاحات در سوريه نيست!
رئيس مجلس با بيان اينکه مجلس از اصلاحات در سوريه حمايت ميکند، تاکيد کرد: مجلس ايران توطئهگري در اين کشور به اسم دموکراسي را محکوم ميکند.