به گزارش نما به نقل از خبرگزاری فارس، مستند تلویزیونی محمدرضا عارف نامزد انتخابات ریاست جمهوری که شب گذشته به دلیل نقص فنی پخش آن از شبکه جام جم 3 قطع شده بود. از شبکه جامجم 1 پخش و این کاندیدای انتخابات به تبیین برنامههای خود پرداخت.
عارف در ابتدا با بیان اینکه ما 4 میلیون سفیر ایرانی در خارج داریم، گفت: دولت آینده باید از این پتانسیل عظیم برای تقویت روابط با کشورهای مختلف استفاده کند.
وی افزود: هدف من پیشرفت کشور و رسیدن به افق چشمانداز با هدایت سند چشمانداز است.
این کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری تأکید کرد: برنامههای عملیاتی را در 22 فصل تنظیم کردهام که جهتگیریهای خوبی در بخشهای مختلف دارد و با کمک مردم عملی میشود.
عارف در خصوص جایگاه پاسپورت ایرانی در کشورهای خارجی گفت: این موضوع دغدغه همه ایرانیهای خارج از کشور است. باید از همه پتانسیل برای تقویت جایگاه کشور استفاده کرد ما مزیتهای خوبی داریم که کمتر از آنها استفاده کردهایم و آن 4میلیون تحصیل کرده ایرانی در خارج از کشور است.
وی ادامه داد: باید از دیپلماسی علمی، فرهنگی و رسانهای برای تقویت روابط با کشورها استفاده کنیم و منازعات سیاسی را از امور جاری ایرانیان خارج از کشور جدا کنیم.
این نامزد انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به سیاست خارجی دولتهای سازندگی و اصلاحات اظهار داشت: آقای خاتمی مبتکر گفتوگوی تمدنها بود و روابط خوبی با کشورها داشت و آقای هاشمی نیز استوانه نظام است و روابط خوبی با کشورهای اسلامی داشت و ما از این پتانسیلها به هیچ وجه استفاده نکردیم.
عارف تأکید کرد: باید از دیپلماسی علمی استفاده و دانشمندان خارجی را به کشورمان دعوت کنیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: پاسپورت ایرانی باید در جایگاه و شأنی که مناسب ملت ایران است قرار بگیرد.
عارف با بیان اینکه متاسفانه با مهاجرت مغزها مواجه هستیم، گفت: طبق گزارش صندوق بینالمللی پول سالانه 50 میلیارد دلار از کشور خارج میشود که این یک اتوبان یک طرفه است و ما باید آن را اتوبان دوطرفه کنیم. ما نیاز داریم با کشورهای خارجی ارتباط داشته باشیم.
وی افزود: باید برای جذب نخبگان برنامهریزی کنیم و یک نخبه ایرانی در هرجایی که هست باید خود را ایرانی بداند.
عارف تأکید کرد: متأسفانه با برخورد بدی که با نخبگان میشود باعث فرار نخبگان دیگر هم میشویم. به عنوان مثال برای استخدام یک نخبه از او سؤال میشود که در سال 88 به چه کسی رأی دادهای در حالی که این موضوع به هیچکس ربطی ندارد.
این نامزد انتخابات ریاستجمهوری در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای جدی ما جذب سرمایه است که اولویت آن سرمایه ایرانیان خارج از کشور است. ما سرمایه را تضمین میکنیم و حمایت جدی از این سرمایهها خواهیم داشت.
عارف با بیان اینکه برنامههای خوبی برای اشتغال، تدوین کرده است، گفت: ما بنا داریم یک میلیون فرصت شغلی در سال ایجاد کنیم. درحال حاضر نرخ بیکاری در کشور بالاست و اولویت را به جذب متخصصین دانشگاهی دادهایم.
وی افزود: چند طرح ویژه در این خصوص داریم از جمله طرح گسترش صنعت گردشگری که از طریق آن 200 هزار فرصت شغلی ایجاد میشود و همچنین طرح ارتقای جایگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات.
عارف تأکید کرد: الآن سهم ICT در تولید ناخالص داخلی کشور 1.5درصد است که باید به سهم متوسط منطقه که 7درصد است برسد. در این صورت فرصت بسیار خوبی برای جذب متخصصین خواهیم داشت.
این نامزد انتخابات ریاستجمهوری همچنین اعلام کرد: دفاتر جذب را در وزارتخانههای تخصصی به خصوص علوم و بهداشت فعال خواهیم کرد.
عارف خاطرنشان کرد: ما 4.5میلیون دانشجو در کشور داریم اما نسبت استاد به دانشجو مناسب نیست. ما باید تولیدات علمی را به ثروت تبدیل کنیم.
وی با اشاره به برنامههای فرهنگی خود اظهار داشت: فرهنگ جزو اولویتهای ماست و کاهش تصدی دولت و حمایت حداکثری را دنبال میکنیم.
عارف تصریح کرد: دولت باید سهم فرهنگ را از تولید ناخالص داخلی افزایش دهد.
این نامزد انتخابات ریاستجمهوری ادامه داد: در برخی بخشهای فرهنگی به خصوص هنر نگاه و دخالت امنیتی شده که به هیچ وجه به صلاح نیست. ما به سینما و تئاتر پویا نیاز داریم و از تشکیل سازمانهای مردمنهاد مانند خانه سینما، خانه تئاتر، خانه موسیقی و ... در جهت مشارکت مردمی حمایت میکنیم.
وی همچنین اعلام کرد: نشر را در دستور کار قرار میدهیم و کتاب و مطبوعات باید مورد حمایت قرار بگیرند. قانون نشر و کتاب در دستور کار ماست تا دغدغههای امروزه را از انقلاب فرهنگی رفع کنیم.