تولید نانوپودرهای كلاس آلومینا در كشور

پژوهشگران یك شركت دانش‌بنیان مستقر در پارك علم و فناوری كرمانشاه موفق به تولید نانوپودرهای كلاس آلومینا و انجام چند پروژه كاربردی صنعتی براساس این نانوپودرها شدند.

به گزارش نما علی‌اشرف درخشان، مدیر این شرکت در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه ایده اولیه این طرح از پروژه کارشناسی ارشد وی در دانشگاه رازی کرمانشاه بوده است، افزود: هدف از اجرای این طرح، تولید طیفی از نانوذرات با کاربردی‌های تحقیقاتی و صنعتی است. نانوپودرهای کلاس آلومینا یک ماده واحد نیست، بلکه طیف گسترده‌ای از اکسیدهای فلزی نانو ساختار است که هر کدام در شاخه‌های متفاوت صنعتی اثر منحصر به فردی دارند.

وی ادامه داد: در پارک علم و فناوری کرمانشاه موفق شدیم 16 نوع از خانواده نانو پودرهای کلاس آلومینا را که هر کدام خواص خاصی دارند و در صنایع های‌تک، ساخت نانو کامپوزیت‌ها، تصفیه پساب و مواد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد، تولید کنیم.

به گفته وی ویژگی اصلی این نانو پودرها، ساختار آلی – معدنی آن هاست که موجب شده هم خواص ترکیبات معدنی و هم خواص مواد آلی را داشته باشند که این، ویژگی‌های بسیار ارزنده‌ای را در مواد ایجاد کرده است.

درخشان در خصوص روش تولید این پودرها گفت: در تولید نانو پودرهای اکسیدهای فلز آلومینیوم از روشی ترکیبی سل ژل، هیدروترمال به کمک امواج استفاده شده است که طی تحقیقاتی به این روش بهینه رسیده‌ایم. همچنین موفق به تولید ماده اولیه لازم برای تولید این نانو پودرها شده‌ایم.

مدیر این شرکت در خصوص طرح‌های انجام شده با استفاده از این مواد در این واحد اظهار کرد: در راستای این تحقیقات در زمینه تولید نانو کامپوزیت‌های پلیمری و همچنین تصفیه پساب‌ها و حذف فلزات سنگین در مدت چند ثانیه از آب با استفاده ه از خانواده نانو پودرهای آلومینا به دستاوردهای ارزنده‌ای رسیده‌ایم.

وی در پایان تصریح کرد: شرکت ما طی یک پروژه تحقیقاتی با شرکت گاز کرمانشاه موفق به تولید نانو کامپوزیت‌های پلی اتیلن جهت تولید لوله‌های پلی‌اتیلن شده که این لوله‌ها تحولی در خطوط انتقال گاز ایجاد خواهند کرد.

۱۳۹۲/۳/۶

اخبار مرتبط