به گزارش نما به نقل از ایسنا، این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شامگاه دوشنبه با حضور در برنامه تلویزیونی انتخاب ایرانی در شبکه تلویزیونی جامجم، به پرسشهای ایرانیان خارج از کشور پاسخ داد.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه "ایرانیان خارج از کشور بخشی از ملت ایران هستند"، اظهار کرد: ایرانی بودن صرفا به معنای زندگی در داخل مرزهای جغرافیایی این کشور نیست و ایرانیان خارج از کشور جزو سرمایههای کشور محسوب میشوند.
وی ادامه داد: مهاجرت به خارج از کشور پدیدهای جدیدی نیست و تنها بعد از انقلاب اتفاق نیفتاده است. پدیده مهاجرت همیشه وجود داشته است. بر همین اساس نباید کسی به موضوع اقامت ایرانیان در خارج از کشور نگاه منفی داشته باشد. تخصص، تجربه و دانش مدیریتی آنها از امور جهانی است و سرمایه و ثروت است ایرانیان خارج از کشور جزو کل دارایی ملت ایرانند که باید هوشمندانه از سوی دولت آینده مورد توجه قرار گیرند.
حدادعادل درباره هدفش از حضور در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: تجربهای که من دارم، علاوه بر اینکه به من تعلق دارد، متعلق به این ملت است. فکر میکنم زمان آن رسیده است که من این تجربه را در این مسئولیت در خدمت ملت ایران قرار دهم؛ البته انتخاب با مردم است. هدف این است که از همه ظرفیتها و نیروها برای حل مشکلات جامعه، توسعه و پیشرفت کشور و وحدت ایرانیان استفاده کنم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه "نباید شعاری دهیم که نتوانیم به آن عمل کنیم"، تاکید کرد: نباید قولی دهیم که تنها برای انتخابات تاریخ مصرف داشته باشد یا خوراک انتخاباتی باشد.
وی درباره برنامههایش برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور نیز اظهار کرد: مهمترین وظیفه دولت آینده، ساماندهی مسائل اقتصادی است. اقتصاد ایران از دهها سال پیش بیمار بوده و وابستگی به نفت داشته است. در واقع وجود نفت در ایران کمی خیال ما را راحت کرده است که کشورهای دیگر نفت میخرند و دلار میدهند.
حدادعادل با بیان اینکه "ایران در زمینه کشاورزی بسیار با استعداد است"، خاطرنشان کرد: کشاورزی میتواند یک منبع درآمد بسیار مهم از حیث صادرات باشد اما متاسفانه در این زمینه رشد و توسعهای انجام نگرفته است زیرا نفت سایه سنگینی بر کشاورزی انداخته است.
وی افزود: این اقتصاد بیمارگونه ایران مورد حمله دیگران قرار گرفته است و به بهانههای واهی در مقاصد سیاسی مورد حمله قرار گرفته که تحریم نفت، تحریم مبادلات ارزی و بانکی همه سبب شده است که شاهد نوسانات ارزی در اقتصاد ایران باشیم که این مساله موجب بالا رفتن قیمتها بویژه کالاهای وارداتی شده است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: مهمترین وظیفه دولت آینده تثبیت نرخ ارز و ساماندهی مصرف ارز در بازار است. دولت میتواند بدین شکل بر قیمتها تاثیر بگذارد و بازار پر نوسان ایران را به ثبات برساند. من این کار را با متخصصان دانش اقتصاد و مردم انجام خواهم داد و اگر آرامش در بازار حاصل شود، در این صورت زمینه برای سرمایهگذاری و اشتغالزایی در عرصههای گوناگون فراهم میشود.
وی درباره فعالیت بخش خصوصی در جامعه نیز گفت: از اول انقلاب تاکنون نگاهی مثبت به بخش خصوصی داشتم و این بخش را مهم میدانم که میتواند بار اصلی اقتصاد کشور را بر دوش بگیرد. وظیفه دولت نیست که تجارت کند. در هیچ جای دنیا دولت تاجر خوبی نیست. باید دولت زیرساختها را فراهم کند و کار را به دست بخش خصوصی بسپارد.
حدادعادل همچنین درباره پرداخت یارانهها تصریح کرد: یارانهها باید پرداخت شود. در شرایط فعلی با اجرای قانون هدفمندی یارانهها نمیتوان آن را قطع کرد اما قانون باید به صورت کامل اجرا شود. یکی از انتقادها این است که قانون هدفمندی آن طور که در مجلس تصویب شده است، اجرا نمیشود.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به حوزه سیاست خارجی کشورمان گفت: بنای ما در تنشزدایی و همزیستی مسالمتآمیز با عموم کشورهای جهان است. ما قصد درگیری نداریم. در واقع ملت ما چیزی کم ندارد که نیاز به درگیری داشته باشد اما ذلت را هم نمیپذیریم. دولتمردان آمریکا باید قبول کنند که دوران سلطهپذیری دولت ایران به پایان رسیده است. این ملت قیام و انقلاب کرده است و اگر آنها این اصل را بپذیرند، ما میتوانیم گفتوگو داشته باشیم و در این باره مشکلی نداریم.
وی درباره ضرورت ارتقای جایگاه ایرانیان در سراسر جهان خاطرنشان کرد: اگر موفق به تشکیل دولت شوم، برای ایرانیان خارج از کشور کاری میکنم که ایرانی بمانند. در این باره لازم است که ایران را بشناسند و باید تسهیلات لازم فراهم و موانع اداری برداشته شود تا بتوانند به ایران سفر کنند. ما کاری خواهیم کرد که هر ایرانی در هر جایی که هست به خود افتخار کند.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی درباره حضور زنان در جامعه نیز تاکید کرد: خوشبختانه ما شاهد رشد علمی و اجتماعی زنان هستیم. در جمهوری اسلامی ایران زمینه برای حضور زنان فراهم است. در ایران هیچ خانمی به خاطر زن بودن مشکلی برای پیشرفت و ترقی ندارد.
وی در ادامه با اشاره به مساله دموکراسی و آزادیهای سیاسی گفت: به نظر ما دموکراسی یعنی مردمسالاری، که به معنای حاکمیت ملت بر سرنوشت خود است. همه قبول دارند که ایران یک کشور مردمسالار است و هیچ قدرت خارجی در اداره این کشور نفوذ و تسلطی ندارد و این مردم رییسجمهور و نماینده مجلس را انتخاب میکنند. اکنون ایران به یک الگو در زمینه دموکراسی تبدیل شده است و آزادی سیاسی لازمه این دموکراسی است و روی دیگر سکه دموکراسی محسوب میشود اما باید توجه داشته باشیم که مرز آن با توطئه شناخته شود.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پایان با اشاره به تحریمها علیه ایران اظهار کرد: در داخل کشور باید با مدیریت خوب اقتصادی و استفاده از راهحلهای دانشمندان با تجربه، بازار را کنترل و تهدید تحریمها را به یک فرصت برای کاهش وابستگیهای کشور تبدیل کنیم.