به گزارش نمانیوز به نقل از برنا، احسان زاده مدیر گروه مبارزه با بیماریهای مركز بهداشت دانشگاه علوم پزشكی ایلام اظهار داشت: برای حفظ وزن طبیعی و میانه افراد، باید تغییرات اساسی و بلند مدتی در عادات و رفتارهای غذایی و فعالیتهای بدنی ایجاد كرد.
احسان زاده افزود: از همه مهمتر باید با تغییر هدفهای غیر واقعی و عقاید غلط، جلب حمایت اجتماعی از طرف خانواده، دوستان و همكاران و همچنین نهادینه كردن رفتارهای صحیح و ایجاد تغییرات مناسب و اصولی در زندگی روزمره در كنار عادات و رفتارهای صحیح غذا خوردن وجود داشته باشند تا تعادل بدنی افراد علی الخصوص وزن رعایت گردد.
وی در ادامه این مطلب افزود: ازجمله اقدامات دیگر كه باید در راستای ایجاد رفتارهای مناسب،علمی و اساسی برای حفظ سلامتی افراد در خصوص كنترل وزن انجام گیرد، مقابله با موانع روانی و مشكلات اجتماعی و فیزیكی و وارد کردن ورزش در زندگی روزمره است كه تاثیر بسیار فراوانی در مراقبت از سلامتی افراد و كنترل وزن دارد.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای مركز بهداشت دانشگاه علوم پزشكی ایلام یادآور شد: تغییر عادات و رفتارهای غیر طبیعی و اصولی از جمله كاهش سرعت غذا خوردن وجویدن هر لقمه غذایی به مدت طولانی، گذاشتن قاشق و چنگال روی بشقاب پس از هر بار برداشتن لقمه غذایی به منظور ایجاد وقفه در سرعت غذا خوردن، كشیدن غذا در ظروف كوچكتر، اجتناب از همزمانی غذا خوردن با سایر فعالیت ها نظیر تماشای تلویزیون و مطالعه است كه باید به نحو مناسبی رعایت شود.
وی اظهار داشت: استفاده و خرید مواد غذایی نامناسب ازجمله نوشابه، چیپس و شیرینی ازجمله مواردی است كه باید به شدت رعایت شود و همچنین باید استفاده از میوه ها و سبزی های تازه به عنوان میان وعده، ترک میز پس از صرف غذا و اجتناب از خوردن بی دلیل باقیمانده و پس مانده های غذا خصوصا برای كودكان را باید در سرلوحه غذایی خود قرار دهیم.