جایگاه گردشگری در برنامه‌های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری

گردشگری صنعتی است كه بهترین گزینه در اقتصاد مقاومتی و مفری برای عدم وابستگی انحصاری به درآمدهای نفتی در كشور است اما گردشگری در كجای برنامه‌های 8 نامزد ریاست جمهوری جمهوری اسلامی ایران قرار دارد؟

به گزارش نما به نقل از فارس، طبق سند چشم‌انداز کشور، ایران باید میزبان 20 میلیون گردشگر باشد برنامه‌ای که عمل به آن به کندی صورت می‌گیرد.

صنعت گردشگری پس از صنایع نفت و خودروسازی در رتبه سوم درآمدزاترین صنایع در دنیا قرار دارد. فرصتی که ایران علی رغم برخورداری از تمدن و تاریخ کهن، تنوع طبیعی 4 فصل و آداب، رسوم و سنن اسلامی و باستانی به دلیل تکیه بر صنعت نفت در طی سالهای متمادی از آن کمترین بهره را برده است.

از سوی دیگر نیز مقام معظم رهبری از گردشگری در کنار کشاورزی و کارخانه‌ها و صنایع در بهبود وضعیت اقتصادی یاد کرده‌اند.

اگر چه در دولت‌های پیشین به ویژه در این دو دولت اخیر، گردشگری، بازیچه سیاست‌بازی‌های دولتمردان شد اما نمی‌توان از ظرفیت بالقوه گردشگری در بهبود اوضاع اقتصادی کشور، چشم‌پوشی کرد.

باید دید «گردشگری» در برنامه‌های نامزدهای ریاست جمهوری چه جایگاهی دارد و اصلاً از آن یاد می‌کنند؟


رضایی: گردشگری در دولت من جزء 8 محور اصلی است

محسن رضایی، یکی از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری، تقویت صنعت گردشگری، تجارت و کریدور شمال‌-جنوب را از جمله برنامه‌های احتمالی دولت آینده خود عنوان کرده و متذکر شده است که تقویت صنعت گردشگری می‌تواند میلیاردها تومان برای گیلان درآمدزایی داشته باشد.

رضایی در جای دیگری در پاسخ به اینکه گردشگری در برنامه اقتصادی وی چه جایگاهی دارد؟ گفته است: منطقه جنوب ایران با توجه به اقلیم بسیار معتدل و همچنین قدمت تاریخی، ظرفیت‌های متعدد و کم‌نظیری را در جذب گردشگر دارد.

به گفته وی به عنوان نمونه وجود دریا و جزایر در استانی همانند هرمزگان در قابلیت‌های آن بیش از پیش افزوده است.

رضایی تصریح کرده است: در حال حاضر کشور در زیرساخت‌های گردشگری مشکل دارد که باید با کمک سرمایه‌گذاران ایرانی خارج از کشور این زیرساخت‌ها ایجاد شود. در برنامه‌های اقتصادی دولت من پس از خارج سازی اقتصاد کشور از تک محصولی، گردشگری به عنوان یکی از 8 محور اصلی مورد توجه است.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفته است: منطقه جنوب ایران از خوزستان و بوشهر تا هرمزگان، بندرعباس و سیستان و بلوچستان اقلیم ویژه ای برای جذب گردشگران دارم و چون جنوب کشور مرکز تمدن های بزرگی است و آثار باستانی در استان هرمزگان وجود دارد و همچنین خود دریا، جزیره قشم، لارک، کنگان وسواحل زیبای آن و وجود تنگه هرمز این منطقه را از نظر جذب گردشگران ویژه کرده است که احتیاج به زیرساخت های گردشگری دارد و من در دولتم برای ساماندهی زیرساخت های آن سرمایه گذاری می کنم به ویژه از ایرانی های خارج از کشور درخواست می کنم تا برای راه اندازی زیرساخت های منطقه ویژه گردشگری در استان هرمزگان سرمایه گذاری کنند.

رضایی تأکید کرده است که یکی از ستون های اقتصادی ایران گردشگری است درآمد آن معادل درآمدهای نفتی است که در دولتم به این امر توجه جدی دارم.

عارف: سالانه 200 هزار شغل از محل گردشگری ایجاد می‌کنم

محمدرضا عارف، نامزد دیگر انتخابات ریاست جمهوری نیز به اهمیت گردشگری و توسعه مناطق غیربرخوردار به عنوان بخشی از برنامه‌هایش اشاره کرده است.

وی وعده داده است که سالانه یک میلیون شغل ایجاد کند که 200هزار شغل آن از محل توسعه گردشگری خواهد بود.

البته ایشان در مناظره تلویزیونی نیز یک معدن را به عنوان فرصت گردشگری معرفی کرد.

سید محمد غرضی، حجت‌الاسلام حسن روحانی، غلامعلی حداد عادل، محمدباقر قالیباف، علی اکبر ولایتی و سعید جلیلی، هنوز به طور مستقیم برنامه‌های خود در زمینه توسعه گردشگری در کشور را اعلام نکرده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران طبق آمارهای اعلام شده از سوی سازمان جهانی جهانگردی از لحاظ جاذبه های طبیعی در رتبه پنجم و از نظر جاذبه های تاریخی در رتبه دهم کشورهای دنیا قرار دارد اما متأسفانه در بهره گیری از این منابع، سهم کمتر از یک درصد کل درآمدهای گردشگری جهان را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که طی 10 سال آینده صنعت گردشگری در رتبه نخست اقتصاد جهان قرار می گیرد و مسئولان کشور با برنامه ریزی های کارشناسی شده از هم اکنون می توانند از این فرصت و ظرفیت به عنوان صنعت جایگزین نفت بهره های لازم را ببرند.

۱۳۹۲/۳/۱۱

اخبار مرتبط