به گزارش نما، نشریه نشنال امارات نوشت:
جلیلی مردی است که امیدوار به جایگزینی احمدی نژاد است که باید پس از هشت سال طوفانی، از صندلی ریاست جمهوری برخیزد.رای دهندگان ایران با وچود آنکه سرخورده و ناراخت هستند اما فهیم تر شده اند.آنها تفاوت زیادی بین کاندیداهایی که می توانند تاثیر بسزایی در نحوه ی زندگی روزانه آنها داشته باشند، قائل می شوند.
یک تحلیلگر ایرانی و استاد دانشگاه هاوایی می گوید: وقتی بگوییم، تفاوتی بین انها نیست، مثل این است که بگوییم بین اوباما و میت رامنی تفاوتی وجود نداشت.
ریچارد دالتون سفیر بریتانیا در ایران بین سال های 2002 تا 2006 با تایید نظر فوق می گوید: تمامی کاندیداها به نظام ایران وفادار هستند اما از نظر شخصیت، سابقه و تجربه تمایزات و تفاوت هایی بین انها وجود دارد.
روسای جمهور ایران نقش بزرگی در اداره اقتصاد کشور دارند و می توانند بر بحث هسته ای و سیاست خارجی تاثیر بگذارند.
جلیلی تندروترین فرد در میان هشت کاندیدای انتخابات است.
به گفته این تحلیلگر، حضور جلیلی در انتخابات بدین معناست که جرایان محافظه کار و تندرو اولویتی غیر از مقابله با اقتصاد بیمار ایران را دارد.
وی افزود: البته مقابله با اقتصاد بیمار لازمه ی مدیریت بهتر است که او در این زمینه فاقد تجربه است.
حسن روحانی دیگر کاندیدای انتخابات ایران اگر نتواند ماهیت دیپلماسی هسته ای ایران را تغییر دهد اما می تواند لحن تهران را تغییر دهد.
این روحانی 65 ساله برجسته ترین کاندیدای معتل و میانه رو در انتخابات است که میانه رویی عملگرا و نزدیک به رهبر عالی ایران و آیت الله هاشمی رفسنجانی است.
او اکنون کاندیدایی است که بیش از همه برای مذاکرات با آمریکا آماده است و سیاست ایران را بر پایه تعامل خواهد گذاشت حتی با دشمنان.
در این هفته، او از اتهامات مطرح شده توسط جلیلی و دیگر تندروها در خصوص مذاکرات هسته ای در زمان او دفاع کرد.
حسن روحانی مسلط به زبان های انگلیسی، عربی، المان، روسی و فرانسوی است. در صورت حمایت رفسنجانی و خاتمی از او که احتمالش زیاد است، شانس پیروزی او در انتخابات بسیار است.
در همین حال، گمنه زنی ها مبنی بر آنکه جلیلی نامزد نامرئی احمدی نژاد است وجود دارد. کاندیدای اصلی احمدی نژاد مشایی بود که موفق به کسب احراز صلاحیت نشد.