گروه ترجمه- پايگاه اينترنتي هافينگتنپست 10 ژوئن 2013 (20خرداد) در مقالهاي به انتخابات رياستجمهوري و مبارزات انتخاباتي نامزدها پرداخت و نوشت: انتخابات در ايران مطابق استانداردهاي غربي آزاد يا عادلانه نيست؛ اما حتي با گزينههاي محدود و محيط بسيار امنيتي، مبارزات انتخاباتي رياستجمهوري فضايي را براي انتقادات شديد از وضعيت موجود از جمله پرونده هستهاي ايران فراهم ميكند كه البته اين مسائل در اوضاع عادي به آگاهي عموم نميرسد. تصميم سعيد جليلي، مذاكرهكننده هستهاي ايران، براي ورود به انتخابات در آخرين لحظه، روشن ساخت كه مسئله هستهاي در انتخابات اهميت بالايي دارد. در آخرين مناظره تلويزيوني كه روز جمعه برگزار شد، رقباي جليلي به ناكامي وي طي دو سال در دستيابي به اعتمادسازي حداقلي با گروه 1+5 پرداختند.
در ادامه مقاله آمده است: ولايتي و حسن روحاني، مذاكرهكننده سابق هستهاي، گفتند در صورت انتخاب به عنوان رئيسجمهور بهتر عمل خواهند كرد. روحاني كه از سال 2003 تا 2005 با اروپاييها گفتوگو ميكرد، بارها گفت كه در طول اين دوره، ايران به پيشرفت در مسئله هستهاي بدون ارجاع پرونده به شوراي امنيت ادامه داد. آقايان ولايتي و روحاني از فرصت نامزدي خود در انتخابات رياستجمهوري استفاده ميكنند تا از وضعيت موجود انتقاد كنند كه البته اين موضوع منعكسكننده درك آنها از نياز ايران به داشتن روزنهاي براي ابزار مخالفت و نگراني است.
در پايان مقاله آمده است: كسي نميداند كه آيا انتقادات مطرح شده در اين مبارزات انتخاباتي سبب تغيير موضع رهبر ايران در گفتوگوهاي هستهاي خواهد شد يا خير. آمريكا و شركاي گفتوگوكننده آن ميتوانند با افزايش امتيازهاي اعطايي به ايران، رهبر ايران را به توافق هستهاي ترغيب كنند بهطوريكه از ايران درخواست شود غنيسازي بیست درصدي را متوقف سازد، بيشتر ذخاير اورانيوم خود را به خارج انتقال دهد و عملياتهاي غنيسازي را براي شش ماه در تأسيسات زيرزميني فردو متوقف كند. در مقابل، تحريمهاي طلا و ساير فلزات گرانبها و تحريمها عليه صادرات پتروشيمي و قطعات هواپيماهاي غيرنظامي لغو شود و آمريكا يا اتحاديه اروپا تحريمهاي جديدی عليه ايران به تصويب نرسانند. با توجه به انتخابات سال 2009، ممكن نيست كه بگوييم تا چه حدي نتيجه انتخابات مهندسي خواهد شد؟ مشخص نيست كه آيا نامزدي ميتواند پنجاه درصد آرا را كسب كند يا آيا انتخابات به دور دوم كشيده ميشود؟ اما اين مسئله مشخص است كه اگر انتخابات ايران مطابق برنامهاي تجويزي به جلو ميرود، برخي بازيگران ظاهراً خطمشي و نقش خود را فراموش كردهاند.
تحلیل: ورود فرصتطلبانه دشمن به عرصه انتخابات ایران و دعوت فریبکارانه ایران به کوتاه آمدن از حق مسلم هستهای و القای زیرکانه این پیام به ایرانیان که زمان کسب امتیازات اقتصادی از غرب با چشمپوشی از فناوری هستهای فرا رسیده و... همه ناشی از آن است که برخی از نامزدها در مناظره به حفظ چارچوب منافع ملی پایبند نبودند. گویا این بار هم مردم هستند که باید با حضور باشکوه و مقتدرانه در پای صندوقهای رأی، ضمن انتخاب نامزد اصلح، اشتباه افراد را جبران و بار دیگر به دشمن ثابت کنند که فریب بازیهای فرصتطلبانه و بعضاً گستاخانه آنها را نمیخورند.