به گزارش نما به نقل از العالم، فتوای "محمد الشنار" مبنی بر حرام بودن سفر به دبی به علت وجود منکرات در این شهر، خشم و تمسخر مردم عربستان را به همراه داشته است و فعالان عربستانی در پاسخ به وی،اعلام کرده اند حرام یا حلال بودن سفر به دبی به نیت مسافر بستگی دارد، نه آنچه در این شهر یافت می شود.
پنج شنبه گذشته محمد الشنار با انتشار پیامی در صفحه تویتر خود در پاسخ به سئوالی درباره حکم سفر به دبی نوشت: خانمی از من درباره حکم سفر به دبی بدون همراه داشتن مَحرَم سؤال کرده است. من در پاسخ به وی اعلام می کنم که به علت گسترش منکرات در دبی سفر به این شهر به همراه محرم یا بدون آن جز در صورت ضرورت جایز نیست، و سفر به آن بدون همراه داشتن محرم گناه بزرگتری است.
شمار زیادی از فعالان در پایگاههای اجتماعی به این فتوای الشنار واکنش نشان داده اند. بیشتر آنها در پاسخ این مفتی افراطی وهابی اعلام کرده اند سفر به هر مکانی در جهان به ویژه کشورها و شهرهای توریستی کاملا به اهداف و نیات فرد بستگی دارد. بنابراین سفر به دبی ضرورتا به معنی ارتکاب گناه نیست و چنین فتواهایی با دین صحیح تناقض دارند و برخلاف ساده ترین اصول بدیهی منطق است.
فعالان مذکور، خاطرنشان کردند دبی یکی از امیر نشین های امارات است که مردم عربستان و سایر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با شهروندان آن روابط خانوادگی و اجتماعی دارند. علاوه بر این به عنوان بازار سرمایه گذاری و عرصه فعالیت اقتصادی شهروندان کشورهای عضو شورای همکاری و سایر کشورهای عربی و خارجی و در صدر آنها عربستانی ها است.
این مفتی وهابی با مشاهده این واکنش ها در تلاش برای کاستن از فضای خشم آلود موجود علیه خود، در صفحه اش در تویتر نوشت: من مردم امارات را دوست دارم و آنها در قلب من جای دارند. اما نگران منکراتی هستم که در دبی یافت می شوند.
در آوریل گذشته نیز "محمد الحضیف" فعال سیاسی عربستانی با انتشار پیامی در تویتر خواستار تحریم فرودگاه دبی به دلیل وجود مسائل غیرشرعی در آن شده بود. این امر باعث جنجال زیادی در فضای واقعی و مجازی شد.
به نوشته پایگاه ایلاف، شماری از عربستانی ها با اعلام مخالفت خود با این فراخوان تأکید کردند دبی، مهم ترین مقصد گردشگری مردم عربستان است و به نظر می رسد فراخوان الحضیف به دلایل امنیتی و سیاسی انجام گرفته است. زیرا وی ادعا می کند که دبی یک مرکز امنیتی بیش نیست.