علل حضور حداكثری در انتخابات ۲۴ خرداد

همان فضای امن و آرامش خاطری كه بر رقابت های انتخاباتی حاكم بود، بر برگزاری انتخابات نیز سایه انداخته بود و رای دهندگان در كمال آرامش رای خود را به صندوق های رای انداختند.با این فضا هر رای دهنده ایرانی خود می تواند درباره صحت این ادعای رسانه های بیگانه كه "انتخابات در میان تدابیر شدید امنیتی برگزار شد" قضاوت عادلانه داشته باشد.

به گزارش نما به نقل از فارس، همچنانکه از قبل نیز پیش بینی می شد اخبار و گزارش های رسیده از سراسر کشور از حضور گسترده مردم در پای صندوق های رای از همان نخستین دقایق اغاز رای گیری حکایت دارد.حضور دستکم سه طیف مختلف شامل اصول گراها، اصلاح طلب ها و مستقل ها و ارائه برنامه های متفاوت از سوی آنها و همچنین ابتکار رسانه ملی در برگزاری مناظره های جمعی و کمک به شفاف سازی برنامه ها و ایده های نامزدها و تقارن یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری با چهارمین دوره شوراهای شهر و روستا از جمله عوامل موثر در حضور حداکثری مردم در پای صندوق های رای شده است .

همان فضای امن و آرامش خاطری که بر رقابت های انتخاباتی حاکم بود بر برگزاری انتخابات نیز سایه انداخته بود و رای دهندگان در کمال آرامش رای خود را به صندوق های ارائ انداختند.با این فضا هر رای دهنده ایرانی خود می تواند درباره صحت این ادعای رسانه های بیگانه که "انتخابات در میان تدابیر شدید امنیتی برگزار شد" قضاوت عادلانه داشته باشد و آن را معیاری برای ارزیابی صحت دیگر ادعاهای این رسانه ها قرار دهد.

حاکم بودن یک چنین فضای امن با توجه به شرایط ملتهب حاکم بر کشورهای خاورمیانه از ارزش و اهمیت مضاعفی برخوردار است .بخصوص آنکه ائتلاف دشمنان و مخالفان ایران شامل رژیم صهیونیستی ، کشورهای غربی و برخی از کشورهای عربی از چند سال پیش دریک برنامه از پیش طراحی شده تلاش کرده بودند روند تحولات منطقه را به گونه ایی مدیریت کنند که در ایام انتخابات دامنه ناآرامی ها را به ایران بکشانند و از این طریق زخم انتخابات ریاست جمهوری گذشته را دوباره بازکنند. اما خوشبختانه با درایتی که از سوی مسئولان کشور بکار گرفته شد تهدیدهای احتمالی به فرصت های ماندگار برای دوام و تقویت نظام جمهوری اسلامی ایران تبدیل شد و یک حضورحداکثری دیگری در کارنامه جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسید .

برگزاری موفقیت آمیز یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری وبخصوص مدیریت فرایند مبارزات انتخاباتی که با ابتکار رسانه ملی در توزیع عادلانه فرصت ها همراه بوده ،از نمونه های موفق کشور در تبدیل تهدیدها به فرصتهاست که می تواند در آینده نیز بکار گرفته شود .

البته نباید از این واقعیت نیز غافل شد که حضور حداکثری مردم در پای صندوق های رای برای نامزد پیروز انتخابات هم مهم است و پشتوانه محکمی برای پیشبرد اهداف و برنامه های کلان کشورفراهم خواهد کرد. هر چند نامزدها برنامه ها و اولویت های بعضا متفاوتی از مشکلات کشور و راه حل های آن ارائه داده اند اما از آنجا که اهداف راهبردی کشور درچارچوب سند چشم انداز۲۰ ساله و یا برنامه پنجم توسعه تعین و مشخص شده است لذا می توان گفت ای تفاوت ها در عمل در حد تاکتیکی خواهد بود و نامزد پیروز می باید برنامه های خود را به گونه ایی تنظیم کند که در راستای اهداف کلان باشد و چند گام تحقق این اهداف را به پیش ببرد .

این چارچوب ها موجب می شود با وجود تغیر روسای جمهور در ۴ یا حداکثر ۸ سال اهداف کلان و راهبردهای کشور دستخوش تغییر و دگرگونی اساسی نشود وامکان انباشت و هم افزایی را فراهم کند .

۱۳۹۲/۳/۲۶

اخبار مرتبط