به گزارش نما به نقل از اعتماد، رییس کمیته استانهای رییسجمهوری منتخب گفت دولت دکتر روحانی «مشی زننده» سابق در فراخوان سفیران و دیپلمات ها پس از روی کار آمدن دولت جدید را در پیش نخواهد گرفت و در تغییر استانداران هم به گونهیی عمل میکند که منطقه دچار مشکل نشود. دکتر مرتضی بانک افزود: متاسفانه در دولت قبلی این بداخلاقی صورت گرفت و در عرض چهارماه برخی از سفیران که بسیار ماهر و ورزیده هم بودند فراخوانده شدند. این کار در محافل دیپلماتیک زننده و در مدیریت کشور هم ناشایست بود.
وی خاطرنشان کرد: درباره استانداران هم باید به نحوی عمل شود که استان ضربه نخورد چرا که تغییر مدیریتی بازتابهای خود را در هر منطقه دارد. باید با حوصله و بررسی کافی وضعیت هر استان و نیازها و مطالبات دولت و مردم و مقایسه افرادی که با شرایط منطبق هستند در این زمینه عمل کرد. مشاور رییسجمهوری منتخب تاکید کرد: هیچ تصمیم سریع و بدون محاسبه و آینده نگری دربخش داخلی و استانداران صورت نخواهد گرفت.
سفیران باید تحصیلکرده باشند
بانک گفت: سفیران یک کشور نمایندگان ملت هم هستند و درخارج از کشور باید تمدن ملت را تبیین کنند. این کار هم نیاز به افرادی تحصیلکرده، با سابقه، مطمئن و معتقد به نظام دارد، کسانی که به کشور و مردم علاقه دارند و پیام مردم، تاریخ و تمدن خود را به دنیا منتقل و از آن دفاع کنند. وی با اشاره به اینکه سیاست خارجی دولت دکتر روحانی «تعامل سازنده» با همه کشورهایی است که با آنها رابطه داریم، گفت: سفیران ایران باید از عهده چنین کاری برآیند و درعین حفظ و ارتقای منافع ملی زیر چتر احترام متقابل با دنیا ارتباطی سازنده برقرار کنند.
دکتر روحانی مخالف افراط در جابهجاییهاست
مرتضی بانک، درباره جابهجایی احتمالی سفیران ایران اظهارداشت: انتصاب سفیران روندی دارد که حتما باید طی شود. دکتر روحانی با هر نوع افراط در نقل و انتقال افراد مخالف است. وی اضافه کرد: سفیران ایران حداقل برای یک دوره سه ساله انتخاب میشوند و همه دنیا این را میداند. ممکن است گاهی این دوره به چهار یا پنج سال هم برسد ولی هر حرکت افراطی برای فراخوان سفیران مستقر، مشی دولت دکتر روحانی نیست.
استانداران سرد وگرم روزگار را چشیده باشند
وی گفت: استانداران از میان افرادی انتخاب خواهند شد که سرد و گرم روزگار را چشیده باشند و در برخورد با مسائل مختلف مانند گرانی، زلزله، خشکسالی و مسائلی از این قبیل در کمال آرامش و با طمانینه و بدون انتقال وضعیت به مردم، امور منطقه را اداره کنند. رییس کمیته استانهای ستاد انتخاباتی دکتر روحانی اضافه کرد: نباید مردم را در مقابل مشکلات قرار داد. عدهیی مشکلات را به دیگران منتقل میکنند تا خود مصون بمانند که شیوهیی اشتباه است. استانداران باید مشکلات را با فکر، طراحی، قبول مسوولیت و عدم انتقال به سایر بخشها حل کنند. مشاور دکتر روحانی گفت: حرکتی جدید در کشور شروع شده که به لحاظ تئوری کامل است ولی اجرایی شدن آن ساده نیست و زمان لازم دارد تا پایدار بماند.
وی نحوه انتخاب مسوولان درسطوح مختلف از جمله استانداریها و سفارتها و ادارات کل را از این جمله عنوان کرد و گفت: بر مبنای این تئوری افرادی که متصدی این پستها میشوند نباید تندرو باشند، لازم است تجربه داشته باشند تا با استفاده از آن قوانین و سیاستها و برنامهها را به خوبی اجرا کنند، مردم گرا باشند و مردم را بپذیرند و به سمت مردم حرکت کنند. بانک در پاسخ به این سوال که در سالهای اخیر برداشت متفاوتی از مردمگرایی ارائه و نشان داده شده، دیدگاه رییسجمهوری منتخب راتشریح کرد و گفت: یک برداشت از مردمی بودن درآمد کم و خاکی بودن است که دیدگاهی تقلیلگرایانه است ولی برای ما مهم این است که یک مسوول بتواند مسائل واهداف و نیازهای مردم را به خوبی بفهمد و برای تحقق آنها کار کند. مبه گفته وی «اجرای دیدگاههای کلی دولت» اصلی نخست برای اداره کشور است که مسوولان در ردههای مختلف باید از آن تبعیت کنند و از مهمترین آنها دخالت ندادن مسائل شخصی و گروهی در مملکت داری است.
ستادهای فرعی کارهای باقی مانده را انجام میدهند
رییس کمیته استانهای ستاد انتخاباتی روحانی خاطرنشان کرد: پس از انتخابات، ادامه کار ستادهایمان در سراسر کشور را محدود کردهایم و آنها فقط برخی کارهای جزیی باقی مانده از گذشته را انجام میدهند.وی تاکید کرد: انتخاب مسوولان در پستهای مختلف سازوکارخود را دارد که بر اساس آن عمل میشود و هیچ ارتباطی با ستادهای فرعی دکتر روحانی ندارد.