به گزارش نما به نقل از مهر، مهندس نعمتالله معروفي مدیرگروه بهداشت محیط و حرفهای نیشابور گفت: تشنگی، شاخص مناسبی برای نشان دادن گرمازدگی نیست. وی افزود: توجه داشته باشید که ادرار کم و پررنگ نشان می دهد که به مصرف آب و مایعات بیشتری نیاز است و در موارد گرمازدگي شديد بهطور ناگهانی مکانیسم خنککننده بدن از کار ميافتد و دمای مرکزی بدن آنچنان افزایش مییابد که میتواند در کمتر از نیم ساعت منجر به مرگ فرد شود.
معروفی بیان داشت: بیش از 10 درصد افرادی که دچار این حالت میشوند اگر درمان نشوند بهدلیل نارسایی کلیه یا قلب فوت میکنند. مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای نیشابور عنوان کرد: گرمازدگی سبب از کار افتادن و خرابی دائمی بعضی اندامها مثل کبد میشود و اگر شخصی نشانه های گرمازدگی را بروز داد مثل گرفتگی عضلانی، خستگی، سردرد، سرگیجه، تهوع و تعریق بیش از حد، فورا او را به یک مکان خنک ببرید.
وی اظهار داشت: اگر فردی در اثر گرما دچار تهوع، گیجی، غش و ضعف، پوست داغ و قرمز یا سرد و مرطوب، تب، افزایش ضربان قلب و تنگی نفس شد، او را هر چه سریعتر به بیمارستان یا درمانگاه برسانید زیرا گرمازدگی شدید، میتواند فرد را بکشد. مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای نیشابور خاطرنشان کرد: وقتی که برای مدت طولانی در معرض تابش آفتاب یا در یک محیط گرم هستید و قبل، بعد و در طی ورزش، آب زیادی بنوشید؛ موقعی از روز را که هوا خیلی گرم است(مثل سر ظهر و بعد از ظهر) در منزل یا یک جای خنک استراحت کنید و بیرون نیایید.
معروفی یادآور شد: منتظر نباشید تا احساس تشنگی کنید و سپس آب بنوشید و هنگام نوشیدن آب بیشتر از آن حدی که فکر میکنید نیاز به آب دارید، آب و مایعات بنوشید. وی گفت: وعدههای غذایی سبک و به مقدار کم میل شود، به میزان کافی بخوابید و میوه ها و سبزی های سرشار از پتاسیم را به میزان زیاد مصرف کنید تا بدنتان خودش را با گرما تطبیق دهد.
معروفی اضافه کرد: احساس سرگیجه، خستگی بیش از حد، آشفتگی، درد شدید عضلات، تب یا تهوع، تشنج یا بیهوش شدن از نشانههای گرمازدگی است و باید به پزشک مراجعه کرد.