السیسی به مرسی چه گفت؟

محمد حسنین هیكل نویسنده و تحلیلگر برجسته عرب اعلام كرد مرسی دو مرتبه السیسی را به حضور پذیرفت اما بار دوم سرنوشت‌ساز بود و ژنرال السیسی به رئیس‌جمهور پیشنهاد داد خودش را به همه‌پرسی مردمی و انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام بگذارد اما وی مخالفت كرد.

به گزارش نما به نقل از فارس، محمد حسنین هیکل در گفت‌وگو با برنامه تلویزیونی "مصر کجاست و به کجا می رود" اظهار داشت: مرسی دو مرتبه در طول مهلت 48 ساعت داده شده ژنرال عبدالفتاح السیسی وزیر دفاع را به حضور پذیرفت اما با پیشنهاد وی برای برگزاری همه پرسی مردمی و انتخابات زودهنگام مخالفت کرد زیرا یقین داشت که مقبولیت مردمی وی ضعیف است.

وی افزود که ژنرال السیسی در بیانیه اول خود فرصت را به گروههای سیاسی برای توافق داده بود.

هیکل درپاسخ به این سوال که آیا مرسی خواهان برکناری ژنرال السیسی نشد، گفت: اعضای دفتر ارشاد گروه اخوان المسلمین خواهان برکناری همه فرماندهای نیروهای مسلح و نه فقط السیسی شدند اما رئیس جمهور مخلوع جایگزینی نیافت زیرا همه فرماندهان ارتش تحریک شده بودند.

هیکل درپاسخ به این سوال مجری برنامه "مصر کجاست و به کجا می رود"در شبکه تلویزیونی "سی بی سی" که چه چیزی مانع از آن شد تا مرسی، ژنرال السیسی را برکنار نکند؟ گفت: رئیس جمهور سابق درک کرد که نمی‌تواند الان السیسی رابرکنار کند و چنین تصمیمی بگیرد زیرا فرض بر اینکه السیسی را برکنار می کرد چه کسی را تعیین می کردند زیرا ارتش به علت اوضاع و احوال کشور تحریک شده بود.

این نویسنده در پاسخ به این سوال که مرسی در جریان مهلت 48 ساعه به ژنرال السیسی چه چیزی گفت، اظهار داشت: السیسی به رئیس جمهور سابق گفت که وضعیت خارج از کنترل است و مرسی پاسخ داد که به برخی از خواسته های مخالفان با تغییر وزارتخانه ها و دادستان کل پاسخ خواهیم داد اما السیسی گفت که سقف مطالبات مردم در خیابانها از این سقف فراتر رفته است.

وی در پاسخ به این سوال که بعد از آن در طول این مهلت چه چیزی روی داد، گفت: مرسی دو مرتبه السیسی را به حضور پذیرفت اما بار دوم سرنوشت ساز بود و ژنرال السیسی به رئیس جمهور پیشنهاد داد که خودش را به همه پرسی مردمی و انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام بگذارد اما وی مخالفت کرد زیرا یقین داشت که اگر در معرض همه پرسی قرار بگیرد ممکن نیست پیروز شود و از شانس بد رئیس جمهور، وی همه پرسی را نپذیرفت.

هیکل در پاسخ به این مطلب که گفته شده آنچه در مصر روی داد یک کودتای نظامی بود، اظهار داشت: من از کسانی که آن را کودتای نظامی می نامند تعجب می کنم زیرا کودتای نظامی به معنای تسلط بر قدرت است اما این امر روی نداد زیرا ارتش نقش خود در محافظت از تجربه ملی را انجام داد و دستی در آن ندارد. ملت مصر پیش روی خود چیزی ندید که خواسته ها و انتظاراتش را برآورده کند و مشروعیت از جای خود حرکت کرد و از رئیس جمهور به مردم منتقل شد

۱۳۹۲/۴/۱۴

اخبار مرتبط