به گزارش پرس تی وی، دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا روز گذشته با وجود درگیری های شدید در مصر هیچ موضعی اتخاذ نکرد. نه وزارت خارجه و نه پنتاگون هیچ کدام نیز هیچ موضعی نگرفتند. کنگره نیز لزومی به تشکیل جلسه درباره این اتفاقات ندید.
این سکوت با انتقاد از سوی رهبران منطقه ای مواجه شد. رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه گفت کسانی که به سلاح و قدرت رسانه ها متکی هستند، نمی توانند دموکراسی ایجاد کنند. وی همچنین غرب را به داشتن استانداردهای دوگانه متهم کرد. روز پنج شنبه، واشنگتن از مقام های مصر خواست تا به اعضای اخوان المسلمین فشار نیاورند. روز قبل از آن ارتش در یک کودتا دولت منتخب محمد مرسی را سرنگون کرد.
اوباما حتی از ارتش به خاطر این کودتا انتقاد نکرد. او فقط از ارتش خواست تا دولت را به یک دولت غیرنظامی منتخب واگذار کند. اعضای گروهی امنیت ملی اوباما از مقام های مصر خواستند تا از دستگیری مرسی و هوادارانش خودداری کند و خواستار بازگشت فوری و مسئولانه قدرت به یک دولت منتخب شدند. مقام های آمریکایی با احتیاط سعی می کنند از استفاده از کلمه کودتا در مورد تحولات مصر خودداری کنند زیرا می دانند که بر اساس قوانین آمریکا، دولت این کشور نمی تواند به یک دولت کودتاه کمک نظامی بکند.
مصر در حال حاضر دومین دریافت کنند کمک های آمریکا است. این کشور از سال ۱۹۴۸ تاکنون بیش از ۷۰ میلیارد دلار به ارتش و اقتصاد مصر کمک کرده است. دست کم ۳۰ نفر در درگیری های روز جمعه بین هواداران و مخالفان مرسی کشته و صدها نفر دیگر زخمی شدند.