به گزارش نما، حسین صفاری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با شروع فصل تابستان و کمبود آب در بخش کشاورزی برخی از کشاورزان اقدام به استفاده از پسابهای آلوده برای آبیاری زمینهای خود میکنند.
وی با بیان اینکه بازدید از زمینهای کشاورزی از وظایف مرکز بهداشت نیست، بلکه محیط زیست و ارگانهای دیگر این وظیفه را بر عهده دارند، افزود: اگر گزارشی مبنی بر آبیاری زمینهای زراعی با آبهای آلوده دریافت شود یا دستگاههای مربوطه تخلفی در این خصوص اعلام کنند مرکز بهداشت با جدیت با آن برخورد خواهد کرد.
آبیاری با پساب در زمینهای منتهی به تصفیهخانهها بیشتر است
مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان ادامه داد: زمینهای که گزارش تخلف آنها به اثبات برسد علاوه بر دستگیری فرد متخلف محصولات زراعی آن نیز قلع و قمع خواهد شد.
صفاری با اشاره به اینکه اکثر محصولاتی که با آبهای آلوده آبیاری میشود، صیفیجات هستند، تاکید کرد: در سه ماهه نخست سال جاری تنها یک مورد تخلف آن هم در مورد محصولات گندم و جو بوده است که پرونده آن در جریان است و محصولات نیز در آزمایشگاه در حال بررسی است.
وی در خصوص مناطقی که بیشترین تخلف در آنها انجام میگیرد، گفت: مسیرهای منتهی یا در مجاورت کانالهای تصفیه خانههای شمال، شرق و شاهینشهر از مکانهایی هستند که کشاورزان از پساب آنها برای آبیاری استفاده میکنند.
تاکنون موردی از وبا در استان گزارش نشده است
مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان همچنین در خصوص وبا و وضعیت فعلی آن در استان اصفهان گفت: در حال حاضر هیچ موردی از وبا در استان گزارش نشده است، اما با این وجود ما با شروع فصل تابستان نحوه صحیح مصرف سبزیجات به تمام مراکز بهداشت در شهرستانهای استان برای اطلاع رسانی به جامعه ابلاغ میشود.
صفاری مهمترین عاملهای ابتلا به بیماری وبا را عدم رعایت بهداشت فردی و استفاده از پسابهای آلوده در زمینهای کشاورزی عنوان کرد و گفت: میکروب وبا اگر با آب تماس پیدا کند، سریع گسترش مییابد و باید تمهیدات لازم در نظر گرفته شود تا بتوان این بیماری را کنترل کرد.
وی اضافه کرد: در نشستهای مرکز بهداشت استان و شرکت آب و فاضلاب مقرر شده تا بازرسان آبفا نسبت به بررسی آب آشامیدنی شهروندان اقدام کرده و از ضدعفونی شدن آب اطمینان حاصل کنند.
مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان خاطر نشان کرد: علاوه بر اینکه توصیه میشود شهروندان از سبزیجات استفاده کنند، اما از آنها درخواست داریم تا چهار مرحله سالم سازی سبزیجات از جمله پاک کردن گلولای، شستوشو با محلول شوینده، ضدعفونی کردن سبزیجات و شستوشوی پایانی انجام دهند تا مصرف سبزیجات خطری را متوجه آنها نکند.