به گزارش نما به نقل از تسنیم، جلسه علنی خانه ملت با حضور 211 و غیبت 22 نماینده به ریاست حجتالاسلام محمدحسن ابوترابیفرد نایب رئیس مجلس با تلاوتی از آیات قرآن کریم برگزار شد.
در جلسه امروز، بهارستاننشینان به ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح قانون نظام صنفی کشور و انتخاب 3 نفر به عنوان عضو حقوقدان شورای نگهبان بررسی پرداختند.
***تأخیر و غیبت 22 نماینده در صحن علنی مجلس***
پیش از ورود نمایندگان به دستور کار بهارستان، حجتالاسلام محمدحسین سبحانینیا عضو هیئت رئیسه مجلس، اسامی 22 تن از نمایندگانی که تا شروع نشست علنی بهارستاننشینان در صحن حضور نداشتند را قرائت کرد.
***ابوترابیفرد:وضعیت امروز مصر ثمره سیاست تفرقهافکنانه آمریکاست ***
حجتالاسلام محمدحسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در نطق پیش از دستور، با تبریک حلول ماه مبارک رمضان و با اشاره به تحولات مصر اظهار داشت: آنچه امروز در کشور مصر مشاهده میشود، ثمره سیاست تفرقه افکنانه و اختلاف آفرین آمریکا است؛ اگر دیروز عالم عالیقدر و مجاهده شیعی را آن گونه به شهادت نمیرساندند، امروز شاهد این گونه شکافها و نزاعها در درون جامعه اسلامی مصر نبودیم.
وی تصریح کرد: امروز متاسفانه مدیریت اختلاف در امت اسلام در دست آمریکاست و تشنجات امروز در مصر، سوریه، بحرین، افغانستان و پاکستان به دست تبهکاران آمریکایی مدیریت میشود، لذا برای برون رفت از تنگناها و تحکیم صفوف خود و حفظ مردمسالاری و دموکراسی در کشور مصر باید ملت قهرمان مصر، یکپارچه و متحد در مقابل زیادیخواهیهای آمریکا بایستد و نقشهها و توطئههایی که برخلاف آموزه دینی است را رصد کرده و به مقابله با عواملی که این نقشهها را اجرایی میکنند، بپردازد.
نایب رئیس مجلس ادامه داد: همچنین ملت سوریه باید در کنار هم در مقابله با نقشههای مدیریت شده استکبار جهانی، از استقلال و شرف و حیثیت خود دفاع کرده و در کنار سایر ملل مسلمان، همه با هم یکپارچه و متحد تحت رهبری زعیم امت اسلام، آیت الله العظمی خامنهای در مقابل کودتاها، خرید و ارسال مجموعه سلاحهای مدرن و اندیشهها و افکار باطل و تکفیری ضد اسلامی هماهنگ و متحد حرکت کند.
حجت الاسلام ابوترابیفرد گفت: آینده متعلق به امت اسلام و آزادیخواهان جهان و تمام مللی است که از منافع خود دفاع و اراده کردهاند که هزاره سوم را به هزاره حاکمیت ملتها و نفی استعمار استبداد تبدیل کنند.
***تسلیت نایب رئیس مجلس به مناسبت درگذشت مادر یکی از نمایندگان***
همچنین محمد حسن ابوترابی نایب رئیس مجلس در جلسه علنی امروز به درگذشت مادربزرگ کمالالدین پیرموذن نماینده مردم اردبیل اشاره کرد و از خداوند برای یکایک بازماندگان صبر و اجر جزیل خواستار شد.
***تصویب اعتبارنامه محمدمهدی مفتح در صحن علنی مجلس***
در آغاز جلسه امروز اعتبارنامه محمدمهدی مفتح منتخب حوزه انتخابیه تویسرکان در صحن علنی پارلمان به تصویب رسید.
حسین گروسی سخنگوی شعبه 5 بررسی اعتبارنامههای نمایندگان به ارائه گزارشی از این شعبه پرداخت و در این باره اظهار داشت: شعبه 5 بررسی اعتبارنامههای نمایندگان در اجرای ماده 33 آئیننامه داخلی مجلس، اعتبارنامه محمد مهدی مفتح از حوزه انتخابیه شهرستان تویسرکان که پس از مراسم تحلیف جلسه روز چهارشنبه 5 تیرماه سال جاری به این شعبه ارجاع شده بود را در جلسه صبح امروز این شعبه مورد رسیدگی قرار داده و به اتفاق آراء تصویب کرد.
پس از ارائه گزارش این شعبه، حجتالاسلام محمدحسن ابوترابیفرد نایب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست صحن علنی را برعهده داشت، طی سخنانی خطاب به نمایندگان مجلس گفت، با توجه به گزارش شعبه 5، بررسی اعتبارنامه محمدمهدی مفتح از حوزه انتخابیه تویسرکان مطرح است و اگر اعتراضی به این اعتبارنامه وارد است، مطرح کنید.
از آنجا که هیچ کدام از نمایندگان مجلس به اعتبارنامه مفتح اعتراض نداشتند، اعتبارنامه وی از حوزه تویسرکان تصویب شد.
نایب رئیس مجلس پس از به تصویب رسیدن اعتبارنامه این نماینده اظهار داشت: امیدوارم با حضور مفتح در مجلس، همکاری ارزشمندی وجود داشته و با توجه به تجارب ارزشمند وی در نهاد قانونگذاری، به نحو شایسته از این برادر گرانقدر و خدمات ارزشمند این نماینده حوزه انتخابیه تویسرکان استفاده شود.
***شرایط برگزاری انتخابات هیئت مدیره اتحادیههای صنفی تعیین شد***
در ادامه جلسه نمایندگان مجلس وارد دستور کار امروز خانه ملت شدند و ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح قانون نظام صنفی کشور را در دستور کار قرار دادند.
نمایندگان با تصویب ماده 14 این قانون یک تبصره از قانون قبلی را حذف و 3 تبصره به آن الحاق کردند.
براساس مصوبه نمایندگان، در اتحادیهها افراد منتخب به ترتیب براساس اکثریت نسبی آرای ماخوذه شامل یک نفر رئیس، 2 نفر نایب رئیس (اول و دوم)، یک نفر دبیر و یک نفر خزانهدار تعیین میشود. همزمان با برگزاری انتخابات اعضای هیئت مدیره اتحادیه، انتخاباتی برای انتخاب 2 نفر بازرس (اصلی و علیالبدل) برگزار میشود.
نمایندگان با الحاق تبصرههایی همچنین تصویب کردند که در صورت عدم آمادگی پذیرش، سمت تعیین شده توسط فرد منتخب، تعویض سمت وی با سمتی که احراز آن نیاز به تعداد آرای کمتری دارد بلامانع است.
همچنین در صورت تساوی آرا بین 2 یا چند نفر از اعضای هیئت مدیره اتحادیه، سمت آنها به طریق قرعه توسط رئیس کمیسیون نظارت و یا نماینده وی و با حضور اکثریت اعضای هیئت مدیره اتحادیه تعیین میشود.
نمایندگان همچنین مصوب کردند در صورت درخواست کلیه منتخبین، سمت آنها از طریق برگزاری انتخابات داخلی در حضور رئیس یا نماینده کمیسیون نظارت تعیین میشود.
بهارستاننشینان در ادامه بررسی لایحه اصلاح قانون نظام صنفی کشور همچنین با تصویب ماده 15 تاکید کردند که برای صنوفی که تعداد آنها به حد نصاب لازم برای تشکیل اتحادیه نرسیده است و یا فاقد اتحادیهاند، ارائه پروانه کسب و سایر امور صنفی از طریق اتحادیه همگن یا اتاق اصناف شهرستان مربوط بنا به تشخیص کمیسیون نظارت صورت میگیرد.
***تذکر یک نماینده در خصوص تجلیل از احمدینژاد و ارائه توضیحات نایب رئیس مجلس***
جواد جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی طی تذکر و اخطار قانون اساسی در صحن علنی مجلس گفت: بنده در ارتباط با صحبتهای آقای ابوترابی اخطار قانون اساسی و تذکر دارم و ماده 110 را که راجع به سخنان رئیس جلسه است، تذکر دارم. رئیس مجلس باید درباره حوادث و مسائل فوری در ابتدای جلسه نطقهایی را انجام دهد، لذا دو نکته وجود دارد که یکی از آنها اخطار اصل 25 قانون اساسی و دیگری ماده 24 بند 11 آییننامه داخلی مجلس است.
وی افزود: در طی یکی، دو روز گذشته به نقل از یکی از اعضای هیئت رئیسه مجلس گفته شده که بنا است مجلس مراسمی را برای تجلیل از آقای احمدینژاد برگزار کند. در حالی که این موضوع نیازمند استمزاج از نمایندگان مجلس است و رفتارهایی که آقای احمدی نژاد با مجلس به عنوان مهمترین نهاد دموکرات کشور داشته اند، به نظر من این موضوع به هیچ وجه مورد پذیرش بخش اعظمی از نمایندگان نیست و طبیعاً با توجه به اینکه این موضوع به هویت کلیت مجلس برمیگردد، باید از نمایندگان درباره آن سوال کرد.
نماینده مردم ارومیه با اشاره به نامه روز گذشته علی مطهری درباره شنود از دفتر کارش گفت: روز گذشته یکی از نمایندگان مطالبی را درباره گذاشتن وسایل شنود در دفتر کارش مطرح کرد که این موضوع کاملا مغایر با اصل 25 قانون اساسی است و ابهاماتی را در جامعه ایجاد کرده است. لذا جنابعالی به عنوان رئیس جلسه باید درباره این موضوع صحبت میکردید و اگر کمیسیونی را مکلف به پیگیری این موضوع کردهاید تا به مردم و مجلس شورای اسلامی توضیح دهد، باید آن را بیان میکردید که اگر ابهامی وجود دارد رفع ابهام شود و اگر تخلفی صورت گرفته ، با آن تخلف برخورد قانونی شود.
به گزارش تسنیم، محمد حسن ابوترابیفرد نایب رئیس مجلس در پاسخ به تذکر جهانگیرزاده اظهار داشت: در مورد موضوع اول «تلاش هیئت رئیسه برای برگزاری مراسم تجلیل از احمدی نژاد» در این ایام هیئت رئیسه مجلس جلسهای نداشته است تا تصمیمی را اتخاذ کند و اگر تصمیمی گرفته میشد، به اطلاع نمایندگان میرسید.
ابوترابی ادامه داد: درمورد بحث دوم «اعتراض آقای مطهری به کار گذاشتن وسایل شنود در دفتر کارش» در دفتر همکاران ارجمند ما در نهاد قانون گذاری و مجلس چنین اتفاقی نیافتاده است و ظاهراً خارج از مجلس چنین موضوعی گزارش شده است که مسئولین ذیربط و حراست مجلس این موضوع را بررسی میکنند و گزارش خواهند داد وقطعاً مجلس در صورت دریافت گزارش حراست اقدام قاطعی را انجام خواهد داد.
***مراسم تحلیف منتخبان تنکابن، دماوند و ایلام در صحن علنی برگزار شد***
در جلسه علنی امروز خانه ملت مراسم تحلیف 3 نماینده جدید مجلس ( شمسالله شریعتنژاد منتخب مردم تنکابن، رامسر و عباسآباد، حمیدرضا مشهدیعباسی منتخب مردم دماوند و فیروزکوه و عمران علیمحمدی منتخب مردم ایلام، ایوان، شیروان، چرداول، ملکشاهی و مهران) که در انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی انتخاب شدهاند، برگزار شد و آنها به ترتیب سوگند یاد کرده و متن قسمنامه را امضاء کردند.
***اعلام رسمی ضیافت افطاری با حضور رئیس جمهور منتخب در خانه ملت***
پیش از قرائت اسامی ناطقان میان دستور در صحن علنی حجتالاسلام محمدحسن ابوترابی فرد نایب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست صحن علنی صبح امروز پارلمان را بر عهده داشت، طی سخنانی گفت: همکاران گرامی تمایل داشتند که با برادر ارجمند حجتالاسلام والمسلمین آقای دکتر حسن روحانی رئیس جمهور منتخب کشورمان دیداری داشته باشند.
وی ادامه داد: ریاستجمهوری منتخب پیشنهاد داشت که این دیدار در مجلس شورای اسلامی و در خانه ملت برگزار شود و ما میزبان این دیدار و رئیس جمهور منتخب باشیم. بنابراین عصر امروز آقای روحانی در ضیافت افطار نمایندگان مردم و رئیس مجلس حضور دارند.
نایب رئیس مجلس همچنین تصریح کرد: نمایندگان مجلس یک نشست غیرعلنی با آقای روحانی خواهند داشت که ساعت 7 بعد از ظهر در صحن علنی برگزار میشود و بعد هم در ضیافت افطار در خدمت رئیس جمهور منتخب هستیم.
***اسامی ناطقان میان دستور***
در ادامه علیرضا منادی سفیدان اسامی ناطقان را قرائت کرد؛ براین اساس عزیز اکبریان نماینده کرج، احمد بخشایش اردستانی نماینده اردستان، عباس مقتدایی نماینده اصفهان، احمد توکلی نماینده تهران و حبیب برومند داشقاپو نماینده پارس آباد سخنرانی کردند.
***اکبریان: نظارت در مجلس ضعیف است/دولتیها هرکاری دلشان میخواهد انجام دهند***
عزیز اکبریان نماینده کرج به عنوان نخستین ناطق میان دستور با اشاره به لزوم آسیبشناسی و ترسیم راه آینده در مجلس اظهار داشت: مجلس باید نسبت به آسیبشناسی عملکرد یکساله خود و ترسیم راه آینده و حل مشکلات اساسی کشور و مردم و تسهیل در اصلاح قوانین ضروری اقدام کرده و کمیسیونهای تخصصی مجلس نیز باید فعال تر از گذشته به کار خود ادامه دهند.
وی با بیان اینکه نظارت، یکی از وظایف اساسی مجلس است، تصریح کرد: متاسفانه نظارت در مجلس ضعیف است و این ضعف باعث شده تا دولتمردان هر کاری که دلشان میخواهد انجام دهند و لذا مجلس باید نسبت به فعالتر کردن نظارت و اطلاعرسانی دقیق اقدام کند و متخلفان را به قوه قضائیه معرفی کند و در این امر تنها رضای خدا و منافع ملی کشور را در نظر بگیرند.
***بیان نقاط قوت و ضعت دولتهای گذشته***
احمد بخشایش اردستانی نماینده اردستان در مجلس به عنوان دومین ناطق میان دستور طی سخنانی با اشاره به اظهارات رهبری در این خصوص که دولت یازدهم باید نقاط قوت دولتهای پیشین را داشته و از نقاط ضعف آنها بر حذر باشد، گفت: نقطه قوت دولت هاشمی استفاده از نیروهای جوان بود و بخشینگری، رشد نوکیسهها، توجه محض به توسعه و عدم توجه به اقشار پایین جامعه و عدم نقدپذیری از نقاط ضعف دولت وی محسوب میشود.
وی در خصوص نقاط ضعف دولت خاتمی ادامه داد: در دوره خاتمی در دانشگاه و مدرسه گفتمان آزاد مشاهده و از اصلاح طلبی تعریف صحیحی انجام نشد و از واژه اصلاحطلبی تفسیر به رأی شد.
نماینده مردم اردستان در مجلس گفت: در دولت احمدینژاد انجام طرحهای عمرانی زیاد، تلاش و کار بسیار، جوانی کابینه و سادهزیستی از نقاط قوت دولت محسوب میشود ولی توجه بیشتر به حاشیه از متن و دعوای بین قوا از نقاط ضعف دولت وی بود که رئیس جمهور منتخب باید از این نقاط قوت و ضعف درس بگیرد.
***مقتدایی: روحانی در دفاع از دستاوردهای انقلاب اسلامی جانانه اقدام کند***
عباس مقتدایی نماینده اصفهان در مجلس در نطق میان دستور خطاب به حسن روحانی با بیان اینکه انتظار ما رئیس جمهور منتخب این است که به مشکلات اساسی مردم به ویژه اشتغال و گرانی رسیدگی و ثبات بازار را دنبال کند، گفت: آقای روحانی در دفاع از دستاوردهای انقلاب اسلامی جانانه اقدام کنید و این توقع مردم از دولت آینده است.
وی در ادامه با اشاره به نفوذ جریانات سکولار تأکید کرد: از سر دلسوزی به رئیس جمهور منتخب گوشزد میکنم که مراقب نفوذ و تحرک افراد و جریانهای دارای رویکردهای سکولاریستی که در کمین هستند، باشد که مبادا داستان مشروطه به شکلی دیگر تکرار شود.
***توکلی: نصب دستگاه شنود در دفتر مطهری کار دستگاه رسمی نیست***
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در نطق میاندستور با اشاره به نصب دستگاه شنود در دفتر علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: این حادثهای که در دفتر آقای مطهری اتفاق افتاده، نشان میدهد که این ناشیگری کار دستگاه رسمی نیست. اگر دستگاه رسمی قصد شنود داشته باشد این کار را آنقدر ماهرانه انجام میدهد که به این سادگیها کشف نمیشود.
وی ادامه داد: فکر میکنم افراد و گروههایی ممکن است که به دلیل اینکه مطهری مشهور به صراحت در انتقاد است و برای اینکه نشان دهند که حکومت، منتقدان داخل خود را تحمل نمیکند و آن را به رئیس جمهوری اسلامی انتصاب دهند، کاری کردند که این شنودها کشف شود و اعتراضات بلند شود و وزارت اطلاعات که به عنوان سیستم عصبی بدنه کشور کارمیکند، زیر سوال رفته و نتواند کار خود را به درستی انجام دهد؛ وزارت اطلاعات سریع باید به این مسئله رسیدگی کند.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: البته تا آنجا که بنده اطلاع دارم، همان ظهر پنجشنبه که علی مطهری به وزیر اطلاعات نامه نوشت، یک کمیته تخصصی از گروههای مختلفی از این وزارتخانه تشکیل شده تا این موضوع را رسیدگی کند، ولی فعلا اتهام متوجه دستگاه اطلاعاتی کشور شده است. لذا این باعث میشود که ما باید به جد از وزارت اطلاعات بخواهیم که تکلیف را روشن کند و دفاع جمهوری اسلامی از انتقادات سازنده را نشان دهد.
***برومند: سیاست خارجی احمدینژاد خشن بود***
حبیب برومند داشقاپو نماینده پارس آباد در مجلس به عنوان آخرین ناطق میان دستور طی سخنانی اظهار داشت: ناتمام ماندن برخی از طرحها، عدم تعامل با کشورهای خارجه، نحوه هزینه کردن درآمدهای ریالی و ارزی کشور، ایجاد و تحمیل وضعیت نامطلوب اقتصادی امروز از نقدهای وارده به دولت نهم و دهم است که با اتمام این دولت همه اینها را به فراموشی خواهیم سپرد.
وی در ادامه با بیان اینکه محمود احمدینژاد انقلابی، پرکار و تلاش بوده است، تصریح کرد:احمدینژاد فردی مبارز و شجاع در قبال استکبار جهانی بود و تلاشی شبانهروزی داشته است که البته یکهتازی وی و اعمال خشنترین سیاست خارجی، سبب شد دنیا را بر علیه مملکت ما بشوراند.
***قرائت نامه رئیس قوه قضائیه برای معرفی حقوقدانان شورای نگهبان به مجلس***
در ادامه نمایندگان انتخاب 3 تن از حقوقدانان شورای نگهبان را در دستور کار خود قرار دادند.
محمدحسین فرهنگی عضو هیئت رئیسه پارلمان در جریان انتخاب 3 حقوقدان شورای نگهبان، نامه آیتالله آملیلاریجانی رئیس قوه قضائیه به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی برای معرفی حقوقدانان شورای نگهبان را قرائت کرد.
متن نامه رئیس قوه قضائیه به رئیس مجلس بدین شرح است:
جناب آقای دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی
با سلام و تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در این ماه شریف، نظر به اینکه مدت عضویت 3 نفر از اعضای حقوقدانان شورای نگهبان در تاریخ 25 تیرماه 1392 به پایان میرسد، بدین وسیله در اجرای بند 2 از اصل 91 قانون اساسی
1-آقای دکتر عباسعلی کدخدایی عضو فعلی حقوقدان شورای نگهبان
2-آقای دکتر محسن اسماعیلی عضو فعلی حقوقدان شورای نگهبان
3-آقای نجاتالله ابراهیمیان معاون دادسرای انتظامی قضات
4-آقای سام سوادکوهی مستشار دیوان عالی کشور
5-آقای محمدهادی صادقی عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز
به مجلس محترم معرفی میگردد تا 3 نفر حقوقدانان شورای نگهبان از بین آنها انتخاب شوند.
***کدخدایی: تعامل با سه قوه را در راستای انجام وظایف قانونی مدنظر قرار میدهم***
در ادامه عباسعلی کدخدایی سخنگوی فعلی شورای نگهبان و فرد پیشنهادی رئیس قوه قضائیه برای حضور مجدد به عنوان عضو حقوقدان شورای نگهبان در معرفی خود به نمایندگان اظهار داشت: از اینکه نمایندگان محترم مجلس، هیئت رئیسه و رئیس مجلس فرصتی را در اختیار بنده قرار دادند تشکر میکنم. همچنین از رئیس قوه قضائیه حضرت آیتالله آملیلاریجانی که به بنده برای عضویت شورای نگهبان اعتماد کردند، تقدیر و تشکر میکنم.
وی افزود: همچنین از همکاران خوبم در شورای نگهبان و اعضای شورا که 12 سال خدمت آنها بودهام، مخصوصا از حضرت آیتالله جنتی دبیر شورای نگهبان تقدیر و تشکر میکنم.
سخنگوی فعلی شورای نگهبان با بیان اینکه به بسیاری از نمایندگان فعلی ارادت دارم و افتخار همکاری با آنها را داشتهام و همکاری با آنها را توفیقی برای خود میدانم، اظهار داشت: در مدت 12 سال حضورم در شورای نگهبان، خدمتگزار نمایندگان مجلس بودهام و از این بابت خداوند را شکر میکنم.
کدخدایی با تاکید بر اینکه نهاد شورای نگهبان امروز برای همه به خصوص دوست و دشمن شناخته شده است، گفت: امروز مشخص است که هجمههای دشمنان به شورای نگهبان در چه ارتباطی است و ما در این میان تعابیر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری درباره شورای نگهبان را داریم که بسیار گران سنگ است. از جمله اینکه تاکید داشتهاند شورای نگهبان گوهری خالص است و نماد دین و ملت به شمار میرود و لذا این تعبیرات نشان از جایگاه رفیع این نهاد عالی نظام دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به جایگاه بزرگ شورای نگهبان در قانون اساسی باید شأن و جایگاه این نهاد حفظ شود و کسانی که با رای نمایندگان در این سمت قرار میگیرند فقط باید در چارچوب قانون اساسی به انجام وظیفه بپردازند.
سخنگوی فعلی شورای نگهبان با اشاره به وظایف شورای نگهبان در قانون اساسی تصریح کرد: آنچه در قانون اساسی آمده 3 وظیفه مهم برای شورای نگهبان است که نظارت تقنینی، نظارت بر انتخابات و تفسیر قانون اساسی است و این 3 محدودهای است که اعضای شورای نگهبان باید در نظر داشته باشند.
کدخدایی ادامه داد: در مدتی که بنده توفیق همکاری با شورای نگهبان را داشتهام و یا هر کس دیگر که در شورای نگهبان قرار میگیرد، باید در این چارچوب حرکت کند.
وی خاطرنشان کرد: بنده از رهگذر همنشینی با بزرگواران، فقها و حقوقدانان شورای نگهبان آموزههای فراوانی دارم و اگر نمایندگان عنایت کردند و به بنده رای دادند سعی خواهم کرد که در چارچوب وظایف قانونی و در تعامل با مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و قوه مجریه وظایف قانونی خود را به انجام برسانم، چرا که آن را باری بر دوش خود حس میکنم که باید در پیشگاه خداوند متعال، پیشگاه مردم و نمایندگان مردم پاسخگو باشم.
سخنگوی فعلی شورای نگهبان در پایان تاکید کرد: اگر نظر نمایندگان بر روی هر یک از همکاران دیگر بود که آنها را شایستهتر از خود میدانم، بازهم از شما نمایندگان سپاسگذار خواهم بود و تشکر میکنم که این بار سنگین را از دوش من برداشتید.
***سوادکوهی:تعامل مجلس و شورای نگهبان به قانون نویسی صحیح منجر میشود***
سوادکوهی حقوقدان معرفی شده شورای نگهبان به مجلس در صحن علنی امروز و در جریان رای اعتماد به حقوقدانان معرفی شده شورای نگهبان در سخنانی گفت: بنده فارغالتحصیل مقطع کارشناسی از دانشگاه تهران در سال 1359 هستم.
وی ادامه داد: بنده مدرک کارشناسی ارشد حقوق را از دانشگاه شهید بهشتی و در سال 68 کسب کردم و دارای مدرک دکترای حقوق دعاوی از دانشگاه فرانسه هستم و البته از سال 59 و 60 نیز در مسائل مختلف از جمله دادگاهها و دادسراها انجام وظیفه کردهام.
حقوقدان معرفی شده شورای نگهبان در ادامه تاکید کرد: پس از فارغالتحصیلی در مقطع دکترا به عنوان عضو هیئت علمی و به صورت پارهوقت فعالیت خود را ادامه دادم.
سوادکوهی تصریح کرد: بنده به جایگاه مهم شورای نگهبان واقفم و معتقدم که همکاری بین مجلس و شورای نگهبان باید تقویت شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بنده تجربه 6 سال هیئت داوری سازمان بورس و اوراق بهادار را داشتهام، از این جهت نسبت به مسائل اقتصادی اشراف کامل دارم.
حقوقدان معرفی شده شورای نگهبان تصریح کرد: بنده در کارنامه کاریام عضویت در هیئت تجدیدنظر شورای رقابت را دارم که این نشاندهنده آن است که در امور مربوط به حقوق و اقتصاد اطلاعات کافی دارم. بنده معتقدم که به واسطه این تجربیات میتوانم تعامل خوبی را با مجلس در این امور داشته باشم.
سوادکوهی اضافه کرد: اگر توفیق انتخاب بنده حاصل شود، میتوانم از عهده این انجام وظیفه برآیم. امیدوارم که اگر مورد اعتماد نمایندگان مجلس قرار بگیرم، بتوانم در این عرصه مهم انجام وظیفه کنم.
وی یادآور شد: از آنجا که جایگاه شورای نگهبان در قانونگذاری حائز اهمیت است، بنابراین باید همکاری این شورا با مجلس بیش از پیش تقویت شود.
حقوقدان معرفی شده شورای نگهبان در پایان بر تعامل شورای نگهبان و مجلس تاکید و خاطرنشانکرد: این مسئله منجر به شکلگیری قانون و قانوننویسی درستی که در شأن ملت بزرگ ایران است، میشود.
***اسماعیلی: شورای نگهبان نهاد سیاسی نیست***
همچنین محسن اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان پیش از ظهر امروز در نشست علنی مجلس شورای اسلامی که به انتخاب 3 عضو حقوقدان شورای نگهبان از میان 5 گزینه معرفی شده از سوی رئیس قوه قضائیه، اختصاص داشت، طی سخنانی گفت: تحصیلات من در دانشگاه تربیت مدرس و در رشته حقوق خصوصی بود و خدا این توفیق را به من داد که در حوزه علمیه نیز تحصیلات داشته باشم و اکنون هم مشغول به تحصیل هستم و همچنین در 2 دوره قبل هم مورد توجه مجلس برای حضور در شورای نگهبان قرار گرفتهام.
وی خطاب به نمایندگان گفت: از شما خواهش میکنم که با بررسی 12 سال عضویت بنده در شورای نگهبان قضاوت دقیقتری نسبت به عملکرد یکایک ما داشته باشید. البته میتوانم این اطمینان را بدهم که آنچه من با خدا پیمان بستهام، سعی کردم حتی یکبار نیز از آن تخطی نکنم و همان پیمانی که 12 سال قبل از تریبون مجلس اعلام کردم که همه آرای من بر اساس اعتقادات و برداشت علمی باشد، پایبند بودم و هیچگاه عقاید و گرایشات تاثیری در آرای من نداشت.
عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین تاکید کرد: سعی کردم همیشه آرای من به گونهای باشد که هرگاه مشروح مذاکرات شورای نگهبان منتشر شد، در پیشگاه خدا، مردم و نمایندگان که به من رای دادند سرافراز باشم. البته بارها این موضوع را عنوان کردم که یکی از آرزوهای من این بود که مذاکرات شورای نگهبان نیز مانند مذاکرات مجلس علنی باشد و مواضع و عملکرد ما به راحتی در اختیار دوستان قرار گیرد تا مبنی بر یقین رای دهند.
اسماعیلی با بیان اینکه شورای نگهبان یک نهاد سیاسی نیست، گفت: شورای نگهبان را یک مرجع عالی حقوقی و مذهبی میدانم که باید مرکز اعتماد همه مسئولان و آحاد ملت باشد به گونهای که وقتی آرای اکثریت شورای نگهبان اعلام میشود موجب اعتماد و آرامش همه باشد.
وی ادامه داد: در بررسی مصوبات و همچنین در مراحل مختلف انتخابات باید سعی کنیم در موضع یک داور بیطرف عادل باشیم، البته بیطرف به معنای خنثی بودن نیست چرا که همه ما مانند شما دارای اعتقادات و گرایشاتی هستیم. بنابراین بیطرف به این معنا که مانند یک داور بصیر و عادل که گرایشات خود را در آرایش اثر نمیدهد، سر سوزنی از آنچه حق است تخطی نکند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین خاطرنشان کرد: باید با عدالت و تعادل ضمن مرزبندی شفاف و اصرار بر اصول، معیارها و ارزشها به گونهای رفتار کنیم که همه احساس آرامش کنند و همه در مورد ما اینگونه قضاوت کنند و معتقد باشند که اگر هم رای و نظرش را نمیپسندیم، اما مطمئنیم که این رای و نظر از روی هوا و گرایشات شخصی نبوده و مبتنی بر بینش و برداشتهای علمی است.
اسماعیلی با بیان اینکه گفتههای اعضای شورای نگهبان باید منطبق بر موازین شرعی و معیارهای انقلاب باشد، خطاب به نمایندگان مجلس تصویب کرد: همانگونه که امام فرمودند مجلس در راس امور و تصمیمگیرنده اصلی در کشور است و باید به مجلس احترام گذاشته شود و البته بزرگترین مظهر احترام به مجلس، احترام به نمایندگان است و این سخنی است که بارها اعلام کردهام و اعتقاد دارم آن روزی که در راس امور بودن مجلس تردید شود، باید آن روز را روز انحراف از معیارها و اصول امام (ره) بدانیم.
وی اضافه کرد: به همین دلیل است که بنده براساس آنچه که در حقوق و فقه آموختهام، اصل را هم در قانونگذاری مجلس و هم در رفتار افراد بر صحت میگذارم و مصوبه مجلس معتبر است و ایراد داشتن آن استثنا است و تا ایراد آن ثابت نشود، این مصوبه دارای اعتبار است.
عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین گفت: انقلاب اسلامی یک امانت بزرگ است که ما باید با مدارا، حسنظن و تعاون آن را به مقصد برسانیم و همه ما در دولت، مجلس، قوه قضائیه و نهادهای دیگر یک مسئولیت مشترک داریم و باید بدانیم چیزی که معیار رسیدگی، اظهارنظر و قضاوت ما است، باید قانون اساسی باشد.
اسماعیلی در پایان سخنان خود از حسینعلی امیری عضو کنونی شورای نگهبان که تا 2 روز دیگر زمان عضویت وی در این شورا به پایان میرسد یاد کرد و گفت: وی انسان عادل، متعادل و شجاع در دفاع از ارزشهای اسلام و انقلاب و همینطور محکم و خلال ناپذیر است و امیدوارم همواره موفق باشد.
***صادقی: تعامل مجلس و شورای نگهبان نیازمند بازنگری است***
محمدهادی صادقی عضو پیشنهادی اعضای حقوقدان شورای نگهبان،در جلسه علنی صبح امروز قوه مقننه در سخنانی ضمن معرفی خود، گفت: بنده عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز هستم و تخصصم نیز حقوق جزا و جرمشناسی است.
وی در همین زمینه ادامهداد: بنده در 25 سال گذشته دروس مختلف مربوط به حقوق جزا و جرمشناسی را تدریس کردهام. بنده در این مدت نیز بیست سال قانون اساسی را در دانشگاه در کنار هدایت دانشجویان ارشد و دکترا تدریس کردهام.
عضو پیشنهادی اعضای حقوقدان شورای نگهبان در ادامه تأکید کرد: بنده پنج سال رییس دانشگاه شیراز بودم و پیش از آن نیز هشت سال ریاست دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه این شهر را بر عهده داشتهام. بنده اکنون رییس بخش حقوق جزا و جرمشناسی دانشکده حقوق دانشگاه شیراز هستم.
صادقی در همین زمینه افزود:در شکلگیری نهاد قانونی شورای نگهبان، سه مرجع عالی مقام عظمای رهبری، مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه مدخلیت دارند؛ که این ناشی از ویژگی رسالتی است که بر دوش شورای نگهبان گذاشته شده است.
وی ادامهداد: نمایندگان طبیعتا باید ظرفیتها، قابلیتها و توانمندیهای نامزدهای این سمت حساس را ارزیابی و جمعبندی کرده و از این حیث اهمیت رأی نمایندگان مضاعف میشود.
عضو پیشنهادی اعضای حقوقدان شورای نگهبان در ادامه به آسیبشناسی و بازتعریف تعامل مجلس و شورای نگهبان در یک فرآیند نظاممند و تعریف شده تأکید کرد و گفت: هر مصوبه مجلس، اراده و هدف خاصی دارد و در کنار آن نیز در تصویب یک مصوبه محدودیتهای قانونی و شرعی وجود دارد؛ بنابراین فرآیند نظارت بر این مصوبات باید به گونهای باشد که ضمن حفظ هدف مجلس نسبت به سایر موازین توجه لازم انجام شود.
صادقی در ادامه دستیابی به روشهای موثرتر تعامل بین مجلس و شورای نگهبان را مستلزم یک همکاری نظاممند بین این دو نهاد دانست و یادآور شد: وقتی مصوبهای به شورای نگهبان میرود، گاهی میبینیم نه تنها در مهلت مقرر نهایی نمیشود، بلکه چند ماه بین مجلس و شورای نگهبان در رفت و آمد است؛ مثلا قانون مجازات اسلامی یکی از مواردی است که بعد از سه سال تصویب شد، اما اشکالات عدیده شرعی و قانونی در آن وجود داشت.
وی با تاکید بر لزوم بازنگری در عملکرد شورای نگهبان و فرآیند تعامل مجلس و این شورا، تصریح کرد: به اعتقاد بنده ترکیب اعضای حقوقدان شورای نگهبان باید از رشتههای مختلف حقوقی باشند و روند کار شورا هم مورد بازنگری قرار گیرد، ضمن اینکه اعتماد عمومی و گروههای اجتماعی و سیاسی به سلامت اقدامات شورای نگهبان باید تقویت شود و این ممکن جز با احتراز از ورود به حوزه رقابتهای حزبی و سیاسی توسط اعضای شورا، تاکید بر ضابطهمندی اقدامات نظارتی، اعتدال ضابطهمند در برخورد با مسائل و نیز جلوگیری از تخریب شخصیتهای دلسوز، امکانپذیر نیست.
عضو پیشنهادی اعضای حقوقدان شورای نگهبان در پایان خاطرنشان کرد: اعضای شورای نگهبان باید به مشارکت همه ظرفیتها و استعداد همه گروههای سیاسی در اداره نظام باور داشته باشند تا از این طریق اعتماد عمومی به شورا مورد تقویت قرار گیرد.
صادقی در پایان خاطرنشانکرد: باید اعتماد عمومی و گروههای اجتماعی و سیاسی به سلامت اقدامات شورای نگهبان تقویت شده و عملکرد و تعامل مجلس و شورای نگهبان، نیازمند بازنگری است.
***تذکر اطلاعاتی بیرانوند به ادعای "شنودی" مطهری***
همچنین بهرام بیرانوند نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی طی اخطار قانون اساسی با استناد به بند 40 این قانون گفت: متاسفانه در جلسه امروز به اسم تذکر وقت گرفته شد که یک تذکر آن راجع به جلسه با رئیسجمهور بود و در تذکر دیگر به دستگاههای امنیتی نظام جفا شد و رئیس جلسه به جای آنکه تذکر را قطع کند، تا انتها چیزی نگفت و زمانی که بحث جلو رفت، اعلام کردند که حراست مجلس موضوع را پیگیری میکند.
وی افزود: دوستی اعلام کرده است که در دفترم دستگاه شنود پیدا شده و دستگاههای اطلاعاتی باید این موضوع را پیگیری کنند، در حالی که همه دنیا امروز میدانند که تیم اطلاعاتی عملیاتی 5 ساعت به اتاقی نمیروند که دستگاه شنود کار بگذارند.
نماینده مردم بروجرد ادامه داد: ما موظف هستیم که مقابل دشمنان از دستگاه امنیتی دفاع کنیم.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نماینده بروجرد اظهار داشت: شما اطلاعی دارید که اینگونه اظهار نظر میکنید؟ یکی از دوستان و همکاران شما گفته است که در دفتر کارش شنود گذاشتهاند؛ شما مسئولیتی دارید که پاسخ دهید؟ یا حق دارد که رسیدگی شود که آیا این کار خلاف قانون بوده و اگر بوده باید رسیدگی شود.
بهرام بیرانوند در ادامه اخطار قانونی اساسی خود اظهار داشت: بیان مطلب اثبات نشده خوراکی برای رسانههای بیگانه میشود و ما موظف هستیم که از منافع نظام دفاع کنیم، البته آن نمایندهای که تذکر میدهد حق ندارد که این مسائل را بگوید، چرا که اثبات نشده است.
لاریجانی در ادامه خطاب به بیرانوند تصریح کرد: بالاخره چیزی شده است و به هر حال یکی از همکاران ادعا کرده که در دفتر کارش چنین اتفاقی افتاده است. بالاخره یا درست است یا غلط است. اگر وقوع این اتفاق درست باشد، خلاف بوده و اگر نبوده نیز قضیه باید معلوم شود. چرا این بحث را در مجلس مطرح میکنید؟
وی خاطرنشان کرد: وی (علی مطهری) شکایتی کرده است و روش این است که شکایت در قوه قضائیه رسیدگی شود و نتیجه آن اعلام شود. این تذکر شما وارد نیست و مجلس محل بحث اینگونه مسائل نیست و این موضوع روش خاص خود را دارد.
***تذکر رسایی در مورد دیر ارسال شدن نامه معرفی اعضای پیشنهادی شورای نگهبان***
حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزینههای پیشنهادی اعضای حقوقدان شورای نگهبان در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس طی تذکری اظهار داشت: بنده هم تذکر آئیننامه داخلی مجلس و هم اخطار قانون اساسی دارم و استنادم به مورد 121 و 112 آئیننامه داخلی مجلس است.
وی با بیان اینکه در مجلس هشتم و در هنگام معرفی اعضای حقوقدان شورای نگهبان نیز تذکری را با مضمون تذکر امروزم مطرح کرده بودم، گفت: اگر به مشروح مذاکرات مراجعه شود میبینیم که شما (علی لاریجانی) در آن جلسه عنوان کردید که انشاءالله موضوع را در سالهای آینده برطرف میکنیم.
نماینده مردم تهران تصریح کرد: ما امروز قصد داریم که 3 نفر از اعضای حقوقدان شورای نگهبان را انتخاب کنیم و باید در روز قیامت جواب رای خود را بدهیم. ما برای انتخاب یک وزیر رزومه او را بررسی میکنیم و این رزومه از حدود یک هفته تا 10 روز قبل از بررسی رای اعتماد در کازیوی نمایندگان گذاشته میشود و نمایندگان این روزمهها را بررسی میکنند و بعد از یک شناخت رای میدهند.
رسایی ادامه داد: حالا یک عضو شورای نگهبان که ما میتوانیم به او رای دهیم، آیا جایگاه و میزان تاثیرگذاریاش از یک وزیر کمتر است؟
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر رسایی گفت: آیا تخلف آئیننامهای صورت گرفته است؟
رسایی ادامه داد: مصوبات مجلس در شورای نگهبان توسط همین عزیزان بررسی خواهد شد و یا کاندیداهای انتخابات مجلس، ریاست جمهوری و خبرگان رهبری نیز توسط همین افراد در شورای نگهبان بررسی خواهد شد و مردم به ترکیب 12 نفره شورای نگهبان اعتماد میکنند.
وی تصریح کرد: گاهی اوقات دوستان اشکالی را به دولت وارد میکنند که البته اشکال واردی است و این اشکال این است که دولت گاهی مصوبات خود را در دقیقه 90 به مجلس ارسال میکند تا مجلس فرصتی برای بررسی نداشته باشد. البته نمیدانم که آیا انگیزه دولت همین بوده یا خیر، اما اصل این اشکال وارد است و مانند بودجه ما نیز تاخیر میانداختیم و میخواستیم به صورت دقیق لایحه را بررسی کنیم.
نماینده مردم تهران تاکید کرد: امروز در حالی برای انتخاب 3 عضو حقوقدان شورای نگهبان رایگیری میشود که دیروز نامه آنها به مجلس ارسال شده است.
رئیس مجلس در واکنش به این سخن رسایی گفت: نامه رئیس قوه قضائیه چهارشنبه هفته گذشته ارسال شده است.
رسایی در ادامه با تاکید بر اینکه هیچ رزومهای از اعضای پیشنهادی حقوقدان شورای نگهبان به دست نمایندگان نرسیده است، اظهار داشت: البته ما بعضی از این دوستان را به دلیل حضور در شورای نگهبان میشناسیم، مانند آقای کدخدایی که منصوب مقام معظم رهبری است در هیئت عالی حل اختلافات قوا بوده است و سالها در شورای نگهبان بودهاند اما بعضی از این دوستان را نمیشناسیم.
***اعتراض برخی نمایندگان در مورد تبلیغ کدخدایی به رسایی***
در این هنگام تعدادی از نمایندگان با فریاد خطاب به رسایی اعلام کردند که تبلیغ کدخدایی را انجام نده.
رسایی در ادامه در واکنش به نمایندگان گفت: تبلیغ یعنی چه؟ ما امروز میخواهیم که اعضای حقوقدان شورای نگهبان را انتخاب کنیم در حالی که تعدادی از این دوستان را نمیشناسیم.
نماینده مردم تهران تصریح کرد: بنده از رئیس محترم مجلس تقاضا دارم که رایگیری برای انتخاب اعضای حقوقدان شورای نگهبان را تا جلسه روز سهشنبه به تاخیر بیندازد. بنده چند سال قبل نیز همین تذکر را دادم و شما اعلام کردید که درست است.
رئیس مجلس در پاسخ به سخنان رسایی گفت: شما چیز خوبی را مطرح میکنید، اما دلیل توقف در بحث و اخطار خود را بفرمایید.
رسایی نیز در پاسخ به لاریجانی اظهار داشت: اشکال کار فعلی مجلس بالاتر از آئیننامه است و اشکال عقلی دارد. ما هیچ شناختی نسبت به اعضای پیشنهادی حقوقدان شورای نگهبان نداریم.
رئیس مجلس مجددا در پاسخ به تذکر نماینده مردم تهران تصریح کرد: اشکال آقای رسایی این است که شورای نگهبان جای بسیار مهمی است و در قوانین و انتخابات نقش مهمی دارد، لذا باید فرصت کنیم که روزمه اعضای حقوقدان شورای نگهبان را بخوانیم و من معتقدم که این حرف متین است. البته به شرط اینکه نامه قوه قضائیه به موقع داده میشد، اما نامه به موقع ارسال نشد و در حال حاضر شورای نگهبان نقص دارد و ما در اولین فرصت باید این نقص را جبران کنیم.
وی خاطرنشان کرد: رزومه اعضای پیشنهادی شورای نگهبان روز چهارشنبه بر روی سایت گذاشته شده بود و نمایندگان میتوانستند از آن استفاده کنند و اگر با تاخیر داده شده، مسئله دیگری است. با توجه به اینکه نقصی در شورای نگهبان بوجود آمده، باید انتخاب اعضای شورای نگهبان در دستور گذاشته میشد.
نماینده مردم تهران تصریح کرد: اقدام مجلس اشکال آئیننامهای ندارد و ما از نظر آئیننامهای باید حتما انتخاب اعضای شورای نگهبان را در دستور میگذاشتیم تا نقص شورای نگهبان جبران شود. البته توصیه آقای رسایی این است که قوه قضائیه باید زودتر اعضای پیشنهادی را معرفی کند که این حرف درست است.
در ادامه نمایندگان گلدانهای رأیگیری به صحن آورده شد و قرار شد که نمایندگان رأی خود را به گلدانها بیندازند.
***سوال 10 نماینده مجلس از وزیرخارجه درباره نقش مشایی در سیاست خارجی کشور***
پس از آن تذکران کتبی نمایندگان قرائت شد و در ادامه شاهین محمدصادقی عضو هیئت رئیسه مجلس موارد اعلام وصولی را قرائت کرد:
بر اساس اعلام این عضو هیئت رئیسه، سوال ملی ایرج ندیمی نماینده مردم لاهیجان از وزیر امور خارجه درباره اقدامات وزارت امور خارجه برای تقویت و ارتقای دیپلماسی منطقهای و جهانی به منظور مبارزه با موادمخدر و سوال ملی سیدحسین دهدشتی نماینده آبادان از وزیر امورخارجه درباره علت اظهارات تاملبرانگیز سفیر جمهوری اسلامی ایران در اردن اعلام وصول شد.
وی همچنین سوال ملی سیدناصر موسویلارگانی نماینده فلاورجان از وزیر آموزش و پرورش درباره عدم پرداخت بموقع و ناکافی بودن سرانه دانشآموزان به مدارس کشور و سوال ملی غلامعلی جعفرزاده نماینده مردم رشت از وزیر کشور درباره علت عدم اجرای آئیننامه اجرایی قانون جامع حمایت از حقوق معلولان را اعلام وصول کرد.
محمدصادقی در ادامه اعلام کرد که سوال ملی 10 نفر از نمایندگان مجلس، آقایان حسین نجابت نماینده تهران، سیدحسین دهدشتی نماینده مردم آبادان، غلامرضا مصباحیمقدم نماینده مردم تهران، محمد دهقان نماینده مردم طرقبه، غلامعلی جعفرزاده نماینده مردم رشت، محمدحسین حسینزادهبحرینی نماینده مردم مشهد، علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات، حمیدرضا فولادگر نماینده مردم اصفهان و الیاس نادران نماینده مردم تهران از وزیر امورخارجه درباره نقش معاون و رئیس دفتر سابق رئیسجمهور در سیاست خارجه اعلام وصول شد.
وی در پایان گفت: آقای غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار از سوال خود از وزیر جهاد کشاورزی درباره علت عدم اجرای برنامههای اعلامی وزیر در زمینه طرحهای زیربنایی و انتقال آب کشور انصراف داده که اعلام وصول میشود.
***انتقاد از بیتوجهی به خشکی دریاچه ارومیه و گرانی مسکن مهر***
پس از آن 5 تن از نمایندگان تذکرات شفاهی خود را قرائت کردند.
محمد علی اسفنانی نماینده مردم فریدون شهر در مجلس در تذکر شفاهی به وزیر مسکن اظهار داشت: جای تعجب است که در محرومترین نقطه کشور گرانترین ساختمانها در مسکن مهر به پای مردم درآمده است و این ظلم مضاعف به محرومیت مردم است.
وی طی تذکر به وزیر بهداشت ادامه داد: علیرغم تأکید و پیگیری منطقه ما فاقد پزشک متخصص به حد کافی است.
سید ناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس به عنوان دومین نماینده تذکر دهنده با بیان اینکه مجلس باید همکاری لازم را با دولت یازدهم داشته باشد، گفت: دولت یازدهم باید از وزرایی که توانمد باشند استفاده کند تا مشکلات کشور برطرف شود.
وی خطاب به رئیس جمهور منتخب افزود: حسن روحانی توجه ویژهای به شهر اصفهان داشته باشد چرا که بیشترین پرداختی به خزانه توسط اصفهان صورت میگیرد ولی از نظر بودجه ما ردیف 29 را در بودجه داریم و از کمترین بودجه تملک دارایی برخورداریم.
نماینده مردم فلاورجان همچنین در تذکر به وزیر نیرو تأکید کرد: آب آشامیدنی در شهرستانهای اصفهان و این شهر با کمبود روبرو است که در این زمینه وزیر نیرو باید توجه ویژه داشته باشد.
موسوی لارگانی در پایان گفت: استانداری اصفهان تخلفات زیادی دارد که درخواست دارم تا تحقیق و نفحص از این استانداری در دستور کار قرار گیرد.
در ادامه ابراهیم نکو نماینده مردم رباط کریم در مجلس طی سخنانی در تذکر شفاهی به وزیر آموزش و پرورش اظهار دشت: از وزیر آموزش و پرورش میخواهم که جلوی اظهارنظرهای غیرمنصفانه برخی از زیردستان خود را بگیرد چرا که یکی از معاونان وی در خصوص میزان دستمزد معلمان اظهارات عجیبی را مطرح کردند. آیا این اظهار نظرها کارشناسی است؟
وی در ادامه به وزیر راه تذکر داد و گفت: وزیر راه قول داد که از 14 مدرسه نیمه کاره 9 مدرسه را تکمیل کند، بنابراین این موضوع را وزیر آموزش و پرورش باید پیگیری کند.
مهدی عیسیزاده نماینده مردم میاندوآب در مجلس به عنوان چهارمین نماینده تذکر دهنده با اشاره به مشکل دریاچه ارومیه گفت: آب دریاچه ارومیه مانند بمب اتم آذربایجان غربی و شرقی را تهدید میکند و 75 درصد دریاچه ارومیه خشک شده است و هر روز که میگذرد این نفسها به پایان خود نزدیکتر میشود.
در خاتمه محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در مجلس در تذکر اول خود به وزیر صنعت گفت: من در خصوص عدم فعالیت معادنی که تحت نظر شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران هستند به وزیر صنعت تذکر میدهم.
وی در تذکر دوم به وزیر صنعت خاطرنشان کرد: شرکت ملی مس ایران رهاترین شرکت اقتصادی است و اعضای هیئت مدیره این شرکت به کارمندان این شرکت تبدیل شدهاند و من نیز 4 ماه است که تقاضای تحقیق و تفحص از این شرکت را دادهام، لذا برای حل این مشکل از رئیس مجلس میخواهم که در این زمینه با وزیر صنعت جلسه بگذارد.
***کدخدایی از شورای نگهبان خداحافظی کرد***
علی لاریجانی پیش از پایان جلسه علنی صبح امروز پارلمان نتیجه انتخابات 3 حقوقدان شورای نگهبان را که بر اساس اصل 91 قانون اساسی از سوی نمایندگان مجلس انتخاب میشوند، قرائت کرد:
بر اساس اعلام رئیس مجلس از 260 رأی مأخوذه، محسن اسماعیلی با 237 رأی، سام سوادکوهی با 147 رأی و نجاتالله ابراهیمیان با 130 رأی بهعنوان 3 عضو حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شدند.
لاریجانی پس از اعلام این نتیجه انتخابات گفت: برای این 3 عزیز آرزوی توفیق میکنیم و امیدوارم با همت و جدیت ارتباط نزدیکی با مجلس داشته باشیم.
وی افزود: برای همه عزیزان که در این سمت بودند از جمله آقای کدخدایی که ظاهراً با یک رأی کمتر انتخاب نشدند، آرزوی توفیق میکنم.
***پایان نشست علنی مجلس به ریاست لاریجانی***
علی لاریجانی ساعت 12:18 زنگ پایان جلسه علنی را به صدا در آورد و اعلام کرد که نشست بعدی 25 تیرماه ساعت 8 صبح برگزار میشود.
وی همچنین گفت که در خصوص تغییر زمان برگزاری جلسات علنی مجلس در ماه مبارک رمضان در جلسه فردای هیئت رئیسه تصمیمگیری میشود.