علی جنتی: از همكاری با افراد تندرو پرهیز می‌كنم

هنرمندان و اهالی فرهنگ در این روزها منتظرند تا گزینه نهایی فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شود. خبرها حكایت از آن دارد كه «علی جنتی» به عنوان وزیر یكی از پر چالش‌‌ترین وزارتخانه‌ها در طول چهارسال گذشته از سوی دكتر روحانی انتخاب شده است.

به گزارش نما، روزنامه بهار نوشت:
جنتی بیشتر به عنوان دیپلمات مشهور است. این انتخاب در حالی صورت گرفته است که پیش از این نام «احمد مسجدجامعی» از سوی کمیته‌ها و هنرمندان مطرح شده بود.آقای جنتی به نظر می‌رسد شما به عنوان گزینه نهایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طرف آقای روحانی قرار است به مجلس معرفی شوید. این خبر درست است؟
براساس پیشنهادی که به من داده‌اند این انتخاب قطعی است. از من برای این وزارتخانه برنامه خواسته‌اند و هم‌اکنون هم مشغول نوشتن برنامه هستم. فکر می‌کنم این موضوع از طرف رییس‌جمهوری منتخب قطعی باشد.
یعنی شما این وزارت را پذیرفتید؟
اگر نپذیرفته بودم که برنامه نمی‌نوشتم.
مثل این‌که تنها سمت فرهنگی‌تان که مطرح شده، حضور در معاونت بین‌المللی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است؟
من از سال 71 تا 77 با سه وزیر آقای لاریجانی، آقای میرسلیم و مهاجرانی در همین سمت همکاری داشته‌ام. سه سال به عنوان معاون امور بین‌الملل و سه سال نیز به عنوان قائم‌مقام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حضور داشتم.
ولی گفته می‌شد که آقای مسجدجامعی به عنوان وزیر به مجلس معرفی می‌شوند، چطور این تغییرات رخ داد؟
من از این تغییرات خبر ندارم و تصمیم اصلی برای انتخاب وزرا بر عهده رییس‌جمهوری منتخب است. از همان آغاز انتخاب جناب آقای دکتر روحانی کمیته‌هایی تشکیل شده است تا درباره وضع موجود، مشکلات، چالش‌ها را بررسی و راهبردهای جدید و برنامه‌های پیش‌رو را برای هر وزارتخانه و پیشنهاد کند. همچنین آن‌ها افراد مناسب برای هر وزارت را پیشنهاد کرده‌اند. در وزارت ارشاد نیز مانند دیگر وزارتخانه‌ها درنهایت نیز ایشان فردی را که از نظرشان مناسب بود انتخاب کردند.
فکر می‌کنید واکنش اهالی فرهنگ نسبت به حضور شما در این سمت چگونه خواهد بود؟ چون شناخت چندانی از نام شما ندارند.
باید صبر کنیم و ببینم چگونه قضاوت خواهند کرد. امیدوارم مجموعا مثبت باشد، بالاخره من نظراتم با دیدگاه‌های موجودحاکم بر وزارتخانه متفاوت است.
آیا توان اجرایی کردن مطالبات هنرمندان و شعارهایی که آقای روحانی داده‌اند را در خودتان می‌بینید؟
ما موظف هستیم به شعارها و مسائلی که ایشان در حوزه فرهنگ مطرح کرده‌اند جامه عمل بپوشانیم. همه تلاشمان بر این خواهد بود تا مشکلاتی که مطرح است را برطرف کنیم. این‌که در عمل با توجه به بعضی محدودیت‌هایی که وجود دارد یا ممکن است پیش بیاید چقدر می‌توانیم موفق شویم، بحث دیگری است
معاونان یا همکارانتان را از چه جناح یا گروهی انتخاب خواهید کرد؟
همان‌طور که آقای روحانی از ابتدا مطرح کردند یک دولت فراجناحی خواهند داشت. یکی از خصوصیات من هم همین است. هم در صداوسیما و هم وزارت ارشاد و هم در استانداری‌ها و پست‌های وزارت کشور هرجایی که کار مدیریتی انجام داده‌ام تلاشم این بوده که براساس یک‌سری اصول و معیارهای مشخص عمل کنم. افرادی را انتخاب می‌کردم که به نظام و ولایت‌فقیه اعتقاد داشته و ملتزم عملی به اسلام باشند و در کنار آن کارآیی و تخصص‌شان احراز شده باشد. اگر این سه ویژگی را داشتند دیگر بقیه موارد ملاک نبود.
یعنی جناح و سمت‌وسوی فکری آنان مهم نیست؟
این ملاک‌ها برایم اولویت دارد و درعین‌حال بحث اعتدال که همواره مورد توجه و جزو شعارهای اساسی دکتر روحانی بوده است، شدیدا به آن پایبند هستم. از حضور و همکاری با افراد افراطی، جناحی و تندرو پرهیز می‌کنم.
با عرض معذرت نام فامیل شما نگرانی‌هایی به‌وجود می‌آورد و درعین‌حال شما کارنامه فرهنگی شناخته شده‌ای ندارید. اگر بخواهید خودتان را برای اهالی فرهنگ توصیف یا معرفی کنید به چه نکته‌هایی اشاره می‌کنید.
کسانی که من را می‌شناسند و سابقه کاری مرا می‌دانند هیچ‌وقت دچار این اشتباه نمی‌شوند و می‌دانند که مسائل فکری، موروثی نیست. این‌گونه نیست که افراد به صورت ژنتیک طرز فکر و اعتقاد یکسانی داشته باشند. اهالی فرهنگ و هنر و اندیشمندان نیز قطعا بر این باورند که در اندیشه و تفکر، همه افراد از یکدیگر مستقل هستند. امیدوارم با توجه به دیدگاه‌ها ی من در حوزه‌های موسیقی، هنر، سینما و... فضای فرهنگی و هنری کشور تلطیف شود تا هنرمندان بتوانند بهتر تنفس کنند.
بخشی از فعالیت‌های علی جنتی
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در آغاز سال 1359 به عنوان مدیر صداوسیمای جمهوری‌اسلامی مرکز اهواز منصوب شد و شاهد آغاز جنگ تحمیلی و روزهای تلخ و اندوهبار آن خطه بود. در دی ماه همان سال پس از تصویب قانون اداره صداوسیما، از سوی شهید آیت‌الله دکتر بهشتی به عنوان نماینده قوه‌قضاییه در شورای سرپرستی صداوسیمای جمهوری‌اسلامی ایران معرفی شد و تا سال 1362 به عنوان عضو شورا و در مقطعی به عنوان مدیر شبکه اول سیما خدمت کرد. سایر مسئولیت‌های وی عبارتند از:
1363 – استاندار خوزستان. / 1366 – عضو ستاد قرارگاه خاتم‌الانبیا و رییس دفتر جانشین فرماندهی کل قوا. / 1368- استاندار خراسان. / 1371- معاون امور بین‌الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی. / 1374- قائم‌مقام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی. / 1377- سفیر ایران در کویت. / 1382- مشاور وزیر امور خارجه و رییس کمیته فرهنگی – اجتماعی شورای‌عالی امنیت ملی. / 1384- معاون سیاسی وزارت کشور. / 1385 - سفیر ایران در کویت. / 1389- پژوهشگر سیاست خارجی در مرکز تحقیقات استراتژیک.

۱۳۹۲/۵/۷

اخبار مرتبط