به گزارش نما به نقل از اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، 19 سال پیش در روز 19 مرداد 1373 با واگذاری 4 سیم کارت به کارکنان نهاد ریاست جمهوری، رسماً عرضه سیم کارت تلفن همراه در ایران آغاز شد.
بهره برداري از اولين فاز شبكه تلفن همراه كشور، در مرداد ماه سال ۱۳۷۳ در شهر تهران با استفاده از ۱۷۶ فرستنده و گيرنده در ۲۴ ايستگاه راديويي و با ظرفيت ۹۲۰۰ شماره آغاز شد.
به دنبال استقبال غيرمنتظره و بی نظیر مردم از اين پديده، شركت مخابرات ايران درصدد گسترش پوشش آن از تهران به كل كشور بر آمد. بنابراين با توجه به نياز و تقاضاي مردم به اين پديده، فعاليتهايي متناسب با جهت گيري جهاني براي توسعه شبکه تلفن همراه در اهداف عالي مجموعه مخابرات کشور صورت گرفت .
در ادامه این برنامه هيئت وزيـــران بنا بــه پيشنهــاد وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، اساسنامه شركت ارتباطات سيار را با سرمايه ۲۰۰۰ميليارد ريال تصويب نمود و کليه وظايف امور ارتباطات سيار شرکت مخابرات ايران به شرکت ارتباطات سيارایران واگذار شد.
با جدي شدن خصوصيسازي صنعت مخابرات كشور و اهميت حضور در بازار رقابت تجاري، اين شركت از سال ۱۳۸۶، داراي «نام»، «نشان»، «رنگ» و «شعار» تجاري ويژه خود شد. همچنین در سال ۱۳۸۹ پس از خصوصی شدن شرکت مخابرات ایران، این شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شد.
هم اکنون شرکت ارتباطات سیار ایران حدود ۶۰ میلیون مشترک دارد و ۱۱۶۹ شهر و ۷۰هزار کیلومتر از جاده های کشور را تحت پوشش قرار داده است. ضریب نفوذ این اپراتور حدود ۷۲درصد و ارتباط رومینگ بین الملل آن با ۲۷۱ اپراتور در ۱۱۲ کشور جهان برقرار است. گرچه همراه اول پیشتاز عرضه سیم کارت در کشور بوده است، ولی با نوسازی شبکه خود که جشن آن ۹ بهمن سال گذشته با حضور اصحاب رسانه برگزار شد ؛ بروزترین تجهیزات شبکه تلفن همراه کشور را داراست.
گفتنی است هنگامی که در سال ۱۳۷۳، همراه اول عرضه سیم کارت را در کشور آغاز کرد؛ ایران در منطقه پیشتاز بود و در جهان نیز تلفن همراه تکنولوژی نوینی محسوب می شد. نسل سوم تلفن همراه در حالی با تاخیر وارد کشور شده است که برخی کشورها در حال راه اندازی نسل چهارم تلفن همراه هستند .
متاسفانه علی رغم فراگیر نشدن نسل سوم تلفن همراه در کشور، مدت انحصار عرضه این نسل با اراده ای خارج از مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تمدید شده است. این اطلاعیه می افزاید: اپراتور اول اعتقاد دارد ادامه وضع فعلی تنها محرومیت خیل عظیم مشتاقان از مواهب این تکنولوژی نوین را در پی دارد.
اپراتور اول در ادامه آمادگی خود را اعلام کرده که به محض دریافت فرکانس های مورد نیاز از سوی سازمان تنظیم مقررات، بخش رادیویی خود را نیز همچون بخش اعظم دیگر شبکه که برای ارائه نسل های بالاتر از قبل مهیاست، ارتقا دهد تا حدود ۶۰ میلیون مشترک اولین و بزرگترین اپراتور تلفن همراه کشور امکان برخورداری از مزایای نسل های جدیدتر(نسل ۳ و ۴) را بدست آورند.