جزئیات طرح مطهری برای سوال از رئیس جمهور

عکس خبري -جزئيات طرح مطهري براي سوال از رئيس جمهور

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: تجربه اخیر جلسه طرح سؤال از رئیس جمهور سبب تنویر افكار عمومی شد و ظرفیت مردم‌سالاری و دموكراسی در جمهوری اسلامی ایران را نشان داد.

به گزارش نما به نقل از فارس، علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز طی سخنانی به عنوان طراح طرح اصلاح ماده 197 آئین‌نامه داخلی مجلس که ناظر به طرح سؤال نمایندگان از رئیس جمهور است، با بیان اینکه طرح مذکور طرح بسیار مهمی است که ماده مربوط به طرح سؤال از رئیس جمهور را تکمیل می‌کند، گفت: در ماده 160 آئین‌نامه داخلی مجلس که به ضرورت ارائه طرح دوفوریتی در مجلس اشاره می‌کند، آمده که طرح دوفوریتی باید هم حالت استثنایی داشته باشد و هم در آن صحن مسئله فوت وقت مطرح باشد.


وی بر همین اساس افزود: ‌طرح اصلاح ماده 197 به این دلیل که هم حالت استثنایی دارد و همچنین ممکن است فرصت دیگری که مناسب طرح چنین اصلاحی باشد، وجود نداشته باشد، در قالب یک طرح دوفوریتی، می‌گنجد.


این نماینده مجلس با بیان اینکه تجربه اخیر سؤال از رئیس جمهور نقاط ضعف ماده 197 را آشکار کرد، تصریح کرد: علیرغم اینکه جلسه سؤال برکات زیادی داشت و سبب تنویر افکار عمومی شد، و همچنین ظرفیت مردم‌سالاری و دموکراسی در نظام جمهوری اسلامی را نشان داد اما به دلیل ابهامات موجود و همچنین محدودیت ماده 197 سبب شد سؤالات نمایندگان بدون جواب باقی بماند و پس از آن نمایندگان نظرات خود را در قالب تذکرات مطرح کردند.


مطهری این تجربه را بسیار خوب و قابل استفاده عنوان کرد و گفت: از آنجا که نمایندگان فعلی مجلس نقاط ضعف این ماده را احساس کردند لذا اصلاح ماده 197 نیز باید در همین مجلس انجام شود و اگر این کار به مجلس بعد بیفتد، ممکن است نمایندگان مجلس نهم ضرورت آن را لمس نکنند.


وی با اشاره به نقاط ضعف ماده 197، مدت زمان محدود و کم طراحان سؤال، مطرح کردن سوال توسط یک نماینده و همچنین سکوت آئین‌نامه در خصوص نظر نمایندگان و همچنین بی پاسخ گذاشتن زمان پس از پاسخ‌های رئیس جمهور را از نقاط ضعف ماده 197 برشمرد و گفت: در طرح جدید مدت زمان طرح سؤال افزایش یافته و نمایندگان سؤال کننده به بیش از یک نفر افزایش یافتند، همچنین در طرح جدید نمایندگان می‌توانند در چند نوبت سؤالات خود را مطرح کنند.


نماینده مردم تهران در خانه ملت اضافه کرد: همچنین در طرح مذکور پس از سخنان رئیس جمهور امکان رای‌گیری وجود دارد و پس از آن برای هر سؤال از نمایندگان رای‌گیری می‌شود و اگر نمایندگان در 6 سوال قانع نشوند، زمینه استیضاح رئیس جمهور با رعایت مفاد اصل 86 قانون اساسی مهیا می‌شود.


مطهری با بیان اینکه در ماده 197 فعلی امکان رای‌گیری پس از سخنان رئیس جمهور وجود نداشت که این موضوع سبب می‌شد وی چندان طرح سؤال را جدی نگیرد،‌ گفت: البته در طرح جدید که تاکید ما به قانع نشدن نمایندگان در 6 سؤال است به این دلیل است که با یک بار سؤال کار رئیس جمهور به استیضاح کشیده نشود و حداقل دو بار جلسه طرح سؤال از رئیس جمهور باید مطرح شود.


وی از نمایندگان خواست که به دوفوریت این طرح رای مثبت داده تا اقدام خود را در طرح سؤال از رئیس جمهور تکمیل کنند، خاطرنشان کرد: طرح مذکور چندان پیچیده نیست که لازم باشد در کمیسیون بررسی شود و این طرح در همین صحن علنی نیز به راحتی می‌تواند بررسی و تصویب شود.


نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 138 رای موافق، 31 رای مخالف و 13 رای ممتنع از 200 نماینده حاضر در صحن علنی با دوفوریت طرح علی مطهری ‌موافقت کردند.


۱۳۹۱/۱/۲۲

اخبار مرتبط