پروژه اتم اعتبار جهانی برای "قزاقستان "

پروژه اتم یك ابتكار جدید بین‌المللی با هدف ایجاد حمایت جهانی برای نابودی كامل سلاح‌های هسته‌ای و ممنوعیت آزمایشات هسته‌ای است. این پروژه ،مجموعه داستانی از زندگی برخی از بازماندگان آزمایش‌های هسته‌ای 40 ساله در شرق "قزاقستان" را منتشر می‌كند كه در آن به عوارض شدید فیزیكی این افراد و فرزندانشان اشاره دارد .

به گزارش نما به نقل از باشگاه خبرنگاران، پروژه اتم يك ابتكار جديد بين‌المللي با هدف ايجاد حمايت جهاني براي نابودي كامل سلاح‌هاي هسته‌اي و ممنوعيت آزمايش‌هاي هسته‌اي است.

اين طرح در تاريخ 29 اگوست سال 2012 درمجمع پارلماني درشهر استانه و به يادبود بسته شدن سايت آزمايش هسته‌اي در منطقه سميپالاتينسك به دستور رييس جمهور "قزاقستان" در چنين روزي در سال 1991م. ارايه گرديد.

اين روز از طرف سازمان ملل به عنوان روز مبارزه با آزمايش‌هاي هسته‌اي ناميده شده است.

طرح اتم سعي دارد تا نظرات افكار عمومي جهان در مورد مستندات و عواقب فاجعه بار آزمايش‌هاي هسته‌اي و تاثير منفي آن بر انسانها به ويژه 450 آزمايش هسته‌اي كه در طي سالهاي 1949تا 1991 م. در داخل خاك "قزاقستان "صورت گرفته است را جمع آوري كند و تاثير منفي آن بر روي سلامت و زندگي نزديك به 2 ميليون نفر را بررسي نمايد.

اين پروژه توجه ما را به اين موضوع جلب مي‌كند كه در دهه‌هاي اخير علاقه به از بين بردن سلاح‌ها و آزمايش‌هاي هسته‌اي و نيز آگاهي از خطرات اين مواد بر زندگي بر روي كره زمين و نيز ديگر مشكلات انساني و زيست محيطي رو به افزايش بوده است.


پروژه "ATOM" معتقد است، وقت آن رسيده است كه به منظور افزايش آگاهي دولت‌ها و جوامع در سراسر جهان از عواقب خطرناك و وحشتناك آزمايش‌هاي هسته‌اي و ذخيره سازي زرادخانه‌ها كه تهديدي جدي براي ادامه نسل بشر به حساب مي‌ايند، دست به كار شد.

ماموريت اين پروژه اين است كه حمايت‌هاي جهاني را براي حل هميشگي معضل آزمايش‌هاي هسته‌اي و از بين بردن كامل تمامي سلاح‌هاي هسته‌اي جهان بصورت يكپارچه و متمركزدنبال كند.

پروژه اتم با هدف ارايه گزارش‌هاي مستند از نگراني‌هاي دانشمندان، پزشكان و كارشناسان هسته‌اي در سراسر جهان در مورد تهديدات زيستي، انساني، توليد سلاح‌هاي هسته‌اي، نگهداري آنها و انجام آزمايشهاي هسته‌اي و اثر آنها در كل زندگي مردم و تشويق به اتخاذ اقدامات لازم باامضاي طوماري به نام اتم به صورت يك پروژه بين‌المللي شروع به فعاليت نموده است.

اين پروژه در سطحي بين‌المللي و با استفاده از كمپين تبليغاتي"ATOM" صورت مي‌گيرد.

اين طرح توجه خود را معطوف به مردم كشورهايي كه صاحب بمب اتم هستند، مي‌نمايد تا آنها را وادار نمايد با واقعيت‌هاي وحشتناك جنگ هسته‌اي در شهر‌هاي هيروشيما و ناكازاكي بيشتر آشنا شوند و به آنها ياداوري كند كه چه درد و رنج انساني و چه فاجعه زيست محيطي بر اثر اين حمله صورت گرفت تا اينكه پس از 5 دهه پس از وقوع اين حادثه، در سال 1966 قانون منع استفاده از آزمايش‌هاي هسته‌اي ابلاغ شد.

جداي از فعاليت‌هاي آموزشي و امداد رساني، اين پروژه با فعاليت‌هاي تكميلي، خود را بر برنامه‌هايي متمركز مي‌كند كه به نگراني روز افزون در مورد تهديد سلاح‌هاي هسته‌اي موجود در جهان مي‌انجامد.

اين فعاليت‌ها شامل توسعه برنامه‌ها ايست كه به صورت يك جنبش ،رفراندوم جهاني ایجاد مي‌كند و به مردم اين امكان را مي‌دهد كه با اعمال حق حاكميت خود، به بيان مواضع اصولي خود در مورد مسئله خلع سلاح هسته‌اي بپردازند.

پروژه اتم در وهله اول به درد و رنج بخشي از قربانيان هسته‌اي در طي چند دهه مي‌پردازد، كه در سر تا سر جهان قرار دارند و در معرض پرتوهاي مسموم بوده‌اند، و اميدوار است تا توجه مردم ديگر نقاط جهان را به اين قربانيان مظلوم تابش‌هاي هسته‌اي در كشورهايي همچون "قزاقستان"، ژاپن، جزاير مارشال و الجزايرمعطوف كند، كه تعداد آنها در حدود 15 ميليون نفر مي‌باشد.

در اين طرح اعتقاد بر اين است كه هر چه حمايت اجتماعي از طريق آموزش و تلاش همه جانبه و نيز جنبش بين‌المللي عليه آزمايش سلاح‌هاي هسته‌اي بيشتر باشد، به همان نسبت نيز احتمال حمايت سازمان‌هاي غير دولتيNGO به جذب نمايندگان مجالس و فعالان سياسي بيشتر مي‌شود، كه اين مسئله به نوبه خود مي‌تواند بر رهبران كشورها تاثير بيشتري بگذارد.اين تاثير به منظور دستيابي به واقعيتي است كه همانا آزادي جهان از دست سلاح‌هاي هسته‌اي مي‌باشد.

پروژه اتم مجموعه داستاني از زندگي برخي از بازماندگان آزمايش‌هاي هسته‌اي 40 ساله در شرق "قزاقستان" را منتشر مي‌كند كه در آن به عوارض شديد فيزيكي آين افراد و فرزندانشان اشاره دارد ، هر چند گاهي اوقات نگاه كردن به اين افراد بسيار دلخراش مي‌باشد، ولي با اين اوصاف آنها گاهي مواقع در محفل‌هايي شركت مي‌كنند تا عوارض انساني ناشي از آزمايش‌هاي هسته‌اي را به ديگران نشان دهند.

"نور سلطان نظر بايف" رييس جمهور "قزاقستان" از اين طرح در كنفرانس" از ممنوعيت آزمايش‌هاي هسته‌اي به سمت جهاني عاري از سلاح‌هاي هسته‌اي" در تاريخ 21 اوت سال 2012 در آستانه رو نمايي كرد.

اين كنفرانس نظر بيش از 200 شركت كننده خارجي از 75 كشور جهان و بيش از 20 نهاد و سازمان بين‌المللي از جمله سازمان ملل متحد و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي را به خود جلب كرد.

در اين كنفرانس نمايندگان بيش از 70 پارلمان از سراسر جهان ، كه در ميان آنها نمايندگان قدرت‌ها و اتحاد‌هاي هسته‌اي نيز ديده مي‌شد، حضور به هم رساندند.

از طرف دولت "قزاقستان"، اين كنفرانس توسط مجلس، مركز نظر بايف، وزارت امور خارجه و انجمن پارلماني براي خلع سلاح هسته‌اي برگزار گرديد.

رئيس جمهور "قزاقستان" نورسلطان نظربايف به شركت كنندكان در كنفرانس اينگونه مي‌گويد:ما اين امكان را داريم كه يكبار ديگر جهان را از عواقب غم‌انگيز آزمايشات هسته‌اي مطلع كنيم و اقدامات قاطع‌تري براي رسيدن به هدف نهايي كه همان پاکسازی جهان از سلاح هسته‌اي است، برداريم. و به همين دليل است كه امروز "قزاقستان" در صدد راه اندازي كمپين بين‌المللي پروژه اتم مي‌باشد.

به عنوان بخشي از اين پروژه هر نفر در روي كره زمين كه مخالف استفاده از سلاح هسته‌اي مي‌باشد، مي‌تواند درخواست خود را بصورت آنلاين براي دولتهاي جهان بفرستد تا انها براي هميشه آزمايشهاي هسته‌اي را نفي كنند و براي پيوستن به پيمان همه جانبه منع آزمايشهاي هسته‌اي اعلام آمادگي نمايند.

رئيس جمهور تاكيد كرد: من تمام شركت كنندگان در اين كنفرانس و تمامي مردم آزاده جهان را به حمايت از طرح اتم تشويق مي‌نمايم تا بتوانيم جهاني بدون سلاح هسته‌اي را بسازيم.

طرح اتم ابتكار موسسه‌اي دولتي به نام مركز "نظر بايف" است كه هدف آن با توجه به چشم انداز رئيس جمهور "قزاقستان"، ترويج تفكر يك جهان عاري از سلاح هسته‌اي مي‌باشد.

در اين كنفرانس رئيس جمهور نظر بایف تاكيد كرد كه در طول چهل سال آزمايشات هسته‌اي شوروي در سميپالاتينسك - منطقه‌اي در شرق "قزاقستان"- تقريبا نيمي از آزمايشات هسته‌اي جهان صورت گرفته است.

رئيس جمهور بيان نمودند: كه تابش روزانه راديواكتيو، بيابان‌ها، رودخانه‌ها و درياچه‌هاي ما را مسموم نمود و به تدريج باعث مرگ زندگي در اين مناطق شد.

اين شر هسته‌اي زندگي و سلامت بيش از 5/1 ميليون نفر ازمردم "قزاقستان" كه در مناطق مرزي زندگي مي‌كردند را از بين برد. و اثرات منفي اين آزمايشات هسته‌اي تا به امروز نيز وجود دارد.

نظربايف همچنين پيشنهاد تشكيل مجمع جهاني ضدهسته‌اي را ارائه نمود ودر ادامه چنين گفت: نمايندگان مجالس مختلفي از سراسر جهان در اين كنفرانس حضور دارند، به همين دليل است كه اين انجمن را مي‌توان به عنوان مجمع جهاني پيشرو ضدهسته‌اي ناميد.

من پيشنهاد مي‌كنم كه چنين نهادي را بايد درنظر گرفت و تشكيل داد.

نظربايف همچنين نياز به توسعه پروژه اتم به منظور احياي نقش مردم در سراسر جهان و اتحاد تمامي آنها در مبارزه با بمب اتم را لازم دانست.

دكتر لاسينازربو به نمايندگي از مجمع جهاني منع سلاح اتمي با اشاره به موقعيت‌هاي بدست آمده توسط پيمان‌هاي موجود در 16 سال اخير تاكيد نمود، كه بايد تمامي آزمايشات هسته‌اي در سراسر جهان از بين برود.

او همچنين در مورد خطر خودخواهي و تهديد يكجانبه‌گرايانه در اين زمينه و نيز احياي جنبش جهاني بر عليه آزمايش‌هاي هسته‌اي هشدار داد.

پروژه اتم با هدف احيا و گسترش جنبش جهاني منع سلاح‌هاي هسته‌اي و پاکسازی آن صورت گرفته است. كه در نتيجه آن نبايد حتي يك آزمايش هسته‌اي نيز در جهان صورت بگيرد تا كابوس جنگ هسته‌اي و عواقب جبران نشدني آن براي هميشه از زندگي مردم رخت بربندد.

اهداف پروژه مورد نظر توسط سفير افتخاري كاريپ بيگ كويوكوف كه از بازماندگان آزمايشات هسته اي "قزاقستان" بود قرائت گرديد.

وي در اين مجمع از عواقب وحشتناك اين آزمايشات برزندگي افرادي كه ازآن جان سالم بدربردند توضيح داد و گفت: بسياري از افرادي كه من در زندگي خود با آنها ملاقات كردم بر اثر تابش‌هاي اين آزمايشات هسته‌اي جان سپرد‌ه‌اند.

در يك خانواده ابتدا پدر سپس مادر و پس از آن تمامي فرزندان آن خانواده مردند. خود من نيز دست ندارم تا شما را درآغوش خود بفشارم. اما من قلبي به بزرگي تمام سرزمين "قزاقستان" دارم كه آماده استقبال از كل جهان براي برقراري صلح و منع گسترش سلاح هسته‌اي است.انتهاي پيام/

۱۳۹۲/۶/۳

اخبار مرتبط