به گزارش نما؛ این قول حمید رضا بقایی در کنار اخباری است که از برداشت 160میلیارد ریال دولت سابق به حساب دانشگاهی که نام احمدینژاد را یدک میکشد، میدهد.
اضافه شدن پسوند «سابق» در کنار دولتهای نهم و دهم باعث نشده که «دولت سابق» همچنان جنجالبرانگیز نباشد. جنجالی که با «سابق» شدن دولت محمود احمدینژاد از حاشیههای پررنگتر از متن آن کم نکرده است؛ بلکه تنها حاشیههای دولت سابق از پاستور به ساختمان لادن نقل مکان کردهاند.
هنوز چند روز از جنجال کمک 16میلیاردی دولت سابق به دانشگاه جدید تاسیس خود نگذشته که یک منبع آگاه اسنادی را در اختیارسایت «انتخاب» قرار داده که نشان میدهد که کمک دولت به خودش تنها به رقم 16میلیاردی ختم نشده است.
آنطور که سایت «انتخاب» به نقل از این منبع آگاه خبر داده کمکهای خیرخواهانه دولتیهای سابق به دانشگاهیهای جدید و وعده بازگشت بقایی برای بازگرداندن این رقم در حالی است که «مناطق آزاد» نیز مبلغ 15میلیارد و 880میلیون تومان به این دانشگاه کمک کردهاند. کمکی که آنطور که این منبع آگاه میگوید در رسیدهای رد و بدل شده آن هیچ نامی و اشاره به عنوان دانشگاه نشده و اصلا مشخص نیست که مقصد این مبلغ کجا بوده است.
بنابرگزارش «انتخاب»، در ابتدای امسال، تصویب میشود که مبلغ 15میلیارد و 880میلیون تومان به «دانشگاهها» کمک شود. مبلغی که تمام و کمال از سوی «مناطق آزاد» یک راست به حساب «دانشگاه ایرانیان»، ارسال شده است.
اگرچه بعضی از اخبار حکایت از بازپسگیری این مبلغ توسط نهاد ریاستجمهوری دارد سه روز پیش بود که روزنامه جمهوریاسلامی از کمک 16میلیاردی دولت سابق به دانشگاه خود خبر داد. کمکی که براساس ادعای منابع آگاه درست در روزی صورت گرفت که حسن روحانی برای مراسم تحلیف در صحن علنی مجلس حضور داشت و محمود احمدینژاد غایب جمع بود.
براساس اخبار منتشره زمانی که همه سرگرم مراسم تحلیف بودند، دولت یک فقره چک به مبلغ 160میلیارد ریال از ذیحسابی نهاد ریاستجمهوری که دیگر برای او نبود به حساب کوتاهمدت بانک ملت به شماره 4701686495 به نام دانشگاه غیردولتی، غیرانتفاعی جامع بینالمللی ایرانیان (یعنی همان حسابی که شماره آن برای اطلاع عمومی منتشر شد) واریز کرد.
قول بقایی برای بازگرداندن 16میلیارد تومان
انتقال این وجه و در دستور کار قرار گرفتن پیگیری این مبلغ در سرپرستی دیوان محاسبات در حالی است که حال بقایی میگوید این مبلغ تنها قرض بوده وقول میدهد که بهزودی به دولت بازگردانده شود.
آنطور که سایت «الف» گزارش داده بعد از مشخص شدن جابهجایی این مبلغ در تاریخ 12 مرداد دیوان محاسبات مامور بررسی این موضوع میشود. ماموریتی که با احضار سه نفر از کارشناسان مالی نهاد ریاستجمهوری سرانجام تحقیق را به آنجا میرساند که این مبلغ 160میلیارد ریالی با دستور احمدینژادو بقایی از حساب ریاستجمهوری خارج و به حساب دانشگاه ریخته شده است.
بعد از روشن شدن موضوع بود که حمید رضا بقایی با اطلاع از پیگیریهای دیوان با کارشناسان تماس گرفته و عنوان میکند که 16میلیارد تومان تنها یک قرض بوده و بهزودی به حساب ریاستجمهوری بازگردانده میشود.
وعده بقایی برای بازگرداندن مبلغ برداشته شده در حالی است که تاکنون این مبلغ به حساب ریاستجمهوری بازنگشته است. پس از آنکه محمود احمدینژاد رسما خبر تاسیس یک دانشگاه و گرفتن مجوز آن را از شورایعالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد، رییس دولت دهم با اعلام یک شماره حساب در برنامه گفتوگوی ویژه خطاب به مردم گفت راهاندازی دانشگاه خرج دارد و از مردم خواست به شماره حساب اعلامشده پول واریز کنند.
در هفته گذشته احمدینژاد، شمسالدین حسینی وزیر اقتصاد، حمید بقایی سرپرست نهاد ریاستجمهوری و بهروز مرادی معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی در دولتش را به ترتیب به ریاست مجمع اقتصادی و مالی، معاونت پشتیبانی و معاونت طرح و برنامه دانشگاه منصوب کرد. همچنین در احکام صادرشده، محمدرضا شمس اردکانی، سرپرست دانشگاه «طب سنتی ایران» نیز به عنوان رییس مجتمع علوم پزشکی دانشگاه ایرانیان منصوب شد.
محمود احمدینژاد روز شنبه جاری در احکام جداگانهای عبدالرضا شیخالاسلامی را به عنوان رییس مجتمع فنی و مهندسی و همچنین وحید حدادیاصل را به عنوان معاون آموزشی دانشگاه بینالمللی ایرانیان منصوب کرد.
انتقال هدایای ریاستجمهوری پیش از تنفیذ
برداشت پول از حساب نهاد ریاستجمهوری که سرگرم برگزاری مراسم تحلیف بود، برای کمک به دانشگاه غیردولتی، غیرانتفاعی جامع بینالمللی ایرانیان در حالی اتفاق افتاد که پیش از این نیز یک مقام آگاه در نهاد ریاستجمهوری از خروج هدایای رییسجمهوری از ساختمان سعدآباد خبر داده بود.
سه هفته پیش بعضی وبسایتها و رسانهها، با انتشار خبری اعلام کردند که هدایای خارجی روسای جمهوری و مقامات عالی کشور - که در یادمان ریاستجمهوری و موزه هدایا در ساختمان 240 سعدآباد نگهداری میشود ، در ساعات پایانی جمعه شب (11 مرداد) چند ساعت پیش از آغاز مراسم تنفیذ ریاستجمهوری، با چندین دستگاه کامیون به مکانی منتقل شد.
حال بعد از سه هفته یک مقام آگاه در تشریح جزییات این اقدام گفت: «اوایل تیرماه امسال نامهای از سوی سیدحسین موسوی رییس دفتر رییسجمهوری به معاونش مهدی آشتیانی (معاون وقت تشریفات دفتر رییسجمهوری) - که مدیریت ساختمان موزه هدایا واقع در سعدآباد، بر عهده آن معاونت است- نوشت و در آن از عزم رییسجمهوری مبنی بر بستهبندی و فهرستبرداری هدایای دوران هشت ساله ریاستجمهوریاش خبر داد،
براساس دستور رییس دفتر رییسجمهوری کار بستهبندی هدایا اوایل تابستان آغاز شد.» وی افزود: «سرانجام در نیمه شب جمعه یازدهم مرداد از ساعت 11 شب تا دو و 30 دقیقه بامداد شنبه دوازدهم مرداد 2283 قلم هدیه رییسجمهوری که همگی دارای برچسب اموال نهاد ریاستجمهوری بود و اطلاعات آن در سیستم اموال موزه هدایا ثبت و ضبط شده است، در چهار کامیون جاسازی و با پنج ماشین زرهی اسکورت شد و به ساختمان لادن در میدان ونک منتقل شد. پیش از خروج این هدایا از سعدآباد، علیرضا نجاتی معاون اداره کل تشریفات دفتر رییسجمهوری ذیل فهرست 2283 هدیه، رسیدی را امضا کرده و نوشته؛ خروج هدایا و انتقال اموال نهاد ریاستجمهوری با دستور تشریفات ریاستجمهوری بوده است.»
احمدینژاد در ساختمان لادن
این مقام آگاه تصریح کرد: «آنچه در این میان اهمیت دارد این است که از سوی بعضی افراد به کارکنان موزه هدایا از طرف مسئولان دفتر رییسجمهوری سابق دستور داده شده تا همه اطلاعات مربوط به هدایا شامل پروندهها، فهرست و عکس هدایا منهدم شود و از بین برود.
وی در ادامه ادعا کرد: متاسفانه هفته گذشته بازماندگان تیم رییسجمهوری سابق در تشریفات ریاستجمهوری پروندهها و اسناد مربوط به هدایای ریاستجمهوری را از محل موزه خارج کردهاند تا در دسترس نباشد.
وی ادامه داد: محلی که برای استقرار هدایای احمدینژاد در نظر گرفته شده ساختمان هفت طبقه «لادن» است که متاسفانه هدایا بدون حضور و نظارت کارشناسان موزهداری و اسناد ملی، با عجله، بدون رعایت استانداردها و به صورت فلهای در طبقات این ساختمان جا داده شده که متاسفانه بعضی از هدایا دچار آسیب شده است.
همچنین از لحظه انتقال هدایا به ساختمان لادن، هر شب شیفت حفاظتی (توسط تیم نیروهای «ستاد راهیان نور» که طی چند سال گذشته در سعدآباد و تشریفات ریاستجمهوری مستقر بوده اند) برقرار شده است.
این در حالی است که ساختمان لادن کاربری اداری دارد و متاسفانه فاقد مخازن نگهداری هدایا و تجهیزات امنیتی و حفاظتی مورد نیاز موزههاست. براساس مصوبه دولت احمدینژاد، دفتر رییسجمهوری دورههای نهم و دهم در ساختمانی معروف به لادن در حوالی میدان ونک تهران، تشکیل و تجهیز شده است.
این مقام آگاه به جزییات دیگری اشاره کرد و گفت: در دورهای که اسفندیار رحیم مشایی رییس دفتر رییسجمهوری بود در اقدامی سلیقهای، سازمان اسناد و کتابخانه ملی را از مسئولیت موزه هدایای ریاستجمهوری سیدمحمد خاتمی خلع ید کرد و عملا مدیریت موزه هدایای رییسجمهوری به معاونت تشریفات دفتر رییسجمهوری واگذار شد.
وی با ابراز خشنودی به دلیل انتصاب مبینی در سمت سرپرست معاونت تشریفات دفتر رییسجمهوری تاکید کرد: از رییس دفتر رییسجمهوری و سرپرست جدید معاونت تشریفات ریاستجمهوری انتظار میرود تا بدون فوت وقت بررسیهای جامع درباره خروج غیرقانونی هدایای رییسجمهوری و احتمال سرقت یا مفقود شدن تعدادی از هدایای ارزشمند دوره ریاستجمهوری سیدمحمد خاتمی در سالهای اخیر را انجام دهند و به تصمیمات سلیقهای و غیرقانونی گذشته پایان داده و تصمیم قانونی و منطقی را در این زمینه اتخاذ کنند.