حسين توكلي در گفتوگو با ايسنا، گفت: آزمون دكتري 91 با رقابت 178 هزار و 424 داوطلب در دو نوبت صبح و بعد از ظهر روز جمعه 25 فروردين ماه به صورت همزمان در 39 شهرستان و 9 حوزه امتحاني برگزار ميشود.
وي با اشاره به مهلت دريافت كارت ورود به جلسه آزمون دكتري، گفت: با توجه به اينكه داوطلبان تا ساعت 24 امروز پنجشنبه مهلت دارند نسبت به تهيه پرينت كارت آزمون اقدام كنند، به داوطلبان توصيه ميشود اگر تا كنون براي دريافت كارت اقدام نكردهاند، حتي الامكان تا پايان امروز به سايت سازمان سنجش مراجعه كنند تا پس از كنترل كارت ورود به جلسه و در صورت لزوم فرصت براي مراجعه به حوزههاي رفع نقص داشته باشند.
توكلي با بيان اينكه داوطلبان حتي الامكان امروز حوزه امتحاني خود را شناسايي كنند اظهار كرد: در اين صورت داوطلبان براي حضور در حوزه امتحاني در زمان آزمون با مشكلي مواجه نميشوند.
وي خاطر نشان كرد: سوالات به صورتي تستي چهار گزينهايست و كليه مشخصات داوطلبان بر روي دفترچههاي آزمون درج شده است.
اين مسئول در سازمان سنجش با بيان اينكه دفترچههاي آزمون داراي تنوع (A,B,C,Dو ياE,F) است، اظهار كرد: دفترچه اختصاصي آزمون همراه با پاسخنامه در بسته پلاستيكي بسته بندي شده است كه با دستگاه حرارتي آن بسته پلمپ شده است.
وي افزود: در بعد از ظهر روز جمعه آزمون عمومي برگزار ميشود كه داراي دو دفترچه زبان انگليسي و استعداد تحصيلي است كه پاسخنامه سوالات عمومي همراه با دفترچه زبان در يك بسته در اختيار داوطلب قرار داده ميشود.
توكلي با بيان اينكه از داوطلب بايد دو كارت ورود به جلسه آزمون براي هر دو نوبت به همراه داشته باشد خاطر نشان كرد: براي ورود به جلسه آزمون به همراه داشتن اصل كارت ملي و يا شناسنامه عكسدار الزامي است.
وي با بيان اينكه در ابتداي جلسه فرم نظرخواهي به داوطلبان داده مي شود، خاطر نشان كرد: پاسخ دادن و عدم پاسخگويي به سوالات اين فرم تاثير مثبت و منفي در گزينش داوطلبان ندارد ولي از داوطلبان تقاضا ميشود براي برگزار شدن هرچه بهتر آزمون به سوالات اين فرم پاسخ دهند.
مشاور عالي سازمان سنجش در خصوص سطح سختي و آساني سوالات گفت: با توجه به پيش بينيهاي انجام شده سوالات عناوين دروس اختصاصي براي هر كد رشته امتحاني اعلام شده است.
وي با تاكيد بر اينكه سطح سوالات در حد دانش و تجربيات فارغ التحصيلان دوره كارشناسي و كارشناسي ارشد مطابق با برنامههاي مصوب شوراي عالي برنامه ريزي است، خاطر نشان كرد: سوالات استعداد تحصيلي در زمينه شناخت استعدادهاي افراد در رشتههايي كه انتخاب كردهاند مي باشند و سوالات استانداردي طراحي شده است.
توكلي در توصيه به داوطلبان گفت: جاي هيچ گونه نگراني براي داوطلبان وجود ندارد و آنهايي كه برنامه خوبي براي آماده سازي خود براي شركت در آزمون داشتهاند مطمئنا نتيجه زحمات خود را خواهند ديد.
وي با بيان اينكه معدلهاي مندرج در كارت شركت در آزمون داوطلبان بر اساس اطلاعاتي كه توسط داوطلب به هنگام ثبت نام اينترنتي ارائه شده، درج شده است، اظهار كرد: چنانچه داوطلبي در زمان ثبت نام براي شركت در آزمون موفق نشده است كه معدل مقطع كارشناسي ارشد خود را بنا به دلايلي ثبت كند، در اين مرحله ميتواند با ورود به مرحله ويرايش نسبت به اصلاح معدل واقعي خود اقدام كند
. وي افزود: در غير اين صورت قبولي آن دسته از داوطلباني كه در رديف پذيرفته شدگان نهايي قرار گرفته شده باشند لغو ميشود و مسئوليت هر گونه تبعات بعدي به عهده خود داوطلب ميباشد.
توكلي در توصيه به داوطلبان آزمون دكتري، با بيان اينكه داوطلبان بايد از آوردن وسايل اضافي شامل كيف دستي، كتاب، جزوه، هرگونه نت و يادداشت، پيجر، ماشين حساب، تلفن همراه (حتي خاموش) و ... به جلسه امتحان خودداري كنند، تصريح كرد: به داوطلبان اكيدا توصيه ميشود حتي از نت برداري و يادداشت كردن جواب پاسخها براي اطلاع خود جدا پرهيز كنند.
وي افزود: همچنين رد و بدل كردن هر وسيله از قبيل لوازم التحرير و ... در جلسه آزمون و همچنين خارج كردن اوراق امتحاني از قبيل كارت شركت در آزمون، دفترچه سوال و پاسخنامه از جلسه امتحان به عنوان تخلف تلقي و با فرد متخلف برابر قانون رسيدگي به تخلفات و جرائم در آزمونهاي سراسري رفتار ميشود، همچنين از آنجايي كه محلي براي نگهداري وسايل اضافي در حوزههاي امتحاني پيش بيني نميشود، از داوطلبان تقاضا ميشود كه به هيچ وجه اين قبيل وسايل اضافي را همراه خود به محل حوزه امتحاني نياورند.