مخالفان كدخدایی پاسخ قانع‌كننده‌‌ نداشتند

رییس فراكسیون اصول‌گرایان مجلس شورای اسلامی به پرسشی كه از نمایندگان مخالف كدخدایی كرده بود، اشاره و تصریح كرد: آنها در پاسخ به این سؤال كه چرا به كدخدایی رای ندادند، پاسخ قانع كننده‌ای نداشتند.

به گزارش نما به نقل از تسنیم، غلامعلی حداد عادل رئیس فراکسیون اصول‌گرایان مجلس شورای اسلامی، صبح امروز در مراسم نکوداشت عباسعلی کدخدایی سخنگوی سابق شورای نگهبان با بیان "کدخدایی از دوستانی است که از ده سال پیش توفیق آشنایی و همکاری بیشتر را با وی پیدا کرد‌ه‌ام"، گفت: باید دو مقدمه بگویم تا معلوم شود چرا ما باید قدردان کدخدایی باشیم.

وی اولین موضوع را اهمیت علم حقوق دانست و اظهار داشت: هر حکومتی که حقوقدان‌های بزرگی داشته باشد، قوت بیشتری دارد. اگر ما تاریخ سیاسی جهان معاصر را بررسی کنیم، رهبران و بزرگان حکومت‌های موفق، حقوقدان‌های بزرگی مثل گاندی بودند.

رئیس فراکسیون اصول‌گرایان حقوق را بیان مناسبات سیاسی و اجتماعی خواند و افزود: حکومت عهده‌دار مناسبات سیاسی ــ اجتماعی است و حقوق زبان حکومت کردن است.

حداد عادل با اشاره به ارائه حاصل مشورت‌ها در مجمع تشخیص مصلحت، مجلس و بسیاری نهادهای دیگر به زبان حقوقی اظهار داشت: همان‌طور که در علم فیزیک قوانین به‌زبان ریاضی است، در مسائل سیاسی نیز قوانین باید به‌زبان حقوق باشد.

وی یکی از ضعف‌ها و مشکلات نظام انقلاب اسلامی را کمبود حقوقدان معتقد و انقلابی دانست و گفت: نسلهای قبلی ما تصورشان از علم حقوق این بوده که حقوقدانان به دعواهای بین اشخاص توجه می‌کردند و نقش آن را در سیاست بین المللی و دفاع از کشور در عرصه جهانی کمتر ارزیابی می‌کردند.

این نماینده مجلس ادامه داد: این وضعیت و اینکه متدینین نمی‌خواستند دلال مظلمه در زمان طاغوت شود، سبب شد اقبال به علم حقوق کمتر شود.

حداد عادل با بیان "اگر اهمیت علم حقوق و عدم اقبال متدینین را کنار هم بگذاریم، معلوم می‌شود که چه میزان این عزیزان «عزیز الوجود» هستند" اظهار داشت: یکی از این افراد آقای کدخدایی است که ما ایشان را در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی در شورا آزموده‌ایم و ‌آزمایش بزرگ وی در خدمت آیت‌الله جنتی در فتنه 88 بود.

وی به انتخابات سال 88 و حوادث پس از آن اشاره کرد و گفت: من در آن زمان عضو هیئت شش‌نفره شورا بودم که بعد از تمدید مهلت به‌موافقت مقام معظم رهبری صورت گرفت. من رابط بین شورای نگهبان و معترضان بودم. قرار بود ما ببینیم آنها چه می‌خواهند و آن را به شورا ارائه کنیم و نتیجه نیز به ملت اعلام شود.

رئیس فراکسیون اصول‌گرایان با بیان "من در آن زمان با آقای کدخدایی از نزدیک برخورد داشتم و موضع گیری ایشان و اعتماد آیت‌الله جنتی به وی را دیدم"، تصریح کرد: تصویری که از ‌آقای کدخدایی در ذهن بنده نقش بسته یک حقوقدان انقلابی و اصول‌گرایی است که نزد شیخ و پیر اصول‌گرایان حضرت آیت‌الله جنتی خدمت کرده است.

حداد عادل در ادامه به عدم رأی مجلس به کدخدایی اشاره کرد و گفت: آنچه در دو ماه اخیر باعث تأسف ما شد، این بود که کدخدایی بی‌هیچ جرمی در مجلس اصول‌گرایان رأی نیاورد، این از شگفتی‌های مجلس بود که ایشان بدون اینکه از اصول‌گرایی تخطی کرده باشد، رأی نیاورد.

وی به پشتیبانی فراکسیون اصول‌گرایان از کدخدایی به پرسشی که از نمایندگان مخالف کدخدایی کرده بود، اشاره و تصریح کرد: آنها در پاسخ به این سؤال که چرا به کدخدایی رأی ندادند، پاسخ قانع کننده‌ای نداشتند. این موضوع در اذهان باید مثل خیلی پرونده‌های دیگر که در وقت مناسب گشوده و بررسی می‌شود، باقی بماند.

حداد عادل با بیان "پیش از من آیت‌الله جنتی با زبان خودشان درددل کردند و من نباید بر آن چیزی بیفزایم"، اظهار داشت: خوشحال بودیم که یک نیروی صادق و امین در خدمت شورای نگهبان و نظام است و اکنون نیز خوشحالیم که کدخدایی همکاری‌اش را با شورای نگهبان قطع نکرده، ولی از اینکه هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین مجلس از خدمات وی محروم شده، متأسفیم.

وی با ابراز امیدواری از تداوم خیر و برکات کدخدایی در دانشگاه حقوق و شورا گفت: همه ما وظیفه داریم نام کدخدایی را در دل و جان به‌عنوان پیرو اهل صداقت و یک انقلابی ثبت کنیم و امیدوارم وی به خدماتش ادامه دهد.

رئیس فراکسیون اصول‌گرایان مجلس با بیان "حضار عموماً هم‌زبان هستند که از کدخدایی بخواهیم آیت‌الله جنتی را تنها نگذارند"، گفت: باید از زحمات آیت‌الله جنتی نیز تشکر کرد، اگرچه شأن ایشان اجل از سپاسگزاری بنده است.

۱۳۹۲/۶/۱۶

اخبار مرتبط