خطر از بیخ گوش تهرانی ها گذشت

خط لوله انتقال فرآورده های نفتی ری – كن بعد از گذشت ۲۰ سال به پایان رسیده است و امروز به بهره برداری می رسد

به گزارش نما، خط لوله‌ای که در حال حاضر فرآورده‌های نفتی تولید شده از پالایشگاه تهران را به انبار کن انتقال می‌دهد بعد از گذشت ۳۵ سال فرسوده شده و هر آن باید منتظر یک حادثه جبران‌ناپذیر در غرب پایتخت می‌بودیم.

از سوی دیگر این خط لوله‌ای که فرآورده‌های نفتی را از جنوب تهران به غرب منتقل می‌کند، به دلیل توسعه بافت شهرنشینی در بیشتر طول مسیر از نقاط مسکونی و مکان‌های پرتردد عبور می کرد که به علت خوردگی در این خط لوله قدیمی امکان نشت بنزین از آن جود دارد. به همین دلیل عبور این خط از پرترددترین نقاط پایتخت دارای خطرات جدی بود و هر آن احتمال انفجار درپایتخت وجود داشت.

این امر ضمن افزایش خطرات احتمالی برای شهروندان تهرانی، امکان تعویض و بازبینی خط را برای کارشناسان وزارت نفت نیز با محدودیت مواجه کرده بود.

برهمین اساس شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در سال ۱۳۷۲ تصمیم گرفت برای جلوگیری از بروز هرگونه حادثه‌ای این خط لوله فرسوده را تعویض کند. این بار خط لوله جدید ری - کن به جای عبور از مناطق مسکونی از کمربندی ها و فضای سبز عبور می‌کرد. خط لوله جدید از اتوبان آزادگان وارد اتوبان تهران - کرج و از رودخانه کن وارد ضلع شرقی استادیوم آزادی شده و پس از گذر از پل همت، وارد اتوبان شهید باکری می‌شود و از آن جا تا انبار کن ادامه می یابد.

در واقع حدود ۱۴.۵ کیلومتر از این خط ۵۰ کیلومتری خط لوله جدید ری - کن از مناطق مختلف شهرداری شهر تهران می گذرد. سهم منطقه ۲۱ شهرداری از این رقم ۳ هزار و ۷۰۰ متر، منطقه ۲۲، ۵ هزار و ۵۰۰ متر و منطقه ۵، حدود ۵ هزار و ۲۰۰ متر است.

با وجود این که اجرای این طرح تنها دو سال نیاز داشت اما با گذشت ۲۰ سال به دلیل صادر نشدن مجوزهای لازم توسط شهرداری های مناطق تهران، بالاخره این خط لوله حیاتی تکمیل شده است و امروز این خط لوله برای انتقال انواع فرآورده نفتی نظیر بنزین، گازوئیل و نفت سفید به بهره برداری می رسد.

افزایش ظرفیت انتقال فرآورده از دیگر اهداف اجرای این پرو‍ژه اعلام شده است به طوری که ظرفیت خط جدید انتقال ۸۰ هزار بشکه در روز است در حالی که خط لوله ۱۲ اینچ قدیمی توان انتقال ۶۰ هزار بشکه فرآورده در روز را داشت.

حجم سرمایه گذاری این طرح حدود ۳۰۰ میلیارد ریال اعلام شده است و این خط فرآورده هایی مانند بنزین، گازوئیل و نفت سفید تمام جایگاه های عرضه فرآورده های نفتی رادر شعاع ۲۴ کیلومتری انبار کن را تامین می کند.

با بهره برداری از خط لوله ری – کن حداقل از تردد ۳۵۰ نفتکش از پایانه نفتی ری تا جایگاه های توزیع فرآورده جلوگیری می شود که این امر نقشی بارز در کاهش آلودگی هوا، ترافیک و حوادث ایفا خواهد کرد.

فاز نخست این پروژه از سال ۱۳۷۲ آغاز شده بود و بعد از اجرای ۳۵ کیلومتر خط لوله در آن زمان، فاز دوم به منظور احداث ۱۵ کیلومتر باقی مانده از اواخر مهر ماه سال ۸۹ آغاز شد که بعد از سه سال اکنون این خط لوله به طور کامل آماده بهره برداری شده است.

۱۳۹۲/۶/۱۷

اخبار مرتبط