چهارمین فرستاده واشنگتن در تهران

برخی ناظران می گویند فرستاده ویژه نخست وزیر ژاپن به تهران كه روز شنبه وارد كشور شده، احتمالا چهارمین واسطه میان تیم سیاست خارجی حسن روحانی و دولت امریكاست.

به گزارش نما، برخی ناظران می گویند فرستاده ویژهخست وزیر ژاپن به تهران که روز شنبه وارد کشور شده، احتمالا چهارمین واسطه میان تیم سیاست خارجی حسن روحانی و دولت امریکاست.

ماساهیکو کومورا که نماینده پارلمان ژاپن و در عین حال یکی از نزدیکان نخست وزیر و دستگاه اطلاعاتی این کشور است، روز شنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۲ وارد تهران شده است.

وی در این مدت با حسن روحانی رییس جمهور، علی لاریجانی رییس مجلس، محمد جواد ظریف وزیر خارجه و اکبر هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کرده است.

دولت ژاپن یکی از متحدان اصلی امریکا و شریک آن کشور در مسائل امنیتی و استراتژیک محسوب می شود و از سوی دیگر روابطی سنتا آرام و حسنه با ایران دارد.

برخی ناظران می گویند کومرا، پس از سلطان قابوس، جفری فلتمن و مدیر کل خاورمیانه وزارت خارجه سوییس، چهارمین فرد نزدیک به امریکا و دارای ارتباط مستقیم با محافل امریکایی است که وارد تهران شده است.

مقام های سیاست خارجی دولت آقای روحانی از جمله جواد ظریف علنا این موضوع را تایید کرده اند که ممکن است برخی از کسانی که به ایران می آیند حاوی پیام هایی از سوی امریکا باشند یا بخواهند نتیجه گفت وگوها و تعاملات خود با امریکا را به ایران منتقل کنند.

وی در عین حال اضافه کرده است که دیپلماسی جنبه های پنهانی هم دارد که نباید در رسانه از آن سخن گفت.

کارشناسان عقیده دارند اگر این نکته را هم که باراک اوباما نامه ای به حسن روحانی نوشته در نظر داشته باشیم، تعاملات دولت روحانی و امریکا با شیب تندی در حال رشد است.

هنوز اطلاع دقیقی در دست نیست که در این تعاملات چه پیام هایی مبادله می شودولی اگر اظهارات مقام های دولت آقای روحانی در این تعاملات شبیه همان چیزهایی باشد که در محیط آشکار می گویند آن وقت باید نگران شکل گرفتن اشتباهات محاسباتی جدی در ذهن امریکایی ها بود.

می توان حدس زد که اکنون مسئله سوریه در صدر این پیام رسانی های متقابل قرار دارد اما مسئله اصیلی تر برای امریکا که احتمالا در این مذاکرات درباره آن لابی می شود رویکرد تیم جدید هسته ای در مذاکرات آینده است.

امریکایی ها اکنون می خواهند بدانند که تیم جدید هسته ای دقیقا با چه رویکردی وارد دور جدید مذاکرات می شود و همچنین می خواهند بدانند که مسئله سوریه بر این موضوع چه تاثیری خواهد گذاشت.

مهم تر از این امریکایی ها می خواهند بدانند وقتی کار از حرف فراتر می رود و نوبت اقدام می رسد، دولت روحانی آماده چه کارهایی است؟

به عقیده برخی ناظران برای امریکا مهم است که قبل از اولین مواجهه با حسن روحانی در نشست آتی سازمان ملل در نیویورک، درکی روشن از راهبرد دولت روحانی داشته باشد و به همین دلیل ارسال واسطه ها به تهران رونق گرفته است.

۱۳۹۲/۶/۱۹

اخبار مرتبط