به گزارش نما، اکرم پورشمس در گفتوگو با فارس، خاطرنشان کرد: سوزش سر دل، ترش کردن و حالت تهوع در طی روز از نشانههای بیماری رفلاکس است که میتواند ناشی از شل شدن دریچه معده و بازگشت غذا به مری باشد.
وی با بیان اینکه طی دهه اخیر به دلیل تغییر سبک زندگی، شرایط آب و هوایی و تغذیه این بیماری شایع شده، افزود: استرس هم در تشدید این عارضه بسیار مؤثر است و افراد در شغلهای پر استرس بیشتر دچار این عارضه میشوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بر این نکته تأکید کرد که غذاهای پرچرب مانند سس مایونز، کره، خامه و شیر پرچرب میتواند رفلاکس معده را تشدید کند بنابراین بهتر است افراد دچار این ناراحتی از خوردن غذاهای تند و محرک مانند فلفل، سسهای تند و مواد حاوی کافئین مانند قهوه، کاکائو، نسکافه و چای بپرهیزند.
پورشمس گفت: همچنین تمام نوشابههای موجود در بازار حاوی کافئین هستند که خود عاملی در تشدید رفلاکس محسوب میشود.
به گفته این فوق تخصص گوارش و کبد ترکیبات حاوی نیترات مانند سوسیس، کالباس و همبرگر از مهمترین عوامل ایجاد رفلاکس محسوب میشوند.
عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: شرکتهای غذایی برای آنکه غذا ماندگاری طولانیتری داشته و کپک نزند به آن نیترات اضافه میکند، غافل از اینکه نیترات در اتاقهای جراحی برای شل کردن عضلات بیمار استفاده میشود که همان اثر را روی دریچه معده داشته و دریچه را شل میکند.
وی همچنین توصیه کرد تا نیم ساعت قبل از مصرف غذا و یک ساعت پس از غذا از مصرف هرگونه مایعات بهویژه نوشابه بپرهیزند چرا که خود عاملی برای ایجاد نفخ و رفلاکس است.