ابهام در اظهارات مسوولان قبلي

ذخایر كالاهای اساسی تا چند روز دیگر جوابگوست؟

پیش از پایان دولت دهم معاونان وزیر صنعت، معدن و تجارت بارها اعلام كردند كه ذخیره كالاهای اساسی تا شش ماه آینده جوابگو‌ است. این در حالی‌است كه درست در همان زمان خبرهایی حاكی از انباشت كالاهای اساسی در گمرك و معطل ماندن آنها روی كشتی به دلیل عدم تامین ارز این كالاها شنیده‌ می‌شد. روز گذشته نیز فرمانده ناجا با اعلام این‌كه دسترسی ناجا به اطلاعات زیاد است اعلام كرد كه ذخیره‌سازی كالا تا 15 روز جوابگو است نه شش ماه!

به گزارش نما به نقل از ایسنا، سردار احمدی‌مقدم، فرمانده ناجا دیروز اعلام کرد که برخلاف اظهارات مدیران دولت دهم مبنی بر ذخیره‌سازی کالاهای اساسی تا شش ماه گزارش‌ها حاکی از این است که برخی اقلام تنها 15 روز و برخی فقط برای دو ماه ذخیره شده‌اند.

به گفته‌ی وی، مسوولان قبلی عنوان کردند که تا شش ماه مشکلی درباره‌ی ذخایر مواد غذایی نخواهد بود، اما گزارش‌های رسیده به ما حاکی از آن است که برخی مواد و اقلام در گمرک روی کشتی مانده و وارد‌کننده با توجه به نوسانات بازار ترجیح می‌دهد این کالاها را وارد نکند.

از سوی دیگر مدیرکل تامین و توزیع کالای وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده که ذخیره‌سازی برخی کالاها تا سه ماه جوابگو بوده است.

البته این ادعاها زمانی مطرح شده است که تنها چهار روز از تودیع معاون بازرگانی داخلی این وزارتخانه می‌گذرد.

آمار گمرک نیز در مورد واردات کالاهای اساسی حاکی از آن است که گفته‌های فرمانده ناجا به واقعیت نزدیک‌تر است، زیرا از ابتدای سال جاری تاکنون همواره مشکلات عدم تامین ارز کالاهای اساسی و عدم پرداخت مابه‌التفاوت آن با ارز مبادله‌ای وجود داشته و از سوی بانک مرکزی به کرات اعلام شد که ترخیص کالاهای اساسی در گمرک با مشکل مواجه است. همان‌طور که طی چند ماه اخیر نیز از سوی معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام اعلام شد که چهار کشتی حامل نهادهای دامی چندین ماه است که بلاتکلیف در کشتی در بندر امام خمینی (ره) معطل مانده است.

براساس آمارهای ارائه‌شده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز میزان واردات گندم در سال گذشته 6682 هزار تن با ارزش 2574 میلیون دلار، دانه ذرت دامی 4905 هزار تن با ارزش 1801 میلیون دلار، کنجاله سویا 2375 هزار تن با ارزش 1532 میلیون دلار، 1289 هزار تن برنج با ارزش 1309 میلیون دلار، 500 هزار تن روغن خام سویا با ارزش 653 میلیون دلار بوده است.

هم چنین براساس آمار اعلام شده از سوی گمرک میزان واردات برنج در پنج ماهه‌ی سال جاری 939هزار تن، میزان واردات کنجاله یک میلیون و 34 هزار تن، میزان واردات دانه ذرت دامی یک میلیون و 231 هزار تن و میزان واردات گندم یک میلیون تن بوده است.

حسن رادمرد، معاون بازرگانی داخلی وقت وزارت صنعت و تجارت در تیر ماه سال جاری اعلام کرده‌ بود که تمامی کالاهای اساسی مورد نیاز تا شش ماه آینده با ارز 1226 تومانی وارد و ذخیره سازی آن‌ها تکمیل شده است.

وی در پاسخ به این سوال که ذخایر کالاهای استراتژیک با چه ارزی انجام شده است، اظهار کرده بود که ذخایر استراتژیک کشور تماما با ارز 1226 تومانی تکمیل شده است.

وی ادامه داده بود که این ذخیره‌سازی‌ها توسط بخش دولتی انجام شده و بخش خصوصی که پس از وارد کردن کالاهای اساسی آن‌ها را به دولت تحویل داده است هم از ارز 1226 تومانی استفاده کرده‌اند.

رادمرد تاکید کرده بود این ذخایر برای شش ماه آینده است و پس از آن تصمیم گیری می‌شود که کالاهای اساسی با چه ارزی وارد شود.

این در حالی بود که از سوی رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران اعلام شده که دولت ارز مرجعی به بخش خصوصی برای واردات کالاهای اساسی اختصاص نداده است.

۱۳۹۲/۶/۲۵

اخبار مرتبط