به گزارش نما، دیلی استار نوشت: نماینده جدید ایران در آژانس هسته ای سازمان ملل با اشاره به برخورد نرمتر ايران تحت ریاست جمهوری حسن روحانی گفت، ایران آماده است برای یافتن راههایی برای فائق آمدن بر مسایل موجود یكبار و برای همیشه با آژانس هستهای همكاری كند.
اما رضا نجفی در اولین حضور خود در جلسه آژانس بین المللی انرژی هستهای همچنین موضع ایران را تكرار كرد و بر حق ایران برای داشتن برنامه انرژی هستهای صلحآمیز تاكید ورزید.
آژانس هستهای جدای از تلاشهای ده ساله قدرتهای بزرگ برای حل مناقشهای كه میتواند ماشه جنگ خاورمیانه را بكشد، از سال 2012 با ایران دو دوره مذاكرات برگزار كرده است.
تاكنون مذاكرات نتیجهای نداشته است اما كشورهای غربی قرار است 27 سپتامبر در وین دیدار كنند تا تغییر رویه ایران را پس از دوران احمدینژاد و تحت ریاستجمهوری حسن روحانی بیازمایند.
اسرائیل كه تنها رژیم دارای سلاح هستهای در خاورمیانه است نسبت به هرگونه تغییر در سیاست ایران در دوران روحانی بدبین است.
ایهود آزولی نماینده اسرائیل به آژانس گفت: "ایران آژانس و همه جامعه جهانی را در دوری باطل میچرخاند."
حسن روحانی نجفی را به عنوان نماینده جدید ایران در آژانس منصوب كرده كه نشان از اراده تهران برای حل مسئله هستهای دارد.
نجفی که دیپلمات آرامی و متخصص خلع سلاح گفت: "ما امیدوار هستیم از نزدیك با یوکیو آمانو و گروه او در روزهای آینده كار كنیم."
او در پاسخ به سئوالی در مورد خوشبینی در رسیدن به یك توافق در وین گفت: "ما با هم مینشینیم، مستقیم و صادقانه در مورد اختلافات حرف میزنیم. امیدواریم بتوانیم این اختلافات را حل كنیم."
دیپلماتهای غربی از لحن آشتیجویانه او استقبال كردند اما هشدار دادند كه جامعه بینالمللی باید صبر كند و تغییر رویه تهران را پس از انتخاب روحانی مشاهده كند.
آنها گفتند سخنان نجفی نسبت به مقام پیشین او، علی اصغر سلطانیه، كه معمولا از جلسه آژانس برای حمله به دشمنان غربی تهران و آژانس هستهای استفاده میكرد واقعگرایانهتر بود.
ایران میگوید تنها برای مقاصد صلحآمیز به غنیسازی اورانیوم میپردازد و هرگونه تلاش برای ساخت سلاح هستهای را رد میكند.
روحانی كه وعده شفافیت بیشتر و تهاجم كمتر در مذاكرات با آژانس و قدرتهای بزرگ را داده این هفته گفت زمان برای حل مناقشه هستهای ایران با غرب محدود است.
وی گفت در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورك در همین ماه، با وزرای خارجه پنج بعلاوه یک– روسیه، چین، فرانسه، انگلیس، آمریكا و آلمان – دیدار خواهد كرد.
یكی از مشاوران ارشد ولادمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت، مسكو امیدوار است مذاكرات جدید با ایران و شش قدرت بسیار زود برگزار شود و هر دو طرف باید انعطاف بیشتری داشته باشند.
روسیه نسبت به كشورهای غربی رابطه گرمتری با ایران دارد.
یوری یوشاكوف گفت: "مهم است كه ایران انعطاف و آمادگی لازم را برای دیدار با جامعه بین المللی نشان دهد. شش كشور نيز در عوض باید برخورد خلاقانهای نشان دهند و برای پاسخ مناسب به اقدامات مثبتی كه از ایران انتظار داریم آماده باشند."
تیک