به گزارش نما، روزنامه شرق نوشت:
«وزیر نفت به بنده وعده داده است که تا پایان سال روزانه 30میلیونمترمکعب بر تولید گاز از پارسجنوبی و دیگر نقاط اضافه شود که قدم بسیار مهمی است. ظرفیت و تولید نفت ما پایین آمده و تصمیم دولت در اینباره این است که در کوتاهمدت تلاش کند این تولید را به چهارمیلیونبشکه در روز برساند و در صادرات نفت هم تلاش میشود راهحلهایی پیدا شود زیرا ظرفیت و قدرت تولید برای کشور از نظر راهبردی و جایگاه کشور بسیار مهم است که اینها از برنامههای فوری است...»
برای ما که برنامههای دولت یازدهم را در عرصه انرژی رصد میکنیم و بهویژه پس از سفر مهم وزیر نفت به پارسجنوبی، بازتاب این سفر و گزارش آن به رییسجمهور را در این مصاحبه تلویزیونی به انتظار نشسته بودیم، آنچه که در بالا گفته شد چکیده آن چیزی بود که از سوی رییس دولت تدبیر و امید در اولین مصاحبه تلویزیونی خود که از قضا تفاوت چشمگیر شکلی و ماهوی با مصاحبههای سلف خود که پیش از این در همین برنامه تلویزیونی حاضر میشد داشت، بهعنوان برنامههای فوری دولت در عرصه انرژی بیان شد.
اولین مصاحبه تلویزیونی رییسجمهور اعتدالگرا که نظر و توجه طیف گستردهای از مخاطبان داخلی از سیاستورزان، مدیران اجرایی و فعالان اقتصادی گرفته تا عامه مردم و بسیاری از تحلیلگران را در خارج از کشور به خود جلب کرده بود، در فضایی بسیار متفاوتتر از گذشته و در شرایطی برگزار شد که فضای حاکم بر مصاحبه بیش از آنکه تریبونی برای «مونولوگ» و «ارشاد» رییسجمهور باشد، فضایی مملو از «صداقت»، «امید»، «دیالوگ» و «گفتوگو» داشت. سخنان رییسجمهور که به جای ادعای مدیریت جهان و ارایه نسخههای شفابخش برای حل بحرانهای گوناگون جهانی و ارایه نمودارهایی که نشاندهنده پیشیگرفتن کشور از بسیاری از ممالک صنعتی شرق و غرب باشد، پیرامون واقعیتهای اقتصادی کشور و برنامههای دولت بود.
سخنان رییسجمهور در حوزه انرژی به روشنی، از سفر اخیر وزیر نفت به پارسجنوبی و صحبتهای وی مبنی بر شرایط خاص وضعیت گاز کشور و اهمیت پارسجنوبی در خروج کشور از این وضعیت و ضرورت تمرکز فعالیتها روی فازهایی که در کوتاهمدت امکان تولید گاز از آنها و پیوستن به شبکه سراسری گاز کشور وجود دارد، متاثر بود. آن بخش از سخنان رییسجمهور درخصوص وضعیت انرژی کشور که ما بهعنوان فعالان این حوزه، خود را مخاطب آن میدانیم هنگامی که در کنار مولفههایی هم چون تدبیر هوشمندانه رهبری معظم، در نامگذاری سالجاری به «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» و برخاستن دولت تدبیر و امید از حماسه سیاسی و صراحت و شفافیت رییس دولت در سخنگفتن از وضعیت بخش انرژی و تاثیر و نقش آن در جایگاه بینالمللی و منطقهای کشور و اهمیت راهبردی آن در اقتصاد و در نهایت، قول وزیر نفت مبنی بر افزایش تولید گاز از پارسجنوبی و همچنین افزایش ظرفیت تولید نفت قرار میگیرد.
سخنان رییسجمهور در اولین مصاحبه تلویزیونی، درخصوص وضعیت انرژی و نقش مهم آن در جایگاه کشور، سفر وزیر نفت به پارسجنوبی و سفر دیگر ایشان به ترکمنستان، برنامه وزارت نفت در صادرات گاز به عمان، در راهبودن زمستان و لزوم ممانعت از افت گاز همچون موردی که در زمستان 86 اتفاق افتاد، همهوهمه مسوولیت خانواده پرافتخار صنعت نفت کشور را که همیشه در تاریخ این کشور نقش مهم و غیرقابل انکاری را بر عهده داشته و در برهههایی از تاریخ افتخاراتی چون ملیشدن صنعت نفت، اعتصابات نفتی در کوران مبارزه با رژیم فاسد پهلوی و بالاتر از همه رشادتهای آنها در هشتسال دفاع مقدس و تلاش در جهت جلوگیری از قطع صادرات نفت، با وجود قرارداشتن در زیر بمبارانهای روزانه را در کارنامه درخشان خود داشته، دوچندان کرده است.
واقعیت این است که خلق حماسه اقتصادی در توان خانواده پرافتخار نفت کشور است که نشان داده است با همه گستردگی و تنوع فکر و نظر و عقیده، هنگامی که پای حیثیت کشور و رفاه و آسایش مردم در میان باشد، به چیزی جز منافع ملی کشور نمیاندیشد. شرط خلق حماسه اقتصادی، رفاقت است؛ رفاقت خانواده صنعت نفت کشور با خود و با دولت و با مردم و شرط رفاقت، صداقت است؛ صداقت دولتی که از حماسه سیاسی برخاسته است. چیزی که در اولین مصاحبه تلویزیونی رییسجمهور بهعینه مشاهده شد و ناگفته پیداست که بهقول خواجهشیراز که فرمود: «حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت...»