به گزارش نما به نقل از ایسنا،دکتر علیاکبر پورفتحاله بر ضرورت توجه به اقتصاد انتقال خون تاکید کرد و گفت: متاسفانه ادبیات غلطی شکل گرفته است که بر اساس آن گفته میشود چون خون به شکل داوطلبانه و خیرخواهانه دریافت میشود، بنابراین باید به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار بگیرد.
وی ادامه داد: این در حالی است خون در هیچ کجای دنیا رایگان نیست و مراکز انتقال خون، هزینههای مربوط به فرآیندهای آماده سازی خون را دریافت میکنند.
رییس سازمان انتقال خون ضمن تاکید بر اینکه البته ما معتقدیم "خون کامل" باید برای مردم رایگان باشد گفت: اما باید هزینههای مربوط به فرآیندهای انتقال خون دریافت شود. زیرا هزینههای انتقال خون مرتبا در حال افزایش است.
پورفتحاله افزود: علاوه بر این انجام تستهای سنجش سلامت کیسههای خون، ملزومات و تجهیزات مصرفی تهیه فرآوردههای خونی هزینههای بسیار سنگینی به دنبال است. به همین خاطر در همه دنیا سازمانهای بیمهگر از این موضوع حمایت میکنند.
وی با اشاره به اینکه ارائه خدمات انتقال خون درسایر کشورها تعرفهگذاری شده و مورد حمایت بیمههاست، اظهار کرد: خون ماده ارزشمندی است و فرآیندهای انجام شده بر روی آن هزینه دارد.
رییس سازمان انتقال خون با بیان اینکه در ایران، هزینه تزریق خون را به هنگام ترخیص بیمار از بیمارستان از وی دریافت میکنند، گفت: تزریق خون نیز یک فرآیند است که هزینه آن به درستی دریافت میشود، اما جای این پرسش باقیست که چرا برای باقی فرآیندهای مربوط به تهیه خون نباید هزینهای دریافت شود و بیمهها از آن حمایت کنند؟
پورفتحاله افزود: اگر این اتفاق بیافتد، انتقال خون وارد عرصههای جدید شده و مسیرهای نوینی را طی خواهد کرد.