به گزارش نما به نقل از فارس، مجلس شورای اسلامی در بودجه سال جاری مجوز افزایش 38 درصدی قیمت حاملهای انرژی را در قالب اجرای فاز دوم هدفمندی به دولت داده است.
اگرچه دولت قبلی این میزان افزایش را برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها کافی نمیدانست و بر این اساس تاکید کرده بود که اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها را منتفی میداند اما افزایش قابل توجه مصرف انرژی در کشور در کنار کاهش درآمدهای نفتی ظاهرا دولت جدید را برای افزایش دادن قیمت بعضی حاملهای انرژی مجاب کرده است.
به گفته وزیر نیرو نمایندگان مجلس برای توسعه کاربرد انرژی های نو و توسعه شبکه برق در روستاها، تصویب کردند که به ازای هر کیلووات ساعت 30 ریال به قیمت برق افزوده شود و این افزایش در قبوض برق اعمال میشود.
خبرهای رسیده از وزارت نفت حاکی از آن است که میانگین قیمت گاز مصرفی بخشهای خانگی، تجاری و صنایع نیز گران شده است و قیمتهای جدید روی قبوض مرداد ماه و ماههای پس از آن اعمال خواهد شد.
بر این اساس قبوض مصرفی گاز که در حال توزیع است نسبت به سال گذشته به طور میانگین در مصرف تابستانی از 120 به 130 تومان در هر متر مکعب و میانگین قیمت گاز در مصارف زمستانی در هر متر مکعب از 70 به 80 تومان افزایش یافت.
یعنی به طور متوسط قبوضی که در شهریور ماه به دست مشترکان خانگی، صنعتی و تجاری میرسد به طور متوسط در هر متر مکعب 10 تومان در هر متر مکعب گرانتر محاسبه خواهد شد.
بر اساس این گزارش در حال حاضر شدت مصرف انرژی در ایران به دلیل قیمت ارزان و همچنین راندمان پایین صنایع و دیگر مصرفکنندگان انرژی، بسیار بالا و چند برابر متوسط کشورهای پیشرفته و حتی بسیاری از کشورهای در حال توسعه است.
روابط عمومی شرکت ملی گاز در واکنش به پرسش درباره صحت و سقم این افزایش قیمت یک نشست خبری را بعد از ظهر امروز ترتیب داده است.