روزنامه لبنانی السفیر در مطلبی نوشت: هنگامی که رئیس جمهور ایران حسن روحانی در حال پاسخگویی به تماس تلفنی همتای آمریکایی اش باراک اوباما بود؛ شبکه سی ان ان این مسؤولیت را برعهده گرفت تا به ایرانی ها فرصتی برای ابراز نظر خود در برابر آمریکا بدهد.
به گزارش عصر ایران، این نخستین تماس تلفنی میان سران ایران و آمریکا بعد از 35 سال است. رابطه دیپلماتیک میان ایران و آمریکا دو سال بعد از انقلاب اسلامی، به طور کامل قطع شد.
در این گزارش روزنامه السفیر آمده است: در گزارش سه دقیقه ای که از طریق شبکه سی ان ان در یوتیوپ منتشر شده؛ رضا سیاح خبرنگار سی ان ان در تهران به دنبال نظرات ایرانی ها درباره بحران میان دو کشور ایران و آمریکاست.
این گزارش، یک گزارش عادی و معمولی نیست چرا که خبرنگار سی ان ان از شیوه "میکروفن آزاد" استفاده کرد تا نظر و احساس زنان و مردان ایرانی را در سنین مختلف درباره آمریکا بپرسد.
این گزارش با تصاویری از خیابان های تهران به همراه موسیقی فارسی آغاز می شود قبل از اینکه خبرنگار سی ان ان به طور خلاصه برخی از نظرات قدیمی و موجود میان ملت های ایران و آمریکا در برابر یکدیگر در مدت 34 ساله گذشته را مطرح کند.
خبرنگار سی ان ان می گوید: ملت ایران یکی از بهترین و با فرهنگ ترین ملت های منطقه، قربانی درگیری دولت های ایران و آمریکاست اما این وضعیت تغییر می کند چرا که ایرانیان به میکروفن آزاد سی ان ان در خیابان های تهران پاسخ می دهند.
تهیه کننده این گزارش شخصیت هایی که پشت میکروفن حاضر می شوند را به دقت انتخاب کرده است تا گزارش با وجود مدت زمان کوتاهش به داستانی کوتاه شبیه باشد که از زبان مادربزرگی مهربان اما گله مند روایت می شود یا دختران و پسران جوانی که برخی از آنها به خوبی هم صحبت می کنند.
نخستین پیام از زبان زن 50 ساله ایرانی مطرح می شود که می گوید: ما آمریکا را دوست داریم.
یک جوان ایرانی هم گفت: آمریکایی ها مردم خوبی هستند.
سومین فردی که پشت میکروفن سی ان ان قرار گرفت هم گفت: ایرانی ها همان چیزی را می خواهند که آمریکایی ها خواهان آن هستند.
یک دختر جوان ایرانی هم پشت میکروفن قرار می گیرد و می گوید: مشکلی با ملت آمریکا نداریم بلکه با سران ارشد آمریکا مشکل داریم که برای افزایش جنگ ها و خون ریزی ها تلاش می کنند.
یک جوان ایرانی دیگر هم جدی می گوید: آمریکا دارای برنامه های امپریالیستی است و همیشه برای کنترل و سیطره بر دیگر کشورها تلاش می کند.
جوان دیگری هم پشت میکروفن سی ان ان قرار می گیرد و می گوید:من به حقوق شهروندی ایرانی ها و آمریکایی ها احترام می گذارم.
زن 50 ساله دیگری با شال سبز رنگ و با لحن گلایه مندی می پرسد:"آیا ما خطرناک هستیم. ما چند جنگ داشته ایم. ما مردم مسلمانی هستیم و یکدیگر را دوست داریم. زندگی کنیم و بگذارید دیگران هم زندگی کنند."
یکی از عابران ایرانی هم میگوید: آمریکا رئیس جهان نیست.
در بخش پایانی این گزارش، خبرنگار سی ان ان نتیجه گیری می کند: ایرانی ها ملت آمریکا را دوست دارند اما با سیاست خارجی آمریکا مشکل دارند.