به گزارش نما ، اعلام خبر واگذاري غيرقانوني يک ميليون هکتار اراضی منابع طبیعی توسط یکی از اعضای ستاد مبارزه با ستاد مفاسد اقتصادی بهانه ای بود تا برای کسب اطلاعات بیشتر درباره پرونده های زمین خواران بزرگ به سراغ عزت الله یوسفیان ملا نماینده مردم آمل در مجلس و عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی رفتیم.
تا کنون چه میزان اراضی توسط زمین خواران به مصارف شخصی رسیده است؟
هم اکنون اراضی با ان شکل که در گذشته مصارف شخصی افراد می رسید کمتر شده است، بعد از انقلاب حدود 3 ميليون هكتار اراضي واگذار شده در منابع طبیعی و اراضی شهری بخش عمده این اراضی ها تبدیل به شهرک های صنعتی و بیمارستانها شد ، و بخش های هم افراد و اشخاص به نام دانشگاه و شهر صنعتی و به نام واحد های تولیدی گرفتند و به مصرف شخصی رساندند.
وضعیت زمین خواری در شهر تهران چگونه است؟
در تهران هکتارها زمین گرفته شده است برای مثال برای طرح طوبی بعد این افراد سودجو همین زمین ها را در گرو بانک گذاشته اند و پول از دولت دریافت کردند و صدها واحد برج و اپارتمان ساخته و به فروش رساندند، دولت برای خلع ید این اراضی باید با افراد و اشخاص مختلف روبرو شود.
آیا پرونده های زمین خواران بزرگی وجود دارد که به آنها رسیدگی نشده باشد؟
بله فراوان وجود دارد، پرونده های بسیاری وجود دارد که زمین به مصارف دیگری رسیده است که قبل باز پس گیری نیست مردم عادی با هزار مشکل یک اپارتمان هفتاد متری خریداری کردند بدون آگاهی از وضعیت اصلی این زمینها، ما چطور می توانین این زمینها را خلع ید کنیم اینکه از افرادی که برای مصارف عام المنفعه برج سازی کردند با قیمت روز پول گرفته شود هم اکنون دستور العمل مصوب قانونی مناسب وجود ندارد.
آیا افراد نزدیک به دولتها و چهره های سرشناس در میان زمین خواران قرار دارند؟
این افراد بدون داشتن ارتباط نمی توانستند این زمینها را در اختیار بگیرند ، یک کارمند عادی نمی تواند 200 متر از منابع طبیعی را به همین سادگی در اختیار بگیرد هر کسی این زمینها را دراختیار گرفته نفوذ داشته حالا ممکن است رابطه استخدامی با دولت داشته باشد و یا از بیرون این ارتباط ها برقرار شده باشد.