به گزارش نما به نقل از تسنیم، نسرین سلطانخواه معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری در مراسم افتتاحیه ششمین جشنواره فناوری نانو، گفت: نانو فناوری است که رسوخ آن در صنایع بسیار تحولبرانگیز است.
وی با بیان اینکه نانو نسبت به سایر فناوریهای دیگر در کشور ما از قدمت بیشتری برخوردار است، گفت: اوایل سال 80 این فناوری مورد توجه قرار گرفت و در سال هشتاد و چهار 10 برنامه راهبردی در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای آن ایجاد شد و در حال حاضر ایران جزو 30 کشوری است که دارای برنامه ملی در این حوزه است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور تاکید کرد: موفقیتهای دستیابی به آخرین تکنیک و فناوریهای پیچیده برای فناوریهای ما بسیار پیچیده است و توانمندی ایران در موضوع فناوری نانو، هویت ملی محققان و اراده و توان آنها را نشان میدهد که بسیار با ارزش است.
سلطانخواه گفت: در ذیل معاونت علمی و فناوری، ستادهای فناوری راهبردی تلاشهای زیادی را در چرخه نانو و تبدیل آن به محصول انجام میدهند تا این فناوری که توسط محققان محقق میشود به سرمنزل آخر برسد.
وی با بیان اینکه تجاریسازی و رسیدن محصولات فناوری به محصولی تجاری موجب تولید ثروت میشود، خاطرنشان کرد: معاونت علمی و فناوری تلاش کرده با همگرایی و همافزایی با این حوزههای مختلف در این زمینه گامهای خوبی را بردارد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با تاکید بر اینکه تنها 6 درصد از بودجهای که به بخش پژوهش تعلق مییابد در معاونت علمی و فناوری مصرف میشود، یادآور شد: تلاش کردهایم در این مدت با ایجاد ساختاری کوچک و چاپک که تنها 2 درصد از بودجه اختصاص یافته را صرف هزینه خودش میکند( معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور ) بقیه هزینهها صرف امور علمی و پژوهشهای انجام شده گردد.
سلطانخواه با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه معاونت علمی و فناوری ادامه داد: برنامهریزی در زمینه توسعه فناوری و توجه ویژه به فناوریهای پیشرفته و اقداماتی که در زمینه زیست فناوری و هوافضا انجام شده است، در کنار ایجاد 62 کانون هماهنگی برای ارتباط صنعت و دانشگاه از اقدامات صورت گرفته در این راستاست.
وی به برنامههای ششمین جشنواره نانو نیز اشاره کرد و گفت: بیش از 70 شرکت دانشبنیان در این نمایشگاه کار خود را عرضه میکنند و این نشاندهنده توانمندی شرکتها در این مقوله است.
سلطانخواه اظهار داشت: هماهنگی با دستگاههای مختلف در زمینه پاسخگویی به نیازهای کشور به خصوص در بخش تولید داروهای مختلف از مهمترین موارد توجه به نانو فناوری است و طی سالهای گذشته 29 طرح کلان با هزینهای نزدیک به 220 میلیارد تومان محقق شده است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور توجه به توسعه دانش و فناوری را به عنوان ابزاری برای دیپلماسی دانست و تصریح کرد: ایجاد تفاهمنامه این معاونت با اتاق بازرگانی و تاسیس شرکتهای دانشبنیان و مجمع تشکلهای دانشبنیان نیز در سالهای گذشته بنا به ضرورت ایجاد شده و انشاالله در دولت یازدهم و دولت تدبیر و امید با توجه به نگاه رئیس جمهور به موضوع علم و فناوری، گامهای بلند و جدی در این حوزهها برداشته شود.