به گزارش نما به نقل از ايسنا، ناصر حكيمي با بيان اينكه فرد متخلف پيش از اين در يكي از شركتهاي طرف قرارداد با سيستم بانكي فعاليت ميكرده است، گفت: اين فرد كه اطلاعات غير محرمانه و غير كاربردي از شماره كارتها و لاگهاي ثبت شده در سيستم را در اختيار داشته اين اطلاعات را بر روي وبلاگ قرار داده و مدعي شده كه سيستم كارتهاي بانكي غير ايمن است.
وي افزود: با اطلاعاتي كه اين فرد داشته به هيچ وجه امكان برداشت از حسابهاي بانكي وجود نداشته است ضمن اين كه آن چه كه اين فرد در اختيار داشته رمز كارتها نبوده بلكه رمز كد شده بوده كه به هيچ وجه حتي با داشتن كارت بانكي نيز امكان استفاده از آن وجود ندارد.
حكيمي با اشاره به اينكه اين موضوع چهارشنبه گذشته توسط سيستم كنترلي بانك مركزي موسوم به كاشف رديابي و به عنوان يك تهديد سيستم بانكي تلقي شده بود گفت:در روز پنجشنبه اقداماتي در راستاي شناسايي اتفاق رخ داده صورت گرفت و روز جمعه كارتهاي بانكي مشكوك بلوكه شده و به كاربران اين اطلاع داده شده كه بايد رمز خود را تعويض كنند.
مدير اداره نظامهاي پرداخت بانك مركزي با بيان اينكه بنا بر ادعاي اين فرد شماره سه ميليون كارت بانكي با رمزهايش در اختيار اوست، ادامه داد: بررسيهاي ما نشان ميدهد كه دست كم 30 تا 40 درصد اطلاعات او مربوط به كارتهايي است كه يا كارت انقضاي آنها گذشته است و يا اعلام مفقودي شده است.
وي تاكيد كرد:با توجه به اتفاقات پيش آمده بانك مركزي با اين شركت قطع همكاري خواهد كرد و همه اقدامات آن تحت كنترل در خواهد آمد.
حكيمي با بيان اينكه هم اكنون 15 شركت در اين زمينه با بانكها همكاري ميكنند گفت:تاكنون حتي يك گزارش از سوء استفاده از طريق اين شركتها به ما ارسال نشده است.
مدير اداره نظامهاي پرداخت بانك مركزي درباره اينكه مردم بايد چه اقداماتي را براي محافظت از حسابهاي بانكي خود انجام دهند گفت:به طور معمول بايد هر سه ماه يكبار رمزهاي كارتهاي بانكي عوض شود. از سوي ديگر نبايد رمزهايي براي كارتها انتخاب شود كه حدس زدن آن ساده باشد.
وي تهديد امنيتي سيستم بانكي را جدي ندانست و گفت: ماهيت اطلاعات فرد سارق حساس نيست ولي با اين وجود بانك مركزي كارتهايي را كه داراي مخاطرتي بودند غير فعال كرد.
حكيمي بايگاني نشدن صحيح اطلاعات در شركت نگهداري كننده اطلاعات را دليل بروز اين مشكل دانست وگفت: به هيچ وجه از اطلاعاتي كه در اختيار اين فرد بوده هيچ استفادهاي امكانپذير نبوده است.