به گزارش نما، حسین شریعتمداری در سرمقاله کیهان با عنوان «قهوه یا شیرکاکائو؟» نوشت:
تیتر و خبر کیهان سهشنبه 16 مهرماه جاری که به اظهارات آقای ظریف در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اختصاص داشت در فاصله کوتاهی پس از انتشار با تهاجم سازمانیافته و گستردهای در داخل و خارج کشور روبرو شد. حجم انبوه این تهاجم با توجه به ظاهر ماجرا عجیب و غیرمنتظره به نظر میرسید و از پشت صحنه دیگری حکایت میکرد که به آن خواهیم پرداخت. در این هجوم کم سابقه که هنوز هم ادامه دارد، تمامی روزنامههای زنجیرهای، سایتهای وابسته به فتنه 88، بسیاری از خبرگزاریهای خارجی و شماری از مطبوعات و شبکههای تلویزیونی آمریکایی و اروپایی به میدان آمده بودند... و در این باره گفتنیهایی هست؛
1- یکی از نکات درخور توجه آن که رسانههای یاد شده به اصل ماجرا و متن خبر کیهان کمترین اشارهای نمیکردند به گونهای که انگار فقط برای دیکتهنویسی علیه کیهان مأموریت یافتهاند و گرنه، نقل بیکم و کاست اظهارات ظریف نمیتوانست توجیه قابل قبولی برای آنهمه عصبانیت و آشفتگی باشد.
آقای ظریف نیز بدون هیچ توضیحی درباره این که کدام بخش از خبر کیهان را نفی میکند، با کلیگویی به تکذیب آن پرداخته و در صفحه فیسبوک خود آورده بود، با دیدن تیتر و خبر کیهان به اندازهای تحتفشار عصبی قرار گرفته که راهی بیمارستان شده است! رسانههای داخلی و خارجی نیز همین بخش از اظهارات آقای ظریف را نقل کرده و با استناد به آن انبوهی از ناسزا و تهمتهای ناروا را روانه کیهان کرده بودند.
و اما، به وضوح قابل درک بود که اینهمه واکنش داخلی و خارجی در مقابل تیتر و خبر کیهان نمیتوانست منطقی و قابل توجیه باشد و همه شواهد حاکی از آن بود که این سکه روی دیگری نیز داشته است و دشمنان بیرونی و دنبالههای فتنهگر داخلی آنها در پوشش حمایت از دولت محترم و دلسوزی برای وزیر محترم امور خارجه کشورمان، پروژه دیگری را دنبال میکردهاند و تیتر و خبر کیهان این پروژه- و یا دستکم مقدمات آن- را درهم ریخته است. این پروژه چه بود که دشمن به آن دل بسته و تیتر و خبر کیهان تیرک آن را کشیده بود؟!
2- در میان رسانههای یاد شده صرفنظر از برخی سایتهای اجارهای و تعدادی از روزنامههای زنجیرهای که بارها نشان دادهاند، چشم و گوش بسته و بردهوار در خدمت اصحاب فتنه 88 هستند، شمار دیگری از این رسانهها با تلویحی نزدیک به تصریح از پروژه مورد نظر یاد کرده و به آن اشاره داشتهاند پروژهای که میدانیم روح جناب آقای ظریف هم از آن خبر ندارد و اگر داشت با آن لحن دور از انتظار به کیهان نمیتاخت و از تأکید کیهان بر صداقت ایشان تقدیر هم میکرد که جا داشت و نکرد! و اما صریحترین اشاره به پروژه مزبور در یکی از سایتهای چند زبانه- و از جمله فارسی زبان- وابسته به مراکز اطلاعاتی آمریکا آمده است.
سایت «گویانیوز» که از آمریکا به روز میشود و نه فقط ارتباط خود با سازمان سیا را انکار نمیکند بلکه در پاسخ به اعتراض برخی از گروههای اپوزیسیون که چرا برای استخدام ایرانیان در سازمان «سیا» آگهی منتشر میکند؟ ابتدا سکوت کرده و سرانجام بهانه آورده بود که سازمان سیا یک سازمان اطلاعاتی برای گسترش دموکراسی است! و از این روی در میان اپوزیسیون به سایت «سیانیوز» شهرت دارد.
این سایت روز چهارشنبه 17 مهرماه با نقل-البته ناقص- ماجرا، طی تحلیلی که عصبانیت در آن موج میزد، ضمن فحاشی به کیهان آورده بود؛ کیهان با تیتر و خبر روز سهشنبه خود، به جام زهری که برای رهبری تدارک دیده شده بود لگد زد و محتویات آن را به زمین ریخت! سایت مورد اشاره از گفتوگوی تلفنی آقای روحانی با رئیس جمهور آمریکا به عنوان تغییر جدی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران یاد کرده و به همین علت از خبر کیهان به نقل از ظریف در جلسه کمیسیون امنیت ملی، که گفته بود «مکالمه روحانی با اوباما و دیدار طولانی من با جان کری نابجا بود» به شدت برآشفته و از این اقدام کیهان با عنوان پنبه کردن همه رشتهها یاد کرده بود! و در همان حال بیآن که به دولت محترم و وزیر امور خارجه کشورمان کمترین ارادتی داشته باشد به حمایت موذیانه از دکتر ظریف پرداخته و با استناد به تکذیب خبر کیهان از سوی ایشان، دو حرکت نابجای مکالمه روحانی با اوباما و ملاقات طولانی ظریف با جانکری را ستوده بود! حرکت موذیانهای که تمامی رسانههای مورد اشاره در صدر این یادداشت به گونهای مشترک و هماهنگ تکرار کرده بودند.
3- اکنون سخنی با آقای ظریف در میان است و آن انتظار پیشگیری ایشان از سوء استفاده دشمنان بیرونی است. وزیر محترم امور خارجه بهخوبی میدانند در صحت آنچه کیهان به نقل از ایشان آورده و به تیتر اول خود تبدیل کرده بود کمترین تردیدی نیست و تکذیب آن به گونهای که اشاره شد فقط به نفع دشمنان بیرونی و دنبالههای داخلی آنهاست که متأسفانه برخی از آنان در حلقههای نزدیک به مرکزیت دولت محترم حضور دارند و برخی نیز در تغییر و تحولات پیش روی برای نفوذ در این مجموعه خیز برداشتهاند.
تیتر و خبر کیهان پروژه دشمنان بیرونی را که برای اجرای آن به همکاری حلقههای نفوذی دل بسته بودند، درهم ریخته است و از این روی شایسته تقدیر است- که انتظاری نداشته و نداریم- و نه درخور تکذیب که شایسته نبوده و نیست...
4- و اما درباره تکذیب تیتر و خبر کیهان از سوی ظریف و رسانههای زنجیرهای اشاره به نکاتی ضروری است.
الف: اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و برخی از اعضای کمیسیونهای دیگر که در نشست روز یکشنبه حضور داشتهاند، تیتر و خبر کیهان را تأیید کرده و تأکید میکنند که آقای ظریف در جلسه مزبور با صراحت گفته بود؛ گفتوگوی روحانی با اوباما و ملاقات طولانی من با جانکری از اقدامات نابجایی بود که در سفر نیویورک اتفاق افتاد و بعد از انتشار این خبر در کیهان، گلایه کرده بود که قرار نبود این خبر منتشر شود. بنابراین در صحت خبر کیهان تردیدی نیست و آقای ظریف هم خبر کیهان را با کلیگویی و تأکید به آن که نباید منتشر شود به اصطلاح تکذیب کرده بود.
ب: آقای ظریف مدعی است آنچه درباره دو حرکت نابجا گفته است محرمانه بوده و نباید منتشر میشد! و افزوده است؛ اگر رهبری مصلحت میدیدند، خودشان مصادیق حرکتهایی که «بجا نبوده است» را روشن میفرمودند. در این خصوص باید گفت؛ اولاً به گفته سخنگوی کمیسیون امنیت ملی، جلسه آن روز محرمانه نبوده است. ثانیاً؛ رهبر معظم انقلاب طی سخنانی که عموم مردم مخاطب آن بودند از حرکتهای «نابجا» در سفر نیویورک یاد کردهاند، بنابراین به طور طبیعی و منطقی میتوان نتیجه گرفت که حضرت ایشان ضمن تقدیر از تحرک دیپلماتیک هیئت ایرانی در سفر نیویورک، گوشزد برخی اقدامات نابجا در این سفر را نیز ضروری میدانستهاند و نه محرمانه و غیر قابل گفتن.
ج: بعد از بیانات رهبر معظم انقلاب، تلاش افکار عمومی برای یافتن اقدامات نابجای سفر طبیعی و منطقی بود و میتوان گفت که در پی بیانات حضرت آقا، بازگو کردن این حرکتهای نابجا برای مردم برعهده مسئولان محترم بوده است. مخصوصاً آن که اگر اقدامات نابجای سفر برای مردم بازگو نشود، این احتمال وجود خواهد داشت که برخی دیگر از اقدامات هیئت کشورمان که مورد تأیید رهبر معظم انقلاب بوده است با تردید درباره نابجا بودن آن روبرو شود!
د: بدیهی است که تأکید رهبر معظم انقلاب درباره نابجا بودن برخی از اقدامات سفر آنهم برای عموم مردم از اهمیت این اقدامات نابجا حکایت دارد و به آسانی میتوان حدس زد که حضرت ایشان اولاً؛ اصرار داشتهاند دولت از تکرار خطاهایی که مرتکب شده است خودداری کند و ثانیاً؛ مردم بدانند که این اقدامات نابجا مورد تأیید نظام نیست و دشمنان بیرونی و دنبالههای داخلی آنها نیز به اینگونه حرکتها دلخوش نبوده و دندان طمع خویش را علیه نظام و دولت محترم تیز نکنند.
5- جناب ظریف و همه مردم شاهد بودهاند که مقامات آمریکایی و اروپایی و متحدان منطقهای آنها از گفتوگوی تلفنی آقای روحانی و اوباما، با عنوان تسلیم ایران در برابر فشارها و تن دادن به خواستههای آمریکا یاد کردهاند و جریانات بدنام و بدسابقه داخلی با استناد به این مکالمه تلفنی نابجا آرزوهای برباد رفته خود در جریان فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88 را نزدیک به تحقق ارزیابی کرده بودند.
بنابراین، آیا اعلام صریح این واقعیت که گفتوگوی آقای روحانی و اوباما، اقدامی نابجا بوده است، برای تصحیح حرکت دولت و ناامید کردن دشمنان بیرونی و دنبالههای داخلی آنها ضرورت نداشت؟! ماجرا با اهمیتتر از آن بود که از دید مردم خون داده و خوندلخورده این مرز و بوم پنهان بماند و نابجا بودن آن به دشمنان طمع کرده و در توهم افتاده، تفهیم نشود. سخن از نوشیدن قهوه به جای شیرکاکائو نبود که اهمیت بازگویی نداشته باشد! پای عزت و اقتدار یک ملت در میان بود که نباید با اینگونه اقدامات نابجا به بازی گرفته شود.
6- و بالاخره باید گفت؛ اضطراب آمیخته به عصبانیت دشمنان بیرونی و اصحاب فتنه از افشای اقدامات نابجای هیئت کشورمان در سفر نیویورک قابل درک است ولی تکذیب آن از سوی جناب ظریف کمترین توجیهی ندارد. چرا اصرار دارید آنچه برای دشمنان آشکار است از نگاه مردم پنهان بماند؟!...