ماراتن نفسگیر رسانه‌های ایرانی در ژنو

رسانه‌های ایرانی همراه هیئت مذاكره كننده هسته‌ای كشورمان در ژنو در رقابتی تنگاتنگ با رسانه‌های غربی در همراهی و همدلی در راستای یك هدف مشترك قلم زدند و آن چیزی نبود جز منافع ملی و تأكید بر حقوق هسته‌ای مسلم ملت ایران.

به گزارش نما، مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفته گذشته (۲۳ و ۲۴ مهر ماه) در حالی در ژنو برگزار شد که این نشست نیز همچون نشست‌های قبل، شاهد حضور چشمگیر رسانه‌ها بود؛ خبرنگارانی که از دور و نزدیک برای پوشش اخبار این نشست در ژنو گردهم آمده بودند. تصویربرداران و عکاسانی که برای شکار لحظه‌ها و ثبت این مذاکرات از همدیگر پیشی می‌جستند و خبرنگارانی که سعی می‌کردند کوچک‌ترین خبری از قلم نیفتد.

در این نشست حضور گسترده رسانه‌های همراه وزیر امور خارجه و تیم خبری ۳۱ نفره شایان توجه بود و رسانه‌های حاضر در همراهی، همفکری و همدلی بر حول محور «منافع ملی» به انتشار اخبار این نشست پرداختند.

با اینکه حضور این تعداد خبرنگار، تصویربردار و عکاس به همراه وزیر امور خارجه کشورمان تاکنون مرسوم نبوده ولی با توجه به درخواست کتبی رسانه‌های داخلی و تمایل آنها برای پوشش اخبار نشست، وزیر خارجه دستور مساعدت و ارائه تسهیلات ممکن از سوی وزارت امور خارجه را صادر کرد که خود جای قدردانی دارد.

علی‌رغم اینکه رسانه‌های همراه تیم مذاکره کننده هسته‌ای از طیف‌های مختلف سیاسی داخلی بودند، ولی همگی در یک مسیر گام برمی‌داشتند و آن تلاش برای حفظ حقوق هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران از یک سو و انعکاس فشارهای وارده و تحریم‌های ظالمانه به مردم ایران آن هم فقط به خاطر ایستادگی بر حقوق مسلم و قانونی آنها بر اساس معاهده NPT از سوی دیگر.

نمایندگان رسانه‌های ایرانی حاضر در ژنو به خوبی دریافتند که در کنار نبرد دیپلماتیک هیئت مذاکره کننده ایرانی مقابل سه عضو اتحادیه اروپا و سه قدرت جهانی (۳+۳)، آنها نیز در رقابتی رسانه‌ای با رسانه‌های مطرح دنیا برای انعکاس واقعیات و خواست ملت ایران به طرف‌های مقابل قرار دارند و البته در رقابتی نفس گیر با رسانه‌های شش کشور.

رسانه‌های ایرانی تلاش کردند وقایع را آنگونه که هست جلوه دهند و از گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای و شانتاژهای خبری بپرهیزند و در بسیاری از موارد منبع خبر رسانه‌های غربی بودند.

خبرنگاران، تصویربرداران و عکاسانی که تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران را همراهی می‌کردند به این شرح‌اند: صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران (واحد مرکزی خبر، شبکه خبر، پرس تی وی، العالم و هیسپان ‌تی وی مجموعاً ۱۰ نفر)، خبرگزاری‌ها (ایرنا، فارس، ایسنا، مهر، تسنیم، آریا و نسیم مجموعاً ۱۴ نفر)، روزنامه‌ها (ایران، اطلاعات، بهار، شرق و رسالت مجموعاً ۵ نفر) و گروه مستند ساز آزاد (۲ نفر).

۱۳۹۲/۷/۲۸

اخبار مرتبط