جایزه برای خانواده های شلوغ، بچه بیار حقوق بگیر

به گزارش نما به نقل از قدس آنلاین، مساله کاهش و پیرشدن جمعیت یکی از مشکلاتی است که بسیاری از کشورهای جهان را درگیر خود کرده است.ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و طی سال های گذشته به دلیل اعمال سیاست های کنترل جمعیت و تبلیغ دو و تک فرزندی دچار معضل کاهش نسل جوان شده است.

این معضل تا جایی پیش رفت که رهبر معظم انقلاب نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند و در جمع کارگزاران نظام در سوم مرداد سال 1391 به این مساله اشاره کرده و آن را یک خطا دانستند.
رهبر انقلاب ضمن تاکید بر لزوم بازنگری این طرح های کنترل جمعیتی، گفتند: در اوائل دهه‌ی هفتاد اجرای این سیاست بنا بر مصالحی صحیح بود، اما ادامه‌ی آن در سال‌های بعد خطا بود.
حضرت آیت الله خامنه ای تصریح کردند: بررسی‌های علمی و کارشناسی نشان می‌دهد که اگر سیاست کنترل جمعیت ادامه پیدا کند، به‌تدریج دچار پیری و درنهایت کاهش جمعیت خواهیم شد، بنابراین مسئولان باید باجدیت در سیاست کنترل جمعیت تجدید نظر کنند و صاحبان رسانه و تریبون، از جمله روحانیون در جهت فرهنگ‌سازی این موضوع اقدام کنند.
البته رهبر انقلاب تنها دوماه بعد از این سخنان و در مهرماه سال 91 در جریان سفر به خراسان شمالی دوباره بر روی مساله افزایش جمعیت تاکید کردند.
ایشان نسل جوان پرنشاط، تحصیل‌کرده و شجاع را یکی دیگر از ثروت‌های زیربنایی ملت ایران برشمردند و بار دیگر تأکید کردند یکی از خطاهایی که در اواسط دهه‌ی هفتاد انجام شد، ادامه‌ی سیاست کنترل جمعیت بود که این اشتباه باید جبران شود، زیرا نسل جوان عامل اصلی پیش‌روندگی کشور است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: البته اجرای سیاست کنترل جمعیت در اوایل دهه‌ی هفتاد کار صحیحی بود، اما ادامه‌ی آن از اواسط دهه‌ی هفتاد اشتباه بود و مسئولین کشور و از جمله رهبری در این اشتباه سهیم هستند و باید از خداوند طلب عفو کنند.
سخنان رهبر انقلاب درباره اهمیت این مساله و اشتباه های صورت گرفته درمورد آن، نشان از این دارد که موضوع کنترل جمعیت در سال های آینده به مشکل اول ایران تبدیل خواهد شد.
***دشمن منتظرپیرشدن ایرانی ها
«زیبیگنیو برژینسکی» یکی از نام آشنا ترین سیاست مداران آمریکایی است که مردم ایران بارها نام وی را به دلایل مختلفی شنیده اند.
اما شاید متفاوت ترین اظهارنظر از این سیاستمدار کهنه کار آمریکایی، درباره ایران و موضوع کاهش جمعیت جوان کشورمان است.
وی در مصاحبه ای با روزنامه وال استریت ژورنال در ایام فتنه 88 با توصیه به غرب و کشورهای طرفدار حمله برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران مانند رژیم صهیونیستی، می گوید: «از فکر کردن به حمله پیش دستانه علیه تاسیسات هسته ای ایران اجتناب کنید و گفتگو ها با تهران را حفظ کنید، بالاتر از همه بازی طولانی مدتی را انجام دهید چون زمان و آمارهای جمعیتی و تغییر نسل در ایران به نفع رژیم کنونی نیست».
این نشان می دهد که سیاستمداران و استراتژیست های غربی با دقت مساله کاهش جمعیت در ایران را زیر نظر دارند و خوب می دانند که این روند طی 20 سال آینده کشورمان را به سمت پیر شدن خواهد برد.
اما در این میان و پس از هشدارهای صریح رهبر معظم انقلاب درباره این طرح های کنترل جمعیتی، ظاهرا قرار نیست تدبیری در این زمینه صورت بگیرد.
در آخرین نمونه بی توجهی در بودجه سال 92 کل کشور و در بخش اختصاص بودجه به برنامه های وزارتخانه های مختلف، بودجه ای عجیب در نظر گرفته شده است.
«برنامه کنترل جمعیت و تنظیم خانواده» این عنوان برنامه ای است که در ذیل قسمت «ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی و درمانی» آمده است.
برنامه کنترل جمعیت و تنظیم خانواده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، در بودجه سال 92 کل کشور مبلغ 133 هزار و 380 میلیون ریال معادل تقریبی 13 میلیارد تومان را به خود اختصاص داده است. یعنی درست در سالی که (سال 91) رهبر انقلاب بر عدم بکارگیری طرح های کنترل جمعیت تاکید کردند، بودجه ای برای سال بعد در نظر گرفته شده که در تعارض با راهبرد تعیین تاکید شده از سوی ایشان است.
نکته دیگری که با بررسی جداول بودجه جلب توجه می کند بودجه ای است که برای «ساماندهی ازدواج جوانان» در نظر گرفته شده است.
در بودجه سال 92 کل کشور مبلغ 60 هزار میلیون ریال معادل 6 میلیارد تومان، برای مساله ازدواج جوانان اختصاص داده شده است. در حالی ازدواج جوانان و هموار کردن مسیر آن، می تواند به بهبود وضعیت جمعیتی یک کشور کمک کند و کشورهای مختلف درگیر با پیری جمعیت، چنین طرح هایی را اجرایی کرده اند.
***زنگ خطر کنترل جمعیت
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: زنگ خطر سیاست های مربوط به رشد جمعیت در کشور به صدا درآمده و اکنون باید سیاست کنترل جمعیت را رها و سیاست های جدید افزایش جمعیت را دنبال کنیم.
دکتر علی اکبر سیاری ، افزود: در دهه اول انقلاب به ازای هر یکهزار نفر جمعیت سالانه 35 نفر به جمعیت کشور افزوده می شد اما اکنون به ازای هر یکهزار نفر جمعیت 16 نفر به جمعیت کشور اضافه می شود.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته جمعیت جوان کشور در مدت 30 سال به دو برابر افزایش یافت و چون مسایل مربوط به امکانات شغل، تحصیلات و مایحتاج زندگی آنان مطرح بود، برنامه کنترل جمعیت اکنون در دستور کار دولت قرار گرفته و وزارت بهداشت مامور اجرای این سیاست است.
معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: رشد جمعیت در سال های گذشته با خود سیل جمعیت سالمندان را به همراه داشته بنابراین باید برای سالمندان برنامه ریزی کنیم.
وی با اشاره به هشدار مقام معظم رهبری درباره پیش رفتن جامعه به سمت پیری، گفت: کاهش رشد جمعیت به دغدغه مسئولان تبدیل شده بنابراین سیاست های جمعیتی نیز باید تغییر کند.
سیاری کنترل مرگ را یکی دیگر از عوامل رشد جمعیت در گذشته برشمرد و افزود: در گذشته به ازای هر یک هزار تولد زنده ‌120 کودک جان خود را براثر عوامل مختلف مانند سرخک، اسهال ، کزاز و دیفتری از دست می دادند به طوری که در سال 64، 34 هزار کودک براثر اسهال جان خود را از دست داده اند.
وی ادامه داد: اکنون نیز وزارت بهداشت ماموریت دارد مرگ و بیماری را کنترل کند و جلوگیری از مرگ نابهنگام و زودرس از افتخارات ما است؛ ما نمی خواهیم هیچ مادری به خاطر حاملگی ، جان خود را از دست دهد و یا دچار معلولیت شود.



***هشدار سونامی پیری
این مسایل درحالی عنوان میشود که امروز یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از تشکیل کمیته سالمندان در مجلس خبر داد وگفت: در پی پیش‌بینی سونامی پیری کمیته سالمندان در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تشکیل شده تا از عوارض این معضل در آینده جلوگیری کند.
علی کائیدی ، با انتقاد از فقدان یک سیستم پیشگیرانه در کشور و به خصوص در وزارت بهداشت که سالها بر محور درمان متمرکز بوده، گفت: همیشه بعد از هر اتفاقی به فکر راه حل می‌افتیم، اما از هم‌اکنون می‌توان سونامی پیری را در کشور پیش‌بینی کرد که کمیسیون بهداشت با یک نگاه پیشگیرانه اقدام به تشکیل کمیته سالمندان برای مقابله با عوارض این معضل کرده‌است.
نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی، افزود: در همین راستا کمیسیون بهداشت ودرمان اقدام به تشکیل کمیته سالمندان کرد تا قبل از حاد شدن شرایط به فکر چاره‌ای باشد و در این راستا از نهادهای متولی مانند سازمان بهزیستی و کمیته امداد کمک گرفته خواهد شد و تصمیمات با همکاری این نهادها اتخاذ می‌شود.
کائیدی توضیح داد: در راستای تفکر پیشگیرانه و با ارزیابی روند سنی جمعیت متوجه شدیم که شیب سنی جامعه به سمت پیری رو به تند شدن است و کسی حاضر به پذیرش مسئولیت اجتماعی سالمندان نیست چرا که خانواده‌ها با مشکلات مالی زیادی روبه‌رو هستند و اغلب نمی‌توانند از سالمندان حمایت لازم را داشته باشند.
کائیدی گفت: مدت زیادی است که وزارت بهداشت به جای تمرکز بر پیشگیری، درمان‌محور شده البته این موضوع مربوط به چند دوره اخیر نبوده و یک موضوع زیربنایی است، تعداد بیمارستان‌ها در حال افزایش خبر از این رویکرد در چند دهه اخیر می‌دهد.
وی گفت: زمانی بیماریهای واگیر باعث مرگ و میر در کشور می‌شد، حال اینکه این موضوع در حال حاضر مربوط به بیماریهای غیرواگیر مانند بیماریهای قلبی و عروقی و بیماریهای مغزی است، این موضوع نشان از افزایش اهمیت پیشگیری در بحث درمان است، گاندی را برای مراسم افتتاح بیمارستانی دعوت کرده بودند که او با حضور در مراسم از مسئولان خواست به جای افزایش بیمارستان شرایط را به نحوی تغییر دهند که از تعداد بیمارستان‌ها کاسته شده و او را برای مراسم بستن درهای بیمارستان دعوت کنند.
***طرح جامع جمعیت مجلس
زمانی از ترس رشد بیش از اندازه جمعیت به شدت جلوی فرزند‌دار شدن را گرفتیم. اکنون نیز با ترس کاهش هرم سنی جمعیت مواجهیم، حالا مدیرکل سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت می‌گوید: طرح جامع جمعیت در مجلس در دست بررسی است.
علی سنگی خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم سیاست درستی در رشد جمعیت در پیش بگیریم طرح جامع جمعیت اکنون در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است و در صورت تصویب ابلاغ خواهد شد.
وی همچنین در مورد سند ملی سلامت سالمندان، گفت: این سند در مهر سال 91 به تصویب شورای عالی سلامت رسیده و امیدواریم در پیشبرد اهداف وزارت بهداشت در حوزه سلامت سالمندان مفید باشد.
مدیر کل سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت به تغییرات جمعیتی در کشور اشاره کرد و گفت: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی افراد بالای 60 سال سالمند محسوب می‌شوند ولی در ثبت احوال کشورمان افراد بالای 65 سال را سالمند در نظر می‌گیرند. روند رشد جمعیتی در دنیا نشان می‌دهد که تعداد افراد بالای 65 سال در دنیا بیشتر از افراد زیر 5 سال می‌شود.
سنگی با تأکید بر اینکه طی سالهای 85 تا 90 با پدیده موج دوم افزایش جمعیت در گروه سالمندی مواجهیم خاطرنشان کرد: در همین راستا باید سیاستهای مناسبی را برای سالمندان در نظر گرفت.
وی همچنین به آمار سرشماری نفوس در سال 1375 اشاره کرد و گفت: تعداد سالمندان کشور در این سال 6.6 درصد جمعیت کشور بود که این رقم در اواخر دهه 80 به 7.3 رسید. بر اساس آخرین آمار جمعیت کشور اکنون نزدیک به 76 میلیون نفر است که 8.2 درصد آن یعنی چیزی حدود 6 میلیون و 400 هزار نفر سالمند هستند.
وی به این نکته اشاره کرد که الگوی سنی نشان می‌دهد که جمعیت کشور به سرعت در حال پیرشدن است و تا سال 1420 شمسی نزدیک به 18 تا 20 میلیون نفر از جمعیت ما سالمند خواهند بود.
سنگی اجرای برنامه مراقبت ادغام یافته برای سالمندان یکی از کارهای انجام شده در وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: هدف این برنامه کاهش بار بیماری و معلولیت‌های ناشی از بیماری در گروه سنی کمتر از 80 سال است.
*** طرح جمعیت و تعالی خانواده
برخی از طرح‌های ارایه شده از سوی مجلس شورای اسلامی در سال‌های اخیر واکنش‌هایی را در سطح جامعه به همراه داشته است که طرح « جامع جمعیت و تعالی خانواده» از جمله این طرح‌هاست و در آن از هر موضوعی از سن مطلوب ازدواج و فرزندآوری گرفته تا اشتغال و خوابگاه‌های دانشجویان متاهل سخن به میان آمده است و این طرح در حال حاضر در کارگروه ویژه‌ای در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است.
جمشید جعفرپور - رییس کارگروه ویژه بررسی طرح جامع «جمعیت و تعالی خانواده» در مجلس شورای اسلامی، دراین خصوص گفت : بررسی سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری از شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده است. مولفه‌ها و عوامل متنوع و متفاوتی در مهندسی فرهنگی باید مورد توجه قرار گیرد. بررسی‌های مفصلی در این زمینه از سوی استادان دانشگاه و گروه‌های جمعیت‌شناس به عمل آمد که در دبیرخانه‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی مدیریت شد. به این نتیجه رسیدیم که یکی از نکات لازم در مهندسی فرهنگی، مدیریت نرخ رشد جمعیت است و پس از کارشناسی‌های فراوان به عنوان یکی از راهبردهای سند مهندسی فرهنگی با تکیه بر آمار جمعیت کشور و انجام فعالیت‌های تطبیقی و مقایسه‌ای با کشورهایی که مشکل مشابهی را داشتند، موضوع در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و راهبردهای کلان به تصویب شورا رسید و ذیل آن راهکارها و اقدامات لازم تصویب شد.
وی افزود: این بخش از سند به علت برخورداری از اهمیت زیاد، خدمت مقام معظم رهبری با مستندات ارائه شد و ایشان با صرف وقت زیاد، این گزارش را استماع فرمودند و در نهایت خواستار تصویب آن در مجلس شورای اسلامی شدند.
هر چند که مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی لازم الاجراست، ولی به منظور برخورداری از ضمانت بودجه‌ای و نظارتی باید در مجلس شورای اسلامی تصویب شود، بنابراین راهبردهای افزایش جمعیت پس از تصویب در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی به صحن مجلس شورای اسلامی ارایه شد و با امضای 50 نماینده طرحی با عنوان طرح جامع «جمعیت و تعالی خانواده» شکل گرفت که در گام اول به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس جهت بررسی ارائه شد و قرار شد در کمیسیون‌های مرتبط نیزاین طرح از جهات مختلف تکمیل شود.
جعفرپوردرباره هدف فرهنگی طرح جامع «جمعیت و تعالی خانواده» خاطرنشان کرد: در جلسات کارگروه تمرکز ما بر بحث‌های فرهنگی است؛ البته ما قصد نداریم کسی را به علت نداشتن فرزند با تصویب این طرح مجازات کنیم، بلکه به دنبال تشویق زوجین برای فرزندآوری هستیم. ما باید یک راهنما داشته باشیم تا بتوانیم در برنامه سالیانه یا پنج ساله، بودجه لازم را برای افزایش فرزندآوری بگنجانیم. اگر تمام تلاش خود را به کار بندیم. طرح جامع جمعیت در شش ماهه دوم سال جاری مصوب می‌شود و در صورت تحقق این امر می‌تواند به عنوان راهنمای برنامه بودجه سالیانه و برنامه توسعه ششم مورد توجه قرار گیرد و دولت موظف می‌شود که در بودجه سالیانه برای این موضوع بودجه‌ای را در نظر بگیرد
ما در کارگروه ویژه بررسی طرح جامع «جمعیت و تعالی خانواده» قصد نداریم بار مالی این طرح را به صفر برسانیم؛ بلکه موادی که بار مالی سنگین دارند را در اولویت دوم قرار می‌دهیم. البته برای اجرایی شدن، مواد این طرح باید در قالب لایحه قرار گیرند و لایحه بر اساس طرح تصویب شود.
وی یاد اورشد: لازم است در این طرح امنیت لازم را برای زنان ایجاد کنیم تا اگر در دوران تحصیل باردار شدند، از دانشگاه اخراج نشوند و امنیت شغلی برای آنان به وجود آوریم تا بتوانند فرزندآوری کنند و پس از بازگشت از مرخصی زایمان، جایگاه خود را از دست ندهند. درواقع ما قصد داریم با تصویب طرح جامع «جمعیت و تعالی خانواده»، موانع موجود در راه فرزندآوری زنان را برطرف کنیم.
با توجه به دیدگاه‌ها و بسترهای فرهنگی مشغول تکمیل و بازبینی طرح جامع «جمعیت و تعالی خانواده» هستیم و در این راه به دیدگاه‌های انتقادی جامعه نیز توجه می‌کنیم و با توجه به بار مالی، حجم قانون و اسناد بالادستی و با هدف مشخص افزایش نرخ جمعیت، کار را مدیریت می‌کنیم و تا پایان مهر ماه طرح اصلاح شده را به کمیسیون فرهنگی تحویل می‌دهیم و بندهایی که موجب ایجاد محدودیت برای مردم می‌شود را حذف می‌کنیم.
لاله افتخاری سخنگوی فراکسیون زنان مجلس نیزدرباره طرح جامع «جمعیت و تعالی خانواده» گفت: کلیات طرح جامع «جمعیت و تعالی خانواده» بسیار خوب است. در واقع این طرح لبیک به دعوت مقام معظم رهبری است و با توجه به اینکه طی چند ماه در کمیسیون بهداشت مجلس مطرح و بررسی شد، نکات مثبتی چون تعالی خانواده و تسهیل امر ازدواج را به دنبال دارد؛ البته برخی از پیشنهادات طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده آرمان‌گرایانه و قابل تحقق نیست و حتی ممکن است به عنوان موانعی در جهت افزایش جمعیت عمل کند و با هدف اصلی این طرح و فرمایشات مقام معظم رهبری تعارض داشته باشد.
وی افزود: طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده به برخی از قوانین قبلی و بالادستی مانند برخی مواد برنامه پنجم توسعه و قانون تسهیل ازدواج جوانان توجه ندارد. در مجلس هفتم شورای اسلامی قانون تسهیل ازدواج جوانان را وضع کردیم. این قانون تقریبا همه‌سو نگر است و در برخی از موارد آن تاکید شده که در جهت تسهیل ازدواج جوانان لازم است چه اقداماتی انجام شود
برخی ازمواد طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده با برخی از قوانین وضع شده در مجلس نهم مغایرت دارد. به عنوان نمونه در مجلس نهم پس از زایمان مادران دو هفته مرخصی اجباری برای پدران تصویب شده است، اما در طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده مرخصی 10 روزه برای مردان در نظر گرفته شده است. این قوانین، مجری را دچار سردرگمی می‌کند؛ این در حالیست که قوانین وضع شده نیاز به آیین‌نامه و برنامه‌ریزی و تخصیص بودجه دارد و باید هزینه و فایده آن به درستی بررسی شود. ولی در این طرح به این موارد توجه نشده است.
***تصویب کلیات طرح
درهمین حال ، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در تشریح موضوعات مورد بحث در کمیسیون متبوع خود گفت: بررسی و تصویب کلیات طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده در کمیسیون فرهنگی مجلس صورت گرفت.
سید‌علی طاهری گفت: به زودی پس از تصویب بندهای مختلف این طرح، طرح مذکور به صحن علنی مجلس تقدیم می شود.
همچنین ، رئیس کارگروه بررسی طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده با اشاره به اتمام بررسی این طرح در این کارگروه، گفت: طرح جامع جمعیت طی دوجلسه هفته آینده در کمیسیون فرهنگی مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت پس از تصویب در صحن علنی مجلس به عنوان قانون ابلاغ می‌شود.
جمشید جعفرپور ، با بیان اینکه این طرح 50 بند دارد، توضیح داد: در برسی های انجام شده در کارگروه هیچ بندی حذف یا اضافه نشده بلکه بندها به لحاظ کیفی مورد بررسی بیشتر قرار گرفته و تغییراتی در آنها اعمال شده ‌است، این تغییرات متناسب با اهداف طرح بوده و بعد از بررسی و تصویب در صحن به صورت قانون ابلاغ می‌شود.
وی درباره لزوم مطرح شدن این طرح گفت: جمعیت در هر کشوری یک موضوع استراتژیک و راهبردی در نظام است و با توجه به سیر نزولی جمعیت در چند سال اخیر لازم بود تجدید نظری در این رابطه با قوانین موجود که بر کنترل جمعیت تاکید داشت صورت پذیرد.
وی با یادآوری هشدار جمعیت‌شناسان مبنی بر اینکه اگر نرخ جمعیت به 2/1 فرزند برسد یعنی از حد جایگزینی جمعیت تنزل کرده است، تصریح کرد: معنای این هشدار این است که به ازای هر فردی که در کشور از دنیا می‌ورد، یک نفر جایگزین نمی‌شود و طی یک بازه زمانی این نرخ جمعیت به صفر و سپس به شکلی منفی جریان پیدا می‌کند.
عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس نهم، توضیح داد: طبق هشدارهای جمعیت‌شناسان با تداوم سیاست‌های فعلی جمعیتی، تا 1420 نرخ جمعیت به صفر می‌رسد و در بیست سال آتی نیز جمعیت کشور به سالخوردگی می‌گراید.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح کرد: وقتی کشوری با معضل کاهش جمعیت و سونامی پیری مواجه می‌شود اگر در ابتدای امر به رفع مشکل نپردازد کنترل و ممانعت از آن مشکل‌تر خواهد شد و ساختار جمعیت به سمتی هدایت شده که غیر قابل بازگشت است.
عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس شورای اسلامی، گفت: امیدواریم با تخصیص بودجه و ارائه آموزش‌های لازم مسیر روبه نزول جمعیت را متعادل کرده و مانع از مشکلات دیگر شویم.
***وزارت بهداشت طرح دهد
درعین حال و زمانی که برخی دولتمردان نسبت به مواد این طرح انتقاداتی را مطرح کردند ، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به بودجه‌ای که در اختیار وزارت بهداشت در راستای سیاست‌های جمعیتی قرار می‌گیرد، اظهار کرد: وزارتخانه می‌تواند در این مورد برنامه‌ریزی کند و اگر طرحی برای افزایش جمعیت ارائه دهد مجلس کمک لازم را خواهد کرد.
حسینعلی شهریاری تحقق بخشیدن به سیاست‌های جمعیتی گفت: متاسفانه قانونی که مجلس تصویب کرد در مورد افزایش مرخصی زایمان، بسیاری از سازمان‌های دولتی از اجرایی نشدن آن گله‌مند هستند و تامین اجتماعی هم اجرا نکرده و معتقد است منابع مالی آن پیش‌بینی نشده است در حالی که 1400 میلیاردی که در بودجه در نظر گرفته شده برای سیاست‌های جمعیتی است.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه با توجه به اینکه گفته می‌شود منابع مالی تحقق پیدا نکرده به همین دلیل دولت سعی دارد در اصلاحیه لایحه بودجه منابع مالی در نظر گیرد. در واقع از کل منابع مالی که تحقق پیدا کرده و بخش‌هایی که برای آن بودجه در نظر گرفته شده است بلاتکلیف است و این تنها مورد نیست. 5 هزار میلیاردی را هم که برای وزارت بهداشت از هدفمندی یارانه‌های در نظر گرفته شده بود، تحقق پیدا نکرده است.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شکی نیست که هزینه‌های ناباروری باید تحت پوشش بیمه قرار گیرد، گفت: خیلی از خانواده‌ها توان پرداخت هزینه‌ها را ندارند و باید تمام مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، تحت پوشش بیمه قرار گیرد یعنی اگر این امکان فراهم باشد که منابع مالی تامین می‌شود تا بتوان بیمه‌ها را تقویت کرد شاید تاحدودی تاثیر مطلوب خود را بر جای بگذارد.
وی خاطر نشان کرد: اما به نظر من با این روشها نمی‌توان به تنهایی افراد را وادار کرد که فرزند داشته باشند آنچه دغدغه جامعه و خانواده است بیکاری و شغل جوانان است زیرا افرادی که قصد دارند فرزندی به دنیا آورند به ویژه آنهایی که در حال تحصیل هستند فکر می‌کنند تا زمانی که تحصیلات‌شان به پایان نرسیده است نباید اقدام به این کار کند در حالی که تحصیل کردن با تولد فرزند هیچ منافاتی ندارد.
شهریاری خاطر نشان کرد: مادامی که زیرساخت‌ها را رعایت نکنیم نباید خیلی امیدوار باشیم که فکر کنیم اگر مرخصی از شش ماه به 9 ماه افزایش می‌یابد، مشکل حل می‌شود.البته این اقدام درستی است در حالی که باید زیر ساخت‌های لازم فراهم شود که نمونه آن دغدغه خانواده‌ها است.
وی تاکید کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که در دورانی که خانواده‌ای به تازگی دارای فرزند شده‌اند پدر خانواده از حقوق مکفی برخوردار باشد که احتیاج نداشته باشند مادر خانواده مشغول به کار شود البته بسیاری از خانواده‌ها هستند که متاسفانه مجبورند نه تنها یک شیفت بلکه دو شفیت کار کنند زیرا با مشکلاتی از قبیل مسکن، تامین مخارج روبه‌رو هستند.باید شرایط به گونه‌ای باشد که پدرخانواده‌ای که به تازگی دارای فرزند شده‌،از حقوق مکفی برخوردار باشد




۱۳۹۲/۷/۲۹

اخبار مرتبط