به گزارش نما به نقل از خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی امروز عصر در نشستی دوستانه به شنیدن مطالبات ودغدغه های دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی پرداخت و در نهایت اعلام کرد که از همه توان خود برای حل مشکلات آنان استفاده خواهد کرد.
وی در ابتدای سخنان خود ضمن عذرخواهی از اینکه دغدغه های کاری وی مانع شده است تا کنون به این دانشکده بیاید گفت: امروز در جمع شما حاضر شده ام تا بیشتر شنونده باشم تا اینکه سخن بگویم.
سلیمی ادامه داد: اما ذکر دو نکته را در سخنان خود حائز اهمیت می دانم اول آنکه درباره مشکلاتی را که در نظام آموزش و پرورش کشور وجود دارد تا حدودی واقفم و به شما می گویم از تمام تلاش خود برای رفع این مشکلات خواهم کرد.
وی با اشاره به سخنان خود در مراسم تودیع و معارفه اش گفت: همان گونه که قبلا هم به آن اشاره کرده ام باید بگویم که همه آزاد هستیم تا سخنان خود را بگویم اما آزادی مطلق وجود ندارد بنابراین من خواهش می کنم دانشجویانی که در پشت تریبون حاضر می شود نسبت به خط قرمزهای که شامل مقدسات برگرفته شده از مفاهیم اسلامی، مبانی اسلامی و اخلاق مداری و حفظ آبروی و حرمت افراد است را رعایت کنند چرا که این از ملزومات کار است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه دانشجویان باید از مباحث فردی و سطحی خودداری کنند خاطرنشان کرد: امیدوارم در جلسه ای که فراهم شده است تا با هم سخن بگویم از مباحث فردی بیرون رفته و مجددا تأکید می کنم که حرمت مسئولین سابق این دانشگاه باید گرامی داشته شود چرا که اگر ما حرمت افراد را حفظ کنیم این به فرهنگی تبدیل خواهد شد و نقش عمده ای در فرهنگ سازی خواهد داشت.
وی پس از آنکه سخنان و دغدغه های دانشجویی را گوش داد در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که پرسید هفت سال است که رئیس دانشگاه در اینجا حضور پیدا نکرده است، گفت: از من پرسیدید که آیا در دانشگاه شما بعد از این هم حضور پیدا خواهم کرد یا نه؟ باید بگویم مگر من می توانم به این دانشگاه نیایم و انتقادات شما را گوش ندهم؟ چرا که من معتقدم انتقاد حق دانشجو است و شما در انتقاد کردن نسبت به عملکرد من مختار هستید.
سلیمی با انتقاد از نظام آموزشی کشورمان در محور حفظ کردن و جزوه نویسی استوار شده است اظهار داشت: باید این نرم افزار را به نقد کردن، پژوهش و انتقاد سازنده تغییر دهیم و اینکه باید بگویم به نظر من فاصله گرفتن دانشجو از استاد به دلیل آن است که یاد نگرفته ایم سوال بپرسیم.
وی با ابراز امیداوری از اینکه دانشگاه علامه طباطبایی به جای کانون جناح بازی به کانون علمی کشور تبدیل شود خاطرنشان کرد: همان گونه که در صحبت های شما نیز به آن اشاره شد باید بگویم دانشگاه به جای پرداختن به مباحث جنجال آفرین که آفت محیط علمی است به مباحث علمی بپردازد و محیط دانشگاه باید محیط سالمی باشد.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه برداشته شدن دوربین در اختیار وی نیست خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی و چارچوب قانون برداشتن دوربین ها حق من نیست و من اطمینان می دهم که هیچ مشکلی از کانال دوربین ها برای شما دانشجویان ایجاد نشود.
وی در پاسخ به انتقادات دانشجویان از نبود فضای علمی گفت: من در حال برگرداندن اختیارات گروه ها هستم و حتی تمدید قرارداد برخی از اساتید را در دستور کار خویش قرار دادم.
سلیمی درباره اساتید بورسیه این دانشگاه گفت: نکته ای که باید بگویم و اولین بار است که در جمع دانشجویی آن را عنوان می کنم آن است که اساتید بورسیه 102 نفر نبودند بلکه 94 نفر هستند که 30 نفر از آنان مراجعه نکردند و برخی از آنان نیز استادیار بوده و تقاضاهای آنان از سوی مدیرگروه اعلام شده است و بخشی از آنان که جمعیت زیادی نیستند درخواست های خود را لغو کردند و تصمیم گیری درباره آنان پس از احراز صلاحیت علمی آنان از سوی مدیرگروه ادامه خواهد یافت.
وی درباره دانشجویانی که با محدودیت تحصیلی مواجه شده اند گفت: تعداد این دانشجویان 21 یا 22 نفر بوده است و از زمانی که به عنوان رئیس دانشگاه علامه انتخاب شده ام 12 تا 13 نفر از نفراتی که مراجعه کرده اند مسئله آنان حل شده و تعداد باقی مانده ای که از این 22 نفر مراجعه کرده اند با مشکلات قانونی دیگری مواجه بودند که آن هم کمیته ای برای حل مسائل این دانشجویان که امیدواریم مشکلات آنان نیز حل شود.
سلیمی درباره نشریات دانشجویی گفت: در زمانی که من در دانشگاه فعالیت می کردم 67 نشریه دانشجویی داشتیم که دانشجویان خودشان به صورت داوطلبانه نظراتشان رادر مورد نشریه اعلام می کردند و من در اینجا از آقای پناهی رئیس این دانشکده می خواهم که حتما کارگروه روزنامه نویسی در این دانشکده احیا شوند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه کار ارتقاء اساتید نیز شروع شده است خاطرنشان کرد: من خود به استقلال دانشگاه معتقدم و می گویم باید اساتید برتر را جذب کنیم اما دانشجویان باید قبول کنند که این ساختمان مناسب نیست و ما به یک فضای کالبدی مناسب احتیاج داریم که من از شما می خواهم زمانی را به هم فرصت دهیم.
وی در ارتباط با مسئله تفکیک جنسیتی اظهار داشت: در زمینه تفکیک جنسیتی اکنون نمی توانیم تغییری ایجاد کنیم چرا که این دستور از درون دانشگاه گرفته نشده است بلکه بخشنامه از بالا تعیین شده است و اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی که در بخشنامه تغییری ایجاد کند ما نیز می توانیم در این امر تغییر دهیم.
سلیمی درباره استادان اخراجی اظهار داشت: برخی از اساتیدی که شما در ایجا از آنان نام برده اید استاد مدعو این دانشگاه بودند و باید بگویم که تعداد اساتید اخراجی به تعداد انگشتان دست هم نیست اما در اینجا اعلام می کنم از تمام اساتید بازنشسته ای که توان تدریس دارند درخواست کرده ایم که تقاضاهای خود را اعلام کنند تا پایان نامه بگیرند و بتوانیم از آنان استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در مورد دوستانی که آموزش محور هستند باید بگویم که در شورای تحصیلات تکمیلی می تواند تقاضا دهند که وضعیت خود را ارتقا دهند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در زمینه اسلامی کردن دانشگاه گفت: من شخصا به اسلامی کردن دانشگاه ها معتقدم بنابراین سطحی نگری در اسلام و مدرنیته امر نادرستی است. چراکه اگر ما بخواهیم آزاداندیشی در کشور محقق شود باید توجه کنیم باید به این امر توجه ویژه ای داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در سیره معصومین جلسات پرسش و پاسخ برقرار بوده است اظهار داشت: باید همان گونه که معصومین ما عمل کردند تا فضای آزاداندیش محقق شود.
سلیمی با بیان اینکه برای توجه به مطالبات دانشجویان هنر نظیر تئاتر با مسئول تئاتر کشور صحبت کرده ام تصریح کرد: در نظر داریم که دانشجویان این دانشگاه بتوانند در تماشاخانه ها و مکان های مناسب برای تمرین حضور پیدا کنند و حتی ما بتوانیم میزبان تئاتر دانشجویی باشیم.
وی با بیان اینکه دانشجویان باید به وضعیت علمی آنان رسیدگی کنیم اظهار داشت: از استادانی که سطح علمی آنان راضی کننده نیست می خواهم شرایطی فراهم شود تا دانشجویان از فضای علمی استفاده کنند و لازم است در اینجا اعلام کنند هشت نفر از اساتید توانستند ارتقا خود را بگیرند و در این زمینه تصمیم دارند حقوق تضیع شده استادان را برگردانیم.
رئیس دانشگاه علامه با بیان اینکه دانشگاه نباید برای تأمین بودجه خود تنها به لحاظ کمی تعداد دانشجویان خود را ارتقا دهد گفت: انتظار داریم که در سال های آینده معیار علمی و گزینش دانشجویی ملاک قرار گیرد و باید اینجا اعلام کنم باید شورای صنفی از دانشجویان انتخاب شود تا بتوانیم به مطالبات دانشجویان در زمینه صنفی رسیدگی کنیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مسائل دیگری که در رابطه با دانشجویان با آن مواجه هستیم آن است که در دفترچه انتخاب رشته کنکور در آن اعلام شده است که دانشگاه وظیفه ای در مقابل دانشجویان شبانه برای تخصیص خوابگاه و سرویس ندارد اما خودتان را به جای من بگذارید نمی توان دانشجویان شبانه ای را که به دانشگاه می آیند رها کنم در حالی که با کسری بودجه بسیاری برخورداریم و در تلاشیم تا دانشگاه را بهسازی کنیم.
سلیمی بابیان اینکه خود از بسیجی های قدیمی است گفت: من در زمان جنگ از طریق بسیج به جبهه رفتم البته برای گرفتن چیزی نرفتم بلکه برای دادن چیزی رفتم ولی از شما می خواهم که حرمت بسیج را حفظ کنید و هم خود بسیج حرمتش را حفظ کند چرا که امروز باید تلاش کنیم تا در کنار یکدیگر به نظر مشترکی برسیم.
وی در پایان با بیان اینکه فضای دوستی در دانشگاه فراهم شده است گفت: این امر مقدسی است که من هدیه خداوند می دانم و از شما به خاطر اینکه وقت خود را در اختیار من قرار داده اید تشکر می کنم.