نامه برژینسكی و اسكوكرافت درباره توافق هسته‌ای با ایران

دو مشاور سابق امنیت ملی رؤسای جمهور آمریكا ضمن اعلام حمایت از مسیر دیپلماسی برای حل و فصل بن‌بست برنامه هسته‌ای ایران خواهان حمایت مردم و كنگره آمریكا از این رویكرد شدند.

به گزارش نما به نقل از تسنیم؛ زبینگو برژینسکی و برنت اسکوکرافت، مشاورین سابق رؤسای جمهور آمریکا، در نامه‌ای خطاب به رهبران سنا و مجلس نمایندگان آمریکا از تلاش‌های باراک اوباما برای دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران حمایت کردند.

برنت اسکوکرافت به عنوان مشاور امنیت ملی جرالد فورد و جرج بوش پدر و زبینگو برژینسکی نیز به عنوان مشاور امنیت ملی جیمی کارتر فعالیت می‌کردند. این نامه در حالی منتشر می‌شود که آمریکا و متحدین آن وارد دور جدیدی از مذاکرات با ایران در ژنو می‌شوند. بسیاری امیدوارند که مذاکرات به توافقی هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی منجر شود. این نامه آخرین مورد از موج حمایت‌های دوحزبی نخبگان مسائل امنیتی از رویکرد اوباما در قبال برنامه هسته‌ای ایران است.

اوایل ماه جاری میلادی نیز یک گروه دو حزبی متشکل از ۷۹ مقام سابق نظامی و دیپلماتیک، امنیتی و اطلاعاتی از تلاش‌ها برای دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک برای برنامه هسته‌ای ایران حمایت کردند. برژینسکی و اسکوکرافت در این نامه چنین نوشته‌اند:

ما از تصمیم باراک اوباما برای دستیابی به مرحله اول تفاهم با ایران برای محدود کردن برنامه هسته‌ای این کشور حمایت می‌کنم. این توافقنامه عناصر حساس برنامه ایران را کند خواهد کرد، آن را شفاف‌تر ساخته و زمان کافی را فراهم خواهد کرد تا به یک توافقنامه جامع‌تر در سال آتی دست یافته شود. تعهد ظاهری دولت جدید ایران برای معکوس کردن فعالیت‌های هسته‌ای تهران باید آزمایش شود تا اطمینان حاصل شود که این کشور نمی‌تواند به سرعت به سلاح هسته‌ای دست یابد. چنین توافقنامه‌ای به نفع امنیت ملی آمریکا، اسرائیل، و سایر کشورها در منطقه خواهد بود.

برای مدت دو دهه روسای جمهور آمریکا با حمایت قوی کنگره بر روی یک مسیر دو گانه ایجاد تحریم‌های فزاینده علیه ایران در ترکیب با تمایل به دیپلماسی در صورت فراهم آمدن فرصت،‌ حرکت کرده‌اند. هم‌اکنون چنین به نظر می‌رسد که این رویکرد دوگانه می‌تواند به هدف ما یعنی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد. آمریکا از همکاری بی‌سابقه متحدین و تقریبا تمام جامعه بین‌المللی را در این استراتژی دو گانه برخوردار بوده است. اگر آمریکا نتواند از این فرصت تاریخی استفاده کند، ما با خطر شکست در دستیابی به هدف عدم اشاعه هسته‌ای و از دست دادن حمایت متحدین و دوستان و نیز افزایش احتمال یک جنگ مواجه می‌شویم.

هم‌اکنون تحریم‌های اضافی ایران با هدف دستیابی به امتیازاتی بیشتر در مذاکرات خطر تضعیف و یا حتی شکست گفت‌و‌گوها را در پی دارد. تحریم های بیشتر در حالی که این مذاکرات بی‌سابقه در حال انجام هستند ایرانی‌ها را مطمئن خواهد کرد که آمریکا حاضر نیست با دولت کنونی ایران به توافقی دست یابد. ما از تمام آمریکایی‌ها و کنگره آمریکا دعوت می‌کنیم تا استوار در کنار رئیس‌جمهور در فرآیند مذاکرات سخت اما تاریخی با ایران بایستند.





۱۳۹۲/۸/۲۸

اخبار مرتبط